Cu ce am rezolvat problema sângerărilor gingivale

Sângerări gingivale. De vreo 2-3 ani mă confrunt cu problema asta. Mereu când mă spălam pe dinți îmi curgea sânge din gură. Nu foarte mult. Însă suficent încât să nu îți convină.

Ba mai mult, în anumite dimineți mă trezeam cu sânge pe dinți pentru că după ce mă spălam pe dinți seara înainte de culcare, deranjam gingiile și acestea sângerau peste noapte.

De curând, soția a mers cu fetița la un medic stomatolog în Galați. Iar din vorbă în vorbă ne-a recomandat o pastă de dinți nouă, o apă de gură și un irigator bucal.

Menționez că am încercat de-a lungul acestor 2-3 ani cu toate pastele de dinți și apele de gură pe care le-am văzut la televizor. Mai ales că aveau reclame bune. Nici un rezultat.

Pasta de dinți pentru sângerări gingivale

Pasta de dinți cu care am rezolvat problema sângerărilor gingivale este una total necunoscută din lipsă de reclamă, dar foarte bună. Se numește Curasept și vine în trei concentrații.

Noi am cumpărat concentrația ”de mijloc” pentru că nu am știut exact ce să luăm. Și am luat și o apă de gură Curasept, ca să completăm setul. Am pus poze mai jos ca să vedeți cum arată.

Pasta de dinti sangerari gingivale
Apa de gura sangerari gingivale

Atât apa de gură cât și pasta de dinți Curasept (care nu e neapărat doar pentru sângerări gingivale) se găsesc în farmaciile Help Net (cele cu portocaliu), dar probabil și pe net.

Veți observa că pasta de dinți și apa de gură nu au tocmai gustul pastelor de dinți sau a apelor de gură cu carea te-ai obișnuit, însă te vei obișnui. E necesar totuși și un duș bucal.

Ce duș bucal am ales

Dușul bucal sau irigatorul bucal (exprimarea corectă) este un alt aliat în lupta cu gingiile sângerânde. Pe lângă faptul vei avea o igienă orală mai bună, gingiile sunt stimulate.

Prin stimularea gingiilor cu jetul de apă, se reduce pe termen lung sângerarea gingiiilor. Cel puțin așa ne-a spus doamna doctor, iar la mine a dat rezultate.

Da, uneori când folosești dușul bucal îți mai sângerează gingia, dar asta e normal la primele utilizări, pentru că sângerările gingivale nu se rezolvă peste noapte.

Noi am ales un duș bucal care se alimentează la priză și care are un rezervor mare. Cele mici, portabile, au rezervoare mici și se încarcă greu, pe o perioadă lungă de timp.

Nu am chef să mă opresc din irigarea orală ca să încarc iar dușul bucal portabil cu apă și apoi să continui. Am preferat să iau un irigator bucal mare din start ca să îl folosim toți.

În plus, irigatorul bucal pe care l-am luat vine cu mai multe capete (ca să avem fiecare câte unul în familie), dar și cu capete speciale de curățat aparat dentar, limbă sau sub gingii.

Cum folosești irigatorul bucal

În primul rând trebuie să știi că un irigator bucal nu înlocuiește periuța de dinți. Este o completare. Părerile sunt împărțite. Unii zic că merge folosit zilnic, alții zic că săptămânal.

Noi am ales calea de mijloc și folosim irigatorul bucal cam o dată la două-trei zile, de obicei seara, pe finalul zilei. Ne adunăm toți trei și facem cu rândul. Copilul e încântat!

Înainte de a folosi irigatorul bucal eu personal mă spăl pe dinți foarte bine, ca să curăț cât pot de bine cu periuța de dinți. Apoi pun apă la temperatura camerei în recipentul dedicat.

Este recomandat ca apa să fie la temperatura camerei sau ușor ”călâie” cum se mai spune în popor, ca să nu îți înghețe dinții. Noi punem în recipient și apă de gură alături de apă.

Se pornește irigatorul bucal, se dă drumul la jet la minim (pentru început) și se începe curățarea dinților de jur împrejur, astfel încât jetul să pătrundă în toate spațiile și orificiile.

Noi ne-am cumpărat irigatorul bucal de mai jos. Este un raport calitate preț bun. Dar dacă aveți buget mai mare să știți că există și irigatoare bucale mai bune.

Primele rezultate începi să le observi după o săptămână de utilizare zilnică a pastei de dinți și a apei de gură.

După două săptămâni deja la mine problema aproape a dispărut și sunt foarte mulțumit.

VEZI PREȚ IRIGATOR BUCAL

4 comentarii la „Cu ce am rezolvat problema sângerărilor gingivale”

    • Apa de gură și pasta de dinți nu sunt tocmai ieftine comparativ cu produsele obișnuite. Țin minte că am dat în jur de 70 și ceva de lei pe ambele. Irigatorul bucal e în jur de 200 și ceva de lei.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.