Umbre, episodul 1 (full video)

Umbre este un nou serial românesc produs de HBO. Primul episod este la liber pe YouTube. L-am pus și mai jos în acest articol. Prima dată am citit despre serialul Umbre la Eftimie. După cele citite acolo nu aveam nici un gând să mă uit. Apoi, am citit despre el la Vali și am zis să-i dau o șansă.

Am văzut primul episod din Umbre aseară. Mi-a plăcut. Are potențial serialul. În rolul principal este cel pe care cei mai mulți îl știți sub numele de ”Vărul” (cel din reclamele la Tocmai.ro). Am prieteni care s-ar uita la Umbre pentru asta și prieteni care nu s-ar uita la Umbre pentru asta. Ionuț, dă-i o șansă serialului – s-ar putea să-ți placă :)

Povestea din spatele serialului Umbre nu este una plină de creativitate. Un taximetrist bucureștean cu față și îmbrăcăminte de taximetrist bucureștean joacă o viață dublă. Este și taximetrist și recuperator și tată divorțat (din ce îmi dau seama). Însă, un scenariu e bun dacă e pus în practică bine, iar serialul Umbre are șanse mari să fie pus în practică bine. Deși unii ”avizați” se grăbesc să spună pe YouTube că nu ar avea o coloană sonoră prea bună, eu mă grăbesc să spun că e o coloană sonoră faină.

Poate sunt un pic deplasat, dar văd unele scheme de regie din Breaking Bad. Să mă corectați dacă greșesc. Pentru un serial românesc aflat la început de drum, Umbre pare ceva prea frumos. Mă mir cum de ProTv nu a sărit cu ceva înainte. Că doar ei mai pot scoate seriale cu adevărat ok, ținând cont de succesul Las Fierbinți. Că de seria O săptămână nebună nu încape vorbă. Mă întreb oare de ce o mai trag de păr așa tare.

Primul episod din serialul Umbre a fost pus la dispoziție gratuit, pe YouTube. Mișcare suficient de inteligentă încât să atragă cât mai mulți oameni care vor pirata serialul în loc să-și cumpere un abonament la HBO. Parcă ăstora de la HBO le place să fie piratați, la fel ca în cazul Game of Thrones. Știu ei de ce :)

În rest, da, veți descoperi multe clișee în Umbre. Nu e o capodoperă încă de la primul episod și nu cred că poți să fii suficient de idiot încât să te aștepți la asta. Dar mizez pe un scenarist care a fumat suficient încât să scoată ceva frumos și pe un regizor care să pună în scenă toată treaba bună. Sper doar să nu inspire prea mulți taximetriști să devină recuperatori peste noapte. Și mai sper să nu-l mai țină pe varu` așa serios și insipid. Ar trebui să i se umple gura în replicile cu înjurături, nu s-o ardă așa timid, ca și când ar omorî datornici cu seringa. Puteți vedea primul episod din serialul Umbre (HBO) mai jos:

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

8 comentarii la „Umbre, episodul 1 (full video)”

  1. E o strategie buna sa lasi un episod la liber pt ca doar asa mai strangi ceva oameni care si-ar dori sa isi faca un abonament pt a urmari si restul episoadelor

    Răspunde
  2. Este disponibil gratuit si pe http://www.hbogo.ro, din punctul meu de vedere este un film super OK. Ce m-a deranjat, au fost valurile de injuraturi total nepotrivite si in numar prea mare… Da, stiu, sunt aceleasi chestii pe care le auzim si in filmele de la Hollywood (fuck, shit, cock sucker, cunt etc.) dar parca in engleza suna mai putin grav. :)

    A, si inca ceva, se difuzeaza la ora 22:00, nu prea mi se pare o ora potrivita pentru un film 18+, poate doar daca il cenzureaza. :)

    Oricum, tineti minte: Varu’ rezolva tot!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.