Un blog pe săptămână: Blogul-lu-Iulian.Blogspot.com

Aşa cum am promis în acest articol scris la Blogatu, mi-am propus că măcar odată pe săptămână să-mi dau cu părerea ocazional despre câte un blog, dacă proprietarul acestuia îmi cere acest lucru. După cum spuneam şi acolo, nu garantez că e o părere corectă pentru că nu există pareri corecte sau incorecte. Există doar păreri :)!

Am să o iau în ordinea mailurilor primite şi voi continua cu blogul care se regăseşte la adresa Blogul-lu-Iulian.Blogspot.com. E drept că nu va fi chiar un blog pe săptămână pentru că au fost foarte multe cereri, dar într-o lună sper să normez totul la doar un blog pe săptămână.

Un blog pe saptamanaNumele blogului despre care îmi dau cu părerea: Blogul-lu-Iulian.Blogspot.com

Data în care părerile mele sunt valabile: 20.04.2012

Domeniu şi Platformă (1/5)

Nota asta aşa mică nu este pentru faptul că ai un subdomeniu, ci pentru numele subdomeniului care este foarte greu de reţinut. Din păcate, este un nume lung care poate crea confuzii foarte uşor. Oare este Blogul-lui-Iulian.Blogspot.com sau Blogu-lu-Iulian sau Blogul-lui-Iulian? Vezi tu, se pot crea multe confuzii şi e greu să creezi un putenic brand personal dacă foloseşti un astfel de subdomeniu. Să ştii că Blogger îţi oferă posibilitatea să mapezi un domeniu principal la blogul personal astfel încât să-i oferi mai multă personalitate adresei web.

Design (3/5)

Îmi place tema folosită. E o temă simpatică care mă duce cu gândul la WordPress, nu la Blogspot. Apreciez că foloseşti excerpt la articole pentru a face economie în pagina principală. Merită să extinzi puţin zona de widgeturi din partea dreaptă astfel încât să fie relativ proporţională cu articolele. Mai poţi adăga nişte widgeturi cu articolele sau comentariile recente pentru ca asta te poate ajuta şi în ceea ce priveşte valoarea bounce rate. În partea de jos sub articole, cred că micile bannere pot fi ori eliminate, ori înmulţite cu încă unul ca să se potrivească cu lăţimea corpului de articol.

Conţinut (2/5)

Se vede că este un blog personal în care se pune pasiune. Multe postări personale, multe articole de blog autentic: lepşe, recomandări, etc. Din păcate, un astfel de conţinut nu te va ajuta să scoţi capul din mulţime. Merită ca măcar odată pe săptămână să scrii un articol deosebit de bun prin care să impresionezi cititorii. Ştii tu, genul ăla de articol pe care să-l aştepte multă lume cu sufletul la gură pe blogul tău. Cred că s-ar completa frumos cu restul conţinutul însă trebuie să te hotărăşti despre ce vrei să scrii şi să te apuci de asta cu pasiune.

Notă finală (2/5)

Este un blog bun care ar fi putut obţine o notă mult mai bună dacă ar fi avut un domeniu mai simplu şi mai uşor de reţinut. Numele contează extrem de mult şi în jurul unui nume scurt se poate crea mult mai uşor un brand. Depinde foarte mult şi de obiectivele tale, bineînţeles. Există posibilitatea să nu le fi înţeles eu foarte bine, dar mi-ai cerut feedback şi eu ţi l-am dat. Mult succes Iulian!

2 comentarii la „Un blog pe săptămână: Blogul-lu-Iulian.Blogspot.com”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.