Te-ai muta pe Marte?

Dacă pleci de pe planeta Pâmânt cu tehnologia de azi ai ajunge pe planeta Marte în 6 sau 8 luni, deci o medie de 7 luni. Iar ăsta ar fi doar drumul. Dus. Că întors nu mai e.

Mars One

Dar dacă ți s-ar spune că ajungi în perfectă siguranță pe Marte însă acolo vei avea parte de viață de colonist și că nu te vei întoarce niciodată înapoi, ai pleca totuși într-o astfel de călătorie fără de întoarcere?

Tot studiez proiectul Mars One și îmi dau seama că nu ar fi pentru mine. Mă gândesc la familie, la prieteni și la toate chestiile pe care nu am apucat încă să le experimentez pe Pământ.

Da, e o chestie care te-ar putea face parte integrantă din istoria omenirii cumva. Însă cu ce preț? Cineva o va face. Și bat pariu că sunt o groază de indivizi care ar vrea să plece pe Marte într-un drum fără întoarcere atunci când va fi posibil.

Întrebarea mea este: Ce te-ar determina să lași totul în spate și să te încumeți la o astfel de călătorie când totul e așa bine și călduț pe Pământ (călduț, Pământ, ați înțeles, da?).

2 comentarii la „Te-ai muta pe Marte?”

  1. Pamantul e frumos, ne e frica de pamant tot mai tare, si cautam alte case.. ignorand tocmai planeta care ne-a creat :) Am deja o casa, si, oricat de frumos ar parea spatiul cosmos… prefer pamant. Da, as vrea sa merg, dar cu intoarcere :D sau.. eu si persoana iubita… si familia… dar singur nu stiu :) E o intrebare buna si inca nu am un raspuns sincer

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.