Un pic de gheaţă?

Ateneul Popular, FocsaniÎn capitala Vrancei, mai exact în Focşani, o mână de bloggeri pasionaţi s-au strâns pentru un eveniment de prezentare a laptopurilor Asus din seria K. Însă Asus nu vroia ca un reprezentant de-al lor să facă prezentarea. Nu doreau nici ca o agenţie specializată să se ocupe de asta.

Doreau ca seria de laptopuri Asus K să fie prezentată de un om normal tocmai pentru că această serie de laptopuri era concepută să fie pe placul tuturor, răspunzând la nevoile oricui. Atât oameni care vor pur şi simplu un laptop pentru acasă, cât şi oameni care vor un laptop de lucru sau oameni care îşi doresc performanţe superioare.

L-au ales pe Tudor să facă prezentarea, însă acesta m-a contactat imediat ce a aflat de acest lucru cerându-mi să mă ocup eu de prezentare. Eu fiind din Galaţi, s-a gândit că e frumos să mă trateze ca o gazdă bună şi să mă poziţioneze în centrul atenţiei. Iniţial, am încercat să-l conving că cei de la Asus l-au ales pe el pentru prezentare şi că nu ar fi prea încântaţi să se ocupe altcineva de asta. După ce m-a asigurat că nu e nici un fel de problemă şi că Asus oricum i-a dat mână liberă să facă ce vrea, pentru că aveau atâta încredere în seria de laptopuri K, încât nici măcar un gălăţean şugubăţ nu avea cum să strice impresiile create.

În cele din urmă am acceptat, însă l-am rugat pe Tudor să-i invite la eveniment şi pe colegii din blogroll-ul meu. Am zis că atunci când ţii pentru prima dată o prezentare publică de acest gen merită să ai în public oameni dragi, pe care să-i cunoşti, şi de care să ştii că vin cu gânduri bune. Asta îmi dădea încredere. Tudor m-a înţeles perfect şi mi-a zis că pot să invit pe cine vreau eu atâta vreme cât sunt oameni care vin din toate zonele şi activează în arii cât mai diverse. La urma urmei seria Asus K e despre diversitate pentru diversitate.

Aşa că i-am invitat pe Dumitru, Claudiu, Dan, Vasile, Petre şi Marius. Tudor era oricum acolo. Aveam o galerie de 7 bloggeri şi cum cifra 7 e cifra mea norocoasă am zis că în prezentare merită să mă rezum la 7 mari motive pentru a alege un laptop Asus din seria K. Mi-am concentrat prezentarea în jurul modelului Asus K53SM-SX803, pentru că era un model din gama de mijloc spre high a seriei K, dar mi-am pregătit câteva vorbe şi despre Asus K56CM-SX248D în cazul în care cineva avea nevoie de informaţii despre un laptop mult mai performant din această serie.

Camera hotelAjunsesem în Focşani şi m-am cazat rapid la hotel. M-am găsit cu Tudor la o bere pentru a discuta detalii şi apoi am fugit înapoi la hotel pentru a pregătit prezentarea de a doua zi.

N-am apucat să mă uit decât jumătate de oră pe specificaţiile tehnice ale ambelor laptopuri că deja intrasem în starea Zen, stare în care eu am diverse fantezii cu produsele.

M-am frecat de două ori la ochi şi mi-am zis că trebuie să mă concentrez. Aveam să prezint seria Asus K unui public pretenţios, cu spirit critic, care avea să-mi soarbă fiecare vorbă şi fiecare greşeală de exprimare.

Eram deja stresat. Mă stresam singur. Nu aveam chef de nimeni şi de nimic. Vroiam doar să-mi iasă bine mâine. Dintr-o dată, bate cineva la uşă. Era ora 18:00. M-am gândit că n-are cum să fie room service că nu era vreun hotel pretenţios, dar m-am dus şi am deschis uşa.

– Băi, da chiar aşa eşti? Dacă tot veneai în Focşani nu puteai să mă iei şi pe mine din Braila?

– Păi, Vasile, n-am ştiut cum eşti cu facultatea, m-am lăsat cuprins de stres şi am uitat.

– Bine, lasă că te revanşezi tu. Dă-mi un whisky că vin de pe drum. Dar să ai grijă să aibă un pic de gheaţă. Doua cuburi. Aşa beau eu.

Abia apuc să mă conformez şi să-l servesc pe Vasile, că bate iar cineva la uşă. Deschid.

– Gabriele!!! În sfârşit ne cunoaştem şi personal copilaşule! Dai şi tu un whisky ca să-ţi meargă bine la prezentare?

