Review brățară fitness Xiaomi Mi Smart Band 6

Am utilizat mai bine de o săptămână o brățară de fitness Xiaomi Mi Smart Band 6, iar experiența a fost una atât de plăcută încât am decis să fac și un scurt review pe blog. Pe scurt, este vorba despre un raport calitate-preț excelent pentru ce oferă.

De ce am folosit o brățară fitness Xiaomi Mi Smart Band 6

De ce am folosit o brățară fitness Xiaomi Mi Smart Band 6

Eu sunt posesor de Apple Watch încă de la prima generație și deși am mai avut tentative să trec la altceva, nu am reușit să găsesc un înlocuitor mai bun în ecosistemul meu. Însă într-o zi când testam funcția EKG a ceasului meu, am observat că nu mai merge.

După ce am făcut tot ce era de făcut posibil, mi-am dat seamă că e defect așa că l-am trimis în garanție. Totuși, urma ca să plec în concediu și nu voiam să plec fără o brățară de fitness la mână cu care să-mi monitorizez măcar pașii și somