Paşte fericit!

Vă doresc un Paşte fericit!

Căutând informaţii despre cum se scrie corect Paşti sau Paşte, mi-am adus aminte că s-ar putea să nu mai am timp să scriu un articol în care să urez sărbători fericite de Paşti tuturor celor care mai intră din când în când pe GabrielUrsan.ro.

Nu mă voi întinde cu urările pentru că este suficient să cauţi hashtagul #FieCa pe net şi vei găsi suficiente urări pe care te rog să le interpretezi ca fiind din partea mea. Mă refer la urările sincere de bine, nu la diverse cârcoteli despre urările de tipul „Fie ca …” :).

Singura urare mai complexă de Paşti care mi-a rămas în minte şi pe care am primit-o prin SMS cu multă vreme în urmă suna cam aşa:

Pe vremuri, oamenii purtau cruci de lemn, dar aveau suflete de aur. Acum, oamenii poartă cruci de aur, dar au suflete de lemn. Paşte fericit!

Mi s-a părut o urare interesantă, însă nu ştiu dacă aş mai folosi o astfel de abordare în acest moment. Cred că Paşte fericit sau Paşti fericit este suficient.

În ceea ce priveşte întrebarea „Paşte sau Paşti?„, pot să vă spun că ambele variante sunt corecte deşi până ca Paşte să devină o variantă corectă pentru că suna mai bine, doar Paşti era varianta corectă. Ortodoxia face referire la Sfintele Sărbători de Paşti, nu la Sfintele Sărbători de Paşte. Eu sunt ok cu ambele variante a Paştelui atâta vreme cât e fericit :).

Un Paşte fericit tuturor vă doresc! FieCa :) să vă odihniţi bine, să vă relaxaţi şi să nu faceţi abuzuri de nici un fel!

Paşte fericit!

Paşte fericit!

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

7 Comments

 • Yamasha

  Reply Reply 14/04/2012

  Parca amandoua sunt corecte…oricum..n-am verificat. Paste fericit si tie!

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 14/04/2012

   Păi da, ambele variante sunt corecte după cum am scris şi eu. Oricum, nu contează atâta vreme cât vorbim de un eveniment fericit!

 • Robert Stancu

  Reply Reply 14/04/2012

  Paste fericit, Gabriel ! Multa sanatate tie, sotiei tale si micutei voastre (desi inca n-a venit pe lume, tare as vrea s-o vad peste un timp cum are un blog mai mare decat ai avut tu :D). Si multa fericire!

  P.S. : Iepurele ala din dreapta din poza….e bosorog rau…pune si tu unii mai frumosi :)

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 14/04/2012

   Iepurele din dreapta e un elder :). Paşte fericit şi ţie Robert!

 • Pato Basil

  Reply Reply 15/04/2012

  Adevarat a inviat !( am zis sa-ti raspund la tine pe blog)Paste fericit si tie!

Leave A Response

* Denotes Required Field