Ştii momentele alea când îţi vine să faci discriminări?

Probabil ştiţi de nefericitul incident de vineri în care un grup de biciclişti străini care traversau România au fost atacaţi cu pietre de un grup de ţigani, în judeţul Sălaj, chiar în apropiere de graniţa cu judeţul Cluj. În localitatea Surduc mai exact, asta în cazul în care vreun grup Ku Klux Klan vrea să viziteze această localitate :). În cazul în care nu ştiţi de incident, puteţi citi ştirea aici.

Biciclişti atacaţi de ţigani

Pe lângă faptul că ţiganii reuşesc constant să ne facă de rahat foarte bine în afara României, iată că reuşesc să ne facă foarte bine de rahat şi pe teritoriul României. Cred că şi pe lună ar reuşi să ne facă de ruşine.

Şi hai să nu începem cu atacuri de genul domle` eşti extremist şi faci discriminări, că nu-i adevărat. Am prieteni şi amici ţigani cu care m-am înţeles şi mă înţeleg foarte bine. Sufletişti, cu bun simţ, muncitori şi orientaţi către bani prin muncă cinstită. Ne respectăm şi ne face o mare plăcere să petrecem timp împreună cu toate că asta nu se întâmplă prea des. Deci, nu mă refer la toţi ţiganii pentru că sunt perfect conştient de faptul că unii ţigani cu bun simţ intră la fel de tare în pământ de ruşine când un astfel de conaţioanal de-al lor ne face de ruşine public.

La fel de condamnabili sunt şi românii care ne fac de rahat. Unii dintre ei sunt chiar mai răi decât ţiganii. Nu face nimeni diferenţe, dar parcă în ultima perioadă auzi numai de ţigani care fac diverse porcării. Mai ales ăia de la sate unde poliţistul se cacă pe el de frică la propriu neavând tupeu să comenteze la vreun ţigan de acolo. Asta dacă vreţi exemplu de om plătit degeaba.

O să-mi ziceţi că salariile sunt mici la sate şi că de asta nu-şi fac poliţiştii de acolo treaba. La urma urmei de ce să-şi rişte domle` ei viaţă când au familie şi copii? Frate, ăştia sunt banii, ăsta e salariul tău şi astea sunt posibilităţile. Iată ce trebuie să faci! E ok? Dacă ai zis da, asumă-ţi şi fă-ţi treaba calumea, nu favoriza infractorii că ţi-e teamă de ei. Eşti poliţist sau ce?

Dacă nu e ok raportul salariu-condţii de muncă, sau dacă brusc nu-ţi mai convine, dă-ţi demisia şi părăseşte poliţia română. Cu siguranţă poţi să-ţi găseşti un job sau o ocupaţie mai bine plătită decât meseria de poliţist. Chiar dacă asta înseamnă să lucrezi mai mult fizic sau mai mult psihic şi să înceapă să-ţi pese de diverse targete de vânzări (mult mai mari decât targetele la amenzi care cu un pic de abuzuri se realizează uşurel) sau de diverse norme de producţie. Orice ai face nu te plânge.

Dacă ţi-ai asumat un salariu şi o meserie, atunci fă-o perfect! A-ţi face perfect meseria e o chestie care ţine de valori, de responsabilitate şi de orgoliu, nu de bani. Că dacă e vorba de bani să ştii că bani se pot câştiga şi din prostituţie. Dacă tot te plângi că jobul de poliţist e de rahat, de ce să nu încerci să te prostituezi atunci? Măcar te vei plânge de fisuri anale dar vei avea bani, decât să te plângi şi de job şi de bani, nu?

Să revenim la ţiganii care nu ne fac deloc cinste nici pe plan intern, nici pe plan internaţional. Mai am un singur lucru de zis.

De ce de-al de Breivik sau ăia care se visează Joker din Batman nu se duc să-şi exprime sentimentele şi emoţiile pe la nunţilele alea de ţigani unde se strâng foarte mulţi la un loc şi petrec cu fală?

Exagerez eu oare? Spuneţi-mi! Sunt gata să accept orice comentariu care să mă tragă de urechi, dar asta nu înseamnă că mă va face să simt sau să cred altfel. Nu azi. Poate mâine, că-s un om flexibil şi deschis la argumente raţionale :).

4 comentarii la „Ştii momentele alea când îţi vine să faci discriminări?”

  1. Ar trebui sa li se faca o tara a lor, un loc al lor in care sa stea singuri, sa vedem ce vor face, isi vor da in cap sau vor trai ca in evul mediu?!

    Răspunde
  2. Acum ce sa zic … nu e bine ca au dat cu pietre dupa biciclisti dar de ce nu-i integreaza in societate tari mult mai „destepte” decat Romania ? De ce ii trimit inapoi ? Daca sunt tigani sunt tot cetateni europeni … sau tiganii nu pot sa spuna ca in reclame alea stupide:
    „Tu sti cine sunt eu ? Sunt cetatean european si am drepturi.”

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.