Un accident care putea să fie mare

De sărbători am fost la Slanic Moldova. Totul frumos, peisajele mereu superbe și liniște. Pe drumul de întoarcere am luat o căprioară. Și nu-mi pare deloc bine. Putea fi mai rău.

În primul rând îmi pare tare rău că probabil căprioara a murit. Mă piș pe ele de pagube. Jetta s-a comportat bine. Dar hai să vă spun unde s-a întâmplat. Pe un drum european. Am ieșit din Adjud și la 2-3 Km după Adjud eram pe partea dreaptă a drumului cu maxim 100-105 Km/h. Jur că nu mai mult.

Nu merg cu mai mult când sunt cu familia în mașină. Drumul liber pe toate benzile. Am văzut căprioara cum traversa în viteză drumul european (de la stânga la dreapta). Am frânat cu toată puterea. Totuși, partea din dreapta a mașinii a prins săracul animal. Am văzut în periferica dreaptă cum s-a rostogolit după impact. A fost un zgomot surd. Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă.

Am tras pe dreapta la câteva sute de metri mai încolo, unde puteam opri în siguranță. Rezultatul îl veți vedea în poze. Am scăpat ieftin. Dacă nu frânam puternic putea să fie pe parbriz.

Și accidentul putea fi, implicit, mai mare. Acum, întrebările. Ce naiba căuta o căprioară pe un drum european? Fac drumul ăla de multă vreme și nu am văzut căprioare în viața mea. E totuși un drum de 100 Km/h legal. Aș putea da în judecată pe cineva pentru asta? Nu de alta, mașina se mai repară, dar eu chiar nu am vrut să omor căprioara aia.

Știu, veți zice că mai bine a fost ea decât eu. Dar eu chiar nu am vrut să omor o căprioară azi. Probabil nu voi da în judecată pe nimeni, dar dacă aș putea aș face-o pentru sentimentul pe care l-am avut. Era un drum european totuși. Nu te aștepți să ai animale acolo. Pe un drum european cu 100 Km/h limită legală. Da, mașina e un pic avariată și în sfârșit voi profita de CASCO, dar în 4 ani de când o am și de când plătesc asigurare nu mă așteptam să mi se întâmple tocmai asta. Drumuri bune vă doresc.

IMG_1696 IMG_1695 IMG_1697 IMG_1698

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Un accident care putea să fie mare”

 1. Acum 2 ani am luat si eu un iepure, am rupt bara, aveam viteza mare si l-am luat in plin. Noroc totusi ca aveam CASCO, la asigurari tot impul ma intrebau de iepure ce am facut cu el

  Răspunde
 2. În Austria,cu trei ani în urmă,pe autostradă,noaptea aproape de zorii zilei o căprioară. Am frânat camionul cât am putut -duceam carne pe cârlige – și am reușit să evit coliziunea. Colegul din cabină mânca iaurt cu ceva…să nu spun că toată cabina a devenit o “mare de iaurt ” . Important este că avurăm noroc cu toții.
  Nu doar pe drumurile europene traversează căprioare. Mai sar gardul și intră și pe autostrăzi.

  Răspunde
 3. Daca a cazut in afara soselei este bine, eu cred ca si-a revenit, dupa fotografia cu blanita ei, nu pare grav. Daca nu era caprioara putea sa fie un caine, in Romania totul este posibil. Ne bucuram ca sunteti bine! :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.