Erau Dan, Marius şi Dumitru care tocmai sosiseră din Bucureşti, respectiv Braşov. M-am pus să îi cinstesc. Parcă ştiam şi luasem cu mine o sticla de 1 litru de whisky pe care vroiam să o beau cu ei după eveniment. Nu mă gândeam că se va epuiza atât de repede. Când credeam că ne liniştim la un whisky şi apoi fiecare merge în camera lui, bate din nou cineva la uşă.

– Bă! Data viitoare când mă mai invitaţi la Focşani să aveţi grijă se fie şi aeroport că mi-au intrat picioarele în pedale la cât am condus din Timişoara până aici. Gabi, dai şi tu ceva de băut?

Era Claudiu. Se vedea pe faţa lui că nu mai poate de oboseală, dar eram suficient de empatic încât să ştiu că tot ce dorea în acel moment era o băutură cu un pic de gheaţă. Mă gândeam de acum că mai lipseşte Petre, însă nici nu am apucat să-mi termin gândul că … uşa părea să fie zgâriată de ceva. Un animal. Un câine parcă. Mă apropii de uşă şi îi aud respiraţia. Curios din fire, îmi lipesc urechea de uşă şi ascult atent, că nu înţelegeam ce se întâmplă. O bătaie puternică în uşă mi-a zruncinat capul din toţi rărunchii. Deschid.

– Salutare! Reşiţa is here! Mi-am adus şi câinele. Sper să nu încalce politica hotelului. Pentru mine un whisky ar fi excelent. Pentru cel mai bun prieten al omului un pic de apă şi un loc unde să facă pipi. A … şi să nu uiţi să-mi aduci un pic de gheaţă!

Formula era aproape completă. Aveam o stare de stres completată cu o stare de bucurie. Îi vedeam pe toţi colegii mei din blogroll la lun loc şi eram fericit, dar nu-mi puteam lua gândul de la prezentare. Am zis că ce-o fi o fi şi mi-am turnat şi eu ultima picătură de whisky, dar când să beau … bate cineva la uşă. Instictiv, mă duc şi deschid.

– Olaaa! Am adus două sticle de whisky şi un pic de gheaţă! Şi pentru tine Gabi, am un Asus din seria K ca să-ţi fac prezentarea mai uşoară!

Era Tudor, care intrase în cameră ca un zeu. Cele două sticle de whisky îl poziţionau lejer ca semi-zeu în faţa bloggerilor însetaţi, însă atunci când a aşezat bolul cu gheaţă pe masă, devenise brusc un zeu. Am început să bem. Uşor, uşor deveneam mai uşor. Eram toţi concentraţi în jurul laptopului pe care îl adusese Tudor.

Whisky cu un pic de gheata

Se făcuse dimineaţă. Dan Dragomir dormea cu capul pe mine salivând puternic pe tricoul meu. Câinele lui Petre Dalea îl lingea pe Marius Cucu care dormea cu o mână pe laptop, laptop ce rula continuu jocul Counter Strike. Pato adormise în cadă şi vag îmi aduceam aminte că ultima dată când îl văzusem striga bucuros cu un pahar plin în mînă că el este o navă fluvială care a venit să navigheze în căzile hotelurilor din Focşani. Claudiu dormea pe un fotoliu având în mână un smartphone pe care urmărise statisticile din conturile de afilat pe care le avea, iar Tudor căuta pe tabletă un citat celebru pe care să-l asocieze nopţii de pomină care tocmai avusese loc. Între timp, Dumitru, destul de lucid, încă făcea diverse calcule pentru a desemna dacă cel care a fost ales câştigător la concursul de shot-uri de aseară a fost ales pe bune sau nu.

Era ora 09:00 şi la 10:00 aveam prezentarea. I-am trezit pe toţi cei care mai dormeau şi la 09:45 eram în sala de prezentare. Nu aveam nici o emoţie negativă. Eram foarte fericit şi zâmbeam ca un bou. Am început să prezint laptopurile Asus din seria K.

– Dragi oameni buni de pretutindeni. Mă bucur că mă aflu aici, iar pe această cale doresc să mulţumesc mamei, bla, bla, bla şi bla, bla, bla. Am să trec direct la subiect că voi ştiţi să apreciaţi valoarea unui laptop. Vă prezint Asus K53SM, un laptop ideal pentru activităţile de zi cu zi, dar şi pentru activităţi mai solicitante. Dacă multe firme se gândesc la o singură nişă atunci când realizează un produs, iată că Asus s-a gândit de data asta la toată lumea continuând cu seria de laptopuri Asus K. Vă invit să vedem nişte imagini.

Captasem atenţia publicului, însă pe faţa lor se citea că au venit la încă o prezentare obişnuită.

– Şi ca să nu vă plictisesc, am să trec direct la detaliile picante. Modelul Asus K53SM pe care mi-am propus să vi-l prezint este dotat cu un procesor de ultimă generaţie Intel Dual Core i5, tactat la 2.5GHz, susţinut de 4GB de RAM DDR3 şi acompaniat de o placă video, atenţie, dedicată, nVIDIA GeForce GT 630M cu 2GB RAM. Iar dacă deja vă imaginaţi cum lucrează acest laptop, daţi-mi voie să vă completez ideile specificându-vă display-ul LED HD de 15.6 inchi, conectivitatea wireless, unitatea optică de tip DVD RW şi hard disk-ul imens, dar rapid, cu capacitate de 1TB. Vă invit să vedeţi două videoclipuri de prezentare înainte de a vă vorbi despre ce urmează.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8zhJl8tZI0I?rel=0]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NOBifm1e0a8?rel=0]

Mi-am dat seama că ceva îmi scapă, aşa că am zis să apelez la singurul atribut pe care îl mai aveam ca om. Improvizaţia.

– Dragii mei! Şi acum am să vă spun o chestie inedită. Am ales 7 bloggeri în secret. Atenţie, doar 7 bloggeri, care au avut posibilitatea să testeze un laptop din seria Asus K înainte de această prezentare. Însă aceştia nu l-au testat în condiţii obişnuite. Au ajuns mai mult sau mai puţin dorit într-o stare în care omul poate spune numai adevărul. Da starea aia :)! Fiecare dintre ei vă va spune printr-o sigură frază ce-şi mai aminteşte despre laptopul Asus care a băut cot la cot cu noi în camera de hotel :). Dane, poţi să spui tu primul!

– Hmm, eu? Păi, eu îmi amintesc că mâncam o shaorma în faţa laptopului şi observam cum firmiturile din aceasta cădeau pe tastatură. Mi-am dat seama apoi că tastura de tip Chiclet este foarte ergonomică şi pe lângă faptul că nu reţine praful, nici firmiturile din shaorma mea nu au pătruns acolo.

Publicul era deja amuzat şi interesat. Urma Petre.

– Căţelului meu nu-i plac decât lucrurile frumoase. Adică nu linge orice prinde, dacă mă înţelegeţi. Însă laptopul ăsta e atât de fain construit încât a apucat să-i dea câteva limbi!

Oamenii chicoteau în sală şi făceau tot felul de glumiţe, admirând în acelaşi timp liniile fine ale laptopului care se putea observa în prezentarea PPT. Urma Pato (Vasile).

– Păi eu am instalat prima dată AutoCad. Ma-m apucat rapid să schiţez o navă fluvială, însă ori a fost laptopul prea rapid cu procesarea schiţei, ori a fost gheaţa de vină, că m-am trezit în cadă.

La partea asta, omenii nu şi-au dat seama exact ce a vrut să zică, însă au continuat să zâmbească şi să-l asculte pe Claudiu.

– Privind la statisticile de trafic din ultima perioadă, se pare că laptopurile Asus sunt în topurile căutărilor de pe Google. Eu mi-am focusat 3 keywords pe acest model de laptop imediat ce l-am văzut şi se pare că rata de click a crescut cu 33,67% pe cuvântul Asusu K, adică cu peste 56,73% faţă de alte grupuri de cuvinte cheie pe care le-am targetat până acum în activităţile mele din zona marketingului afiliat.

Oamenii din sală deja se gândeau că se pot face bani serioşi cu laptopul ăsta. Unii se gândeau deja cum vor lucra de pe el, iar alţii se gândeau cât de uşor va fi să-l promoveze, pentru că, practic, le face conversia mai uşoară. Urma să ne zică ceva Dumitru.

– Laptopul ăsta e genial! Pur şi simplu nu-l pot descrie decât ca fiind un laptop complet. Am o grămadă de activităţi online şi am reuşit să le duc la bun sfârşit fără probleme. Am încercat să găsesc defecte, dar spre surpinderea mea, o noapte nu mi-a fost de ajuns.

Urma Tudor.

– Pe mine nimic nu mă relexează mai mult decât nişte audiobook-uri interesante sau o muzică bună. Graţie difuzoarelor Altec Lansig sau tehnologiei Sonic Master, indiferent ce laptop Asus din seria K aţi alege, puteţi fi siguri că veţi avea parte de o calitate excelentă a sunetului.

În cele din urmă, avea să zică ceva şi Yamasha (Marius Cucu).

– Văd că aţi lăsat ce e mai bun pentru final. Adică pe mine :). Glumesc :). Eu vă zic din start, aseară am adormit cu mâna pe zona touchpad-ului. Mi se întâmplă des, dar mă trezesc imediat când sunt acasă pentru că laptopul meu se încălzeşte rapid în zona aia. Nu şi Asus K. Între timp, am citit că este proiectat astfel încât toate componentele care degajă căldură sunt poziţionate în zonele pe care nu le atingi de obicei, acestea rămânând reci pe tot parcursul utilizării. E vorba de tehnologia IceCool, dezvoltată exclusiv de Asus. În plus, vă vine să credeţi că am putut juca rapid un Counter Strike ca în vremurile bune doar utilizând touchpad-ul? E atât de precis încât nu-ţi interpretează mişcările greşit nici dacă te extaziezi şi începi să atingi ca disperatul zonele de contact.

Prezentarea a continuat cu interactivitate maximă din partea participanţilor. A ieşit super.

Am ajuns înapoi acasă, noaptea târziu. Primisem cadou laptopul despre care am vorbit şi cât îmi pregăteam ceva de mâncare în bucătărie, l-am deschis ca să văd ce mailuri am mai primit. Soţia şi fetiţa dormeau duse, dar când să mănânc şi eu în linişte, am auzit cum se scurgea nişte apă de la ţeava din bucătărie. M-am reprezit să strâng robinetul care s-a dovedit a fi foarte slăbit. Mâna dreaptă mi se înroşise şi mi se umflase de la atâta strâns. Mă făcusem roşu ca racul la faţă din cauza efortului. Bucuros că am reuşit să opresc scurgerea mi-am trast sufletul în faţa laptopului şi am intrat pe Facebook.

Soţia mea intră instant în bucătărie şi m-a făcut să tresar, închizând rapid capacul laptopului.

– Ce faci?

– Bine draga mea, tu ce faci?

– Ce-i cu tine? De ce ai închis laptopul? De ce eşti aşa roşu la faţă?

– Păi …

– Nici un păi! Ce-ai făcut? Văleu! Şi mâna, mâna ta dreaptă de ce e umflată de parcă ai depus cine ştie ce efort cu ea?

– Ştii, ţeava …

– Da, ţeava, îţi dau eu ţie ţeavă! Te uitai la filme porno, recunoaşte!

– Nu iubi, am strâns robinetul de la apă, că se scurgea şi de asta am mâna uşor umflată!

– Da, da, da, uşor umflată! Sărăcuţul de tine. Să-ţi aduc un pic de gheaţă ca să-ţi treacă?

Acest articol publicat la ora 7 pentru că 7 e cifra mea norocoasă :), conţine personaje reale care nu s-au aflat niciodată în aceste ipostaze (sau cel puţin nu ştiu eu :)). Asta e ofensiva mea pentru etapa cu numărul 5 din competiţia BlogWars 2013.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

30 de comentarii la „Un pic de gheaţă?”

 1. Multam’ mult pentru organizarea acestui eveniment la Focsani. O prietenie nascuta in blogosfera ramane doar o simpla prietenie fara o strangere de mana in offline. Dupa ce vei castiga concursul astept invitatia la intalnirea de pe strada realitatii.

  Răspunde
 2. Cu toate ca e devreme ma duc sa servesc o portie generoasa de moare de varza ca sa-mi treaca mahmureala :)
  Rocco iti multumeste pentru ca ai pus osul ala pe ecran si a avut si el ce linge pe acolo :)

  Ce sa mai zic … razboi placut si succes !
  Blogwars chiar e un razboi frumos si abia astept sa citesc si articolele celorlalti.

  Răspunde
 3. Nu, nu, nu am citit, stiu cum e, doar am asus k55vm :D
  chiar citisem un sfert din articol si am crezut ca a fost reuniune la Focsani. M-as fi ofticat de ratare, mai ales ca am o gramada de rude pe acolo.

  Răspunde
 4. Si ca sa inteleaga lumea, care n-a inteles nimic… Cand o sa ajungeti milionari in euro si o sa va doriti yacht sau o nava, la mine ar fi bine sa apelati pentru proiect! :)

  Răspunde
 5. :))Sa-l vedeti pe Pato in ipostaze din astea… greu tare :)), dar m-am distrat.
  Pai normal ca nu mai stiu ce s-a intamplat daca, am epuizat toata energia fiindca e greu sa faci manevre in senale navigabile cu latime si fund limitat :)). Fireste ca nu te-ai gandit si la mine :)) si te-ai dus pe la Tecuci probabil…plus ca am sa-ti dau un tricou.

  Succes in competitie fie ca articolul sa te ajute sa castigi, si de ce nu sa devina macar partial adevarat :))… ca nu promit ca ma imbat!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.