Manele pe telefon

Sunt curios câţi vor ajunge prin intermediul motoarelor de căutare la acest articol fără să dorească asta. Din păcate, ăsta nu e genul de articol care să-i ajute pe cei care caută manele pe telefon. Ăsta e genul de articol care dezaprobă total manelele pe telefon atâta vreme cât acestea sunt difuzate înspre auzul tuturor şi nu la căştile cetăţeanului care e liber să asculte ce muzică vrea.

Credeam că mania manelelor pe telefon a murit de la sine, însă plimbările de voie sau de nevoie prin „minunatul oraş Galaţi„, mă fac să cred că m-am înşelat total când am crezut asta.

Fie că vorbim de grupuri de adolescenţi care se plimbă prin cartier, fie că vorbim de grupuri de adolescenţi care se plimbă prin centru, nu trebuie să stai prea mult să aştepţi pe stradă până să observi un astfel de grup care afişează zâmbete tâmpe plimbând în mână un pseudosmartphone din care răsună ultimele hituri în ale genului.

Nu am să fac pe extremistul condamnând manelele cât mă ţine gura. O fac deja alţii şi mi-e suficient să-i susţin pe ei. Însă, ca un follow up la articolul intitulat „Tineretul din ziua de azi„, pot spune că mă îngrijorez pe zi ce trece observând astfel de comportamente la tot pasul.

Eu sincer să fiu, chiar dacă aş fi fan manele şi aş asculta pe telefon, mi-ar fi ruşine să fac acest lucru public. Din principiu. Şi nu mă refer numai la manele, ci la toate genurile muzicale. De ce să mă expun eu trecătorului de rând care nu are nevoie să asculte ce-mi place mie fără ca acesta să să aibă dreptul să aleagă dacă vrea să facă asta sau nu? Ăsta cred că e un exemplu de democraţie prost înţeleasă, nu de extremism sau alte rahaturi de gen.

Deci, dragi copii care ascultaţi manele pe telefon şi daţi şi la nevinovaţii trecători să asculte: a asculta muzică pe telefon în auzul tuturor nu e deloc cool. Vă faceţi de rahat şi nu e nevoie să vă opriţi din conversaţiile pe care le aveţi atunci când treceţi cu manalele pe telefon pe lângă oameni pe stradă (că asta faceţi majoritate dintre voi, recunoaşteţi) că tot „de rahat” scrie pe voi.

Nu are nimeni nimic cu voi şi cu genurile muzicale pe care le ascultaţi, dar deranjaţi lumea şi nu faceţi decât să stârniţi scârbă chiar şi în rândul ascultătorilor de manele (cred eu). Folosiţi-vă smartphoneul sau pseudosmartphoneul din dotare altfel, pentru că dacă tati sau mami vă oferă trafic de internet, aţi putea să staţi pe Wikipedia şi să vă mai răspundeţi la căteva „de ce-uri„! Credeţi-mă, aţi fi mult mai cool aşa ;).

Din păcate, treaba cu manelele pe telefon (articol care este un SEO spam la bază, pe care mi-l asum dealtfel) nu am observat-o numai în Galaţi, ci şi în oraşe precum Ploieşti, Tulcea, Brăila, Focşani, Tecuci, Bârlad şi chiar Iaşi.

La voi în oraş cum e? Au murit de tot manelele pe telefon sau aţi început să căpătaţi rezistenţă şi să le ignoraţi cu desăvârşire?

Nu luaţi aces articol în nume de rău. La urma urmei …

Manele pe telefonFoto via.

11 comentarii la „Manele pe telefon”

  1. Cand ne vezi pe strada sti ca o sa ne urasti ca iti facem tandari telefonul ia-ti in .. mati casti.
    Nu ai ce sa le faci, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

    Răspunde
  2. Bucurestiul este mai mare decat toate orasele enumerate de tine,deci cum crezi ca ar putea sa nu existe asemenea specimene.Din fericire merg foarte putin cu mijloacele de transport in comun dar sa nu crezi ca scap . La intersectii chiar si cu geamul inchis la masina mi se intampla sa aud manele date la maxim.

    Răspunde
  3. Nesimtirea nu tine cont de genul muzical ascultat … si daca ar asculta Wagner pe speaker-ul telefonului tot nesimtire se numeste.
    Din pacate de nesimtirea unora e imposibil de scapat sau poate doar daca facem „Slalom printre cretini” mai avem vreo sansa …
    „Prostii par conceputi pe cale artificiala. Ca sunt multi ai-dracu si n-au nici o boala …”

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.