Cum rezolvi un iPhone Demo din care nu poți să ștergi aplicații

Cei de la Apple au pentru scopuri demonstrative niște iPhone-uri demo sau iPad-uri demo. Acestea au instalate pe ele un iOS cu mai multe aplicații și jocuri preinstalate, astfel încât orice om care intră într-un Apple Store sau într-un showroom unde sunt expuse produse Apple, să poată să testeze ca lumea cam ce se poate face pe un iPhone sau pe un iPad.

Cum scapi de un iOS Demo?

Cu un simplu hard reset de iPhone nu o să meargă pentru că iPhone-ul va reporni tot în modul demo. Pe unele siteuri se zice că dacă rezolvi problema prind diverse metode mai mult sau mai puțin ortodoxe, când apare următorul update, iPhone-ul va reveni la modul demo de înainte.

Un iPhone Demo sau un iPad Demo nu sunt genul de produse destinate vânzării. Ba mai mult, pe cutia lor scrie clar că produsele nu se vând. Totuși, după ce vremea unui iPhone trece și apare un model nou, unii angajatori pot lua telefoanele demo și le pot folosi. Sau le pot face cadou angajaților performanți. Sau le pot vinde la un preț derizoriu. Având în vedere că un iPhone demo e un telefon foarte folosit, e normal să fie vândut foarte ieftin la second hand. Și nu e vorba doar despre uzura care se vede.

Să fim serioși, un iPhone Demo stă toată ziua la încărcat și este folosit și testat de mii de oameni, poate chiar zeci de mii de oameni, pe parcursul unui an de zile. În primul rând acumulatorul are foarte mult de suferit și nu se poate compara cu autonomia unui acumulator folosit de un om care a achiziționat un iPhone de nou și la folosit normal.

Ca să trec direct la subiect, iată cum am reușit eu să resetez un iPhone Demo și să-l fac să funcționeze ca un iPhone normal. Este vorba despre un iPhone 5S despre care v-am povestit aici. În primul și în primul rând, asigură-te că telefonul e cât de cât încărcat. Un iPhone Demo s-ar putea să fie stors de energie când îl găsești în cutie după mult timp.

Instalează cea mai nouă versiune de iTunes pe un computer cu Windows. Eu am instalat pe Windows 10, dar cred că merge și pe Windows 8 sau 8.1. Sau pe Windows 7. Deși, e de preferat (în general vorbind) să folosești o versiune de Windows cât mai nouă și cât mai ”curată”. Dacă folosești un Mac, ai deja Mac OS și iTunes. Închide telefonul și conectează cablul de date la el. Apasă pe butonul home (ăla rotund) timp de 10 secunde și apoi conectează celălalt capăt al cablului (cel cu mufa USB) la computer și menține butonul apăsat până apare semnul unui cablu la ecran. Asigură-te că înainte de asta ai iTunes deschis și eventual o cartelă SIM funcțională (fără cod PIN) în iPhone.

Din iTunes selectează că vrei să restaurezi telefonul ca nou, fără să păstrezi datele de pe el. Computerul să fie conectat la internet. Se vor descărca automat niște update-uri (dacă există) și după câteva minute de așteptare, telefonul va porni pentru a fi setat ca și telefon nou. De acolo urmezi pașii de setare a telefonului (limbă, rețea wireless, cont iCloud etc.) și cam asta e.Cum rezolv un iPhone 5S Demo

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.