Se fac bani frumosi cu marketingul afiliat practicat pe piata internationala, in mod special S.U.A.

Nu mă refer la țepari online care ar vinde un produs informațional și cu 5 dolari numai ca să aibă motiv de laudă că fac bani pe net. Mă refer la bani serioși. La cursul de copywriting la care am fost am stat lângă un vechi prieten care face internet marketing în adevăratul sens al cuvântului. Și omul avea laptopul la el ca să monitorizeze diverse chestii pe parcursul zilei. Așa că am aruncat un ochi pe la statisticile sale.

Tocmai dăduse un blast pe ziua respectivă și adunase până a doua zi cam 1.300 de dolari comisioane. După care i-am văzut istoricul de comisioane și în unele zile ba avea câte 300 de dolari, ba avea câte 500 de dolari, ba avea câte 800 de dolari. După care mi-am amintit de pozele pe care le pune pe Facebook în care îl văd călătorind prin diverse țări exotice. De când face afiliere la nivel internațional a tot călătorit. Nu este căsătorit și nu are copii încă, deci, de ce să nu o facă?

Pe lângă țări aparent mai accesibile precum Cehia, Spania sau Olanda, am văzut că a vizitat și zone ceva mai îndepărtate precum Mexic, Dubai, Mauritius sau Coreea de Sud. Cu siguranță mai multe, dar astea mi-au rămas în minte la o primă vedere. Ideea de bază e că dacă-i urmărești pozele din călătorii vei observa că nu face rabat de la prea multe. Își permite aproape ce vrea prin călătoriile sale. Și îl cunosc de când eram la școală, adică nu are părinți bogați sau vreun unchi excentric.

Mi-am permis să-l întreb mai multe cu ocazia asta, pentru că atunci când ieșim la bere nu prea vorbim despre muncă. Nici eu și nici el. Așa că nu forțez nota cu întrebări sumplimentare. Însă acum s-a ivit prilejul să aflu mai multe și vă povestesc și vouă, singura condiție a lui e să nu pun link la vreun exemplu.

Începuturile lui au fost destul de interesante. A fost angajat, după care a vrut să-și facă propria afacere offline în zona IT, care bineînțeles că nu a mers și tot așa. Ulterior a fost angajat printr-o conjuctură favorabilă la o firmă de internet marketing din S.U.A. Acolo bobina pe 700 de dolari lunar ceva programare web și implementare de tehnologii responsive pentru diverse rezoluții ale dispozitivelor mobile. Așa a început să vadă cam cum se fac bani din internet marketing în sensul profesionist al cuvântului.

Pentru că avea o părere foarte proastă despre internet marketeri. Îi considera doar niște păcălici rupți de foame care încearcă să vândă și ei ceva la 5 dolari. Și are dreptate și acum la capitolul ăsta, pentru că marea majoritate cam așa sunt. Gen treaba aia cu MLM-urile care sunt percepute negativ de oameni din cauza majorității oamenilor care practică cu agresivitate, nu din cauza conceptului în sine.

Și împreună cu un asociat a început să-și dezvolte propriul business online dedicat exclusiv vorbitorilor de limbă engleză, cu target special pe piața S.U.A. În acest moment se află atât în poziția de creator de produse, dar și în poziția de affiliate marketer, pentru că în timp a strâns o bază imensă de potențiali clienți segmentați foarte bine. Și când zic segmentați foarte bine înseamnă no spam (asta a ținut să-mi sublinieze). Pentru că spammeri sunt deja prea mulți și nu mai ține cu mass email marketing.

Ce vinde? Vinde în general produse informaționale, dar din alea lucrate bine, care chiar răspund unei nevoi din piață. Face analize îndelungate pe diverse nișe și acționează conform trend-urilor. Se ferește să promoveze rahaturi gen ”Cum să faci 100 de dolari pe zi”, ”Cum să faci bani pe net de acasă” sau alte rahaturi similare. Vinde sau promovează în general chestii utile, cu aplicabilitate practică reală. Pentru că dacă te duci în zona US trebuie să știi că multă lume poate cere refund și la 60 de zile uneori. De aceea, produsul pe care îl vinzi trebuie să fie cu adevărat bun, util și original, nu bullshit de adormit copiii promovat în disperare de analfabeți și penibili ”Internet Marketer Wanna Be”.

Internet Marketing

O altă chestie pe care mi-a spus-o este că trebuie să tot investești și să reinvestești. Nu există succes fără să dai bani. Uneori riști și pierzi, uneori riști și câștigi. Cu 5 dolari nu poți să ai un start-up. Un hosting de calitate costă, template-urile profesionale costă, soluțiile de email marketing bune costă, conținutul de calitate costă, uneltele de marketing online costă, conexiunea bună la internet costă, copywriterii buni costă, SEO costă, CPC costă, traficul costă, lead-urile costă, timpul costă.

8 comentarii la „Se fac bani frumosi cu marketingul afiliat practicat pe piata internationala, in mod special S.U.A.”

  1. Este interesant din prisma faptului ca un roman face bani din marketing afiliat pe piata din USA, lucru ce nu este nou deloc, sunt destui care s-au prins cum si ce fel de mult timp, dar ca si amicul tau nu vor sa spuna ce, cum si de unde, cu alte cuvinte fiecare isi protejeaza afacerea. Pe de alta parte, bani fumosi se fac si in Romania, conditia este sa-ti placa ce faci si sa ai multe idei si curajul sa le pui in practica.
    PS Tinand cont de sumele vechiculate per zi, sunt sigur ca sunt si cativa afiliati ce ajung la aceste sume pe zi chiar si in RO

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.