Un blog pe săptămână: The3rdStreet.Blogspot.com

Aşa cum am promis în acest articol scris la Blogatu, mi-am propus că măcar odată pe săptămână să-mi dau cu părerea ocazional despre câte un blog, dacă proprietarul acestuia îmi cere acest lucru. După cum spuneam şi acolo, nu garantez că e o părere corectă pentru că nu există pareri corecte sau incorecte. Există doar păreri :)!

Am să o iau în ordinea mailurilor primite şi voi continua cu blogul care se regăseşte la adresa The3rdStreet.Blogspot.com. E drept că nu va fi chiar un blog pe săptămână pentru că au fost foarte multe cereri, dar într-o lună sper să normez totul la doar un blog pe săptămână.

Un blog pe saptamanaNumele blogului despre care îmi dau cu părerea: The3rdStreet.Blogspot.com

Data în care părerile mele sunt valabile: 17.04.2012

Domeniu şi Platformă (3/5)

Chiar dacă este o platformă Blogspot gratuită, numele domeniului este unul original, care atrage atenţia în mod pozitiv. Îţi recomand ca pe viitor să te gândeşti la un domeniu propriu, indiferent că vei alege să-l mapezi tot pe Blogspot sau la un hosting independent pe care îl vei alege ulterior. Ar fi păcat să te apuci să construieşti PageRank™ pe un un subdomeniu Blogspot. Observ că nu eşti străin în ale blogging-ului şi probabil ştii tu de ce încă nu ai făcut pasul către domeniu propriu încă, dar îţi recomand să te gândeşti serios la asta.

Design (3/5)

Îmi place designul acestui blog. Este deschis, aerisit şi înspiră că ar avea conţinut de calitate. Butonul ală de like de la finalul fiecărui articol, în partea stângă, se vede un pic cam ciudat după ce lumea l-a apăsat afişând un pic cam haotic numele respectivelor persoane. Chiar dacă … cu cât ai mai puţine widget-uri, cu atât ţi se încarcă mai repede blogul şi asta e ok, îţi recomand să mai încarci zona din dreapta cu nişte widget-uri utile astfel încât să existe o proporţionalitate între zona de articole şi zona cu pricina. Dacă nu ai ce să pui, poţi pune funcţionalităţi de navigare precum articole recente (dacă cineva nimereşte la tine pe blog direct din Google, nu va vedea articolele recente), comentarii recente, etc.

Conţinut (3/5)

Îmi place că răsfirat mai găsim şi postări personale, însă găsim şi destule postări pentru trafic (nu zic că e de rău) sau destule postări pentru concursuri online. De la depărtare, pare genul de blog în care autorul scrie despre ce are chef, când are chef şi despre ce-i place, iar participarea la anumite concursuri online care-i pun talentul la încercare, nu-i displace deloc. Din apropiere, se vede un potenţial care nu a fost valorificat la maximum, iar valorificarea maximă a acestuia depinde într-o mare măsură de timpul şi obiectivele pe care le are autorul.

Notă finală (3/5)

Nota finală este compusă din media artmetică a celor 3 note de mai sus. Acest blog poate deveni un blog de succes în mai puţin de 1 an dacă se stabileşte o strategie clară pentru dezvoltarea acestuia. Tehnică de scris există, mai trebuie doar mult mai mult conţinut original, consistent şi de calitate astfel încât blogul să capete un brand specific şi să nu dea senzaţia de blog generalist pe care se scrie despre orice la fel ca pe alte bloguri. În cel mai rău caz, merită să dea senzaţia de blog generalist pe care se scrie despre orice, dar mult mai bine decât pe alte bloguri. Succes Robert, iar dacă vrei să îţi triplezi numărul de vizitatori într-un timp atât de scurt merită să urmezi acesti 3 paşi deocamdată: 1. Scrie conţinut bestial (conţinutul util de tipul “how to” ar merge pentru început), care să iasă din mulţime. 2. Ocupă-te foarte mult de zona SEO. 3. Fă o campanie de branding astfel încât lumea să te reţină mai uşor.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Un blog pe săptămână: The3rdStreet.Blogspot.com”

 1. Deci e jale … acest blog de pe blogspot, se pare ca nu mai exista. La data si ora postarii acestui comentariu mesajul primit cand accesez acel url este urmatorul:

  Deci, fie s-au mutat pe domeniu propriu, dar au uitat sa mentioneze acest lucru pe blogul actual, si e pacat, fie a abandonat cu totul acel proiect. Cine stie!?

  Ma rog, frumos articolul, pacat ca nu am reusit sa vad blogul ca sa imi fac si eu o idee. Dar din descrierea pe care o reproduci in articol, tind sa cred ca nu era un blog foarte stralucit … si care avea ceva potential.

  Tin sa mentionez, ca am vazut cateva bloguri pe platforma “blogspot” … chiar foarte reusite … si daca nu ma uitam mai atent la ele (exceptie numele de domeniu), putem sa jur ca nu ziceai ca sunt pe acea platforma.

  Stima Iosif.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.