Treaba cu claxonatul în ziua nunții nu e tot încălcarea ordinii și liniștii publice?

Nu știu, doar întreb. Poate aceste tradiții sunt tratate preferențial de lege. E drept că cel mai nasol e când vrei să te odihnești Duminica și auzi niște claxoane descreierate chiar sub geamul tău. Claxoane care îți trezesc toată familia. Parcă moda asta nu se mai purta. Adică, serios, în 2015 chiar mai e nevoie să faci atâta paradă la o nuntă? Respect tradițiile, nu mă opun. Sunt convins că tradițiile te definesc ca popor. Dar tradiția mea nu ar trebui să se oprească atunci când deranjează libertatea celulilalt? Doar întreb.

5 comentarii la „Treaba cu claxonatul în ziua nunții nu e tot încălcarea ordinii și liniștii publice?”

 1. Nu sesizezi o inconsistență între termeni: „claxonat vs tradiție”?
  Totuși… când au apărut claxoanele și de când datează tradițiile?

  Răspunde
 2. Locuiesc intr-un orasel mic cu o strada principala, ingusta, cu blocuri inghesuite de ambele parti. Orice zgomot se amplifica, mai ales claxoanele. Bebelusii tresar, isi strica somnul si plang, iar cei mari nu se pot odihni. Nuntile cu acest obicei anormal incep dupa amiaza, cand ar trebui liniste. Dar nuntasii fac acest drum cu masinile prin „centrul” orasului desi salonul este in sens invers. Claxoneaza ca sa isi exprime bucuria, dar noi cei care suportam intr-una zgomotul nu-i stim, deci nu traim acelasi sentiment si nici nu vrem asta. Dar cui sa ne adresam?

  Răspunde
 3. Daca vecinul tau asculta muzica la maxim si iti deranjeaza somnul de frumusete, ai ce sa faci? Nu, degeaba faci reclamatie la politie, pana la ora 22 au voie. Asa e si cu claxonatul. Nu seara se claxoneaza. Si in plus, nu in fiecare zi e o nunta.

  Răspunde
  • În România probabil că nu. Oricum eu nu sunt genul celui care să reclame la poliție. Nu, o nuntă nu e în fiecare zi. E de obicei sâmbăta sau Duminica, exact zilele mele libere când mă pot odihini :) Cu excepția posturilor, ce-i drept.

   În schimb, eu am o vecină pe scară care făcea reclamație la poliție atunci când un vecin își făcea curățenie în apartament (ciocane, bormașini, gălăgie etc.) și poliția a intervenit explicând că există o lege cu ore de liniște și în timpul zilei (prima dată le-a explicat frumos muncitorilor spunându-le că data viitoare vor primi amendă). Între 14:00 și 18:00, sau 14:00 și 16:00, nu mai știu exact, că treceam pe lângă discuție și nu am putut să rămân acolo gură cască.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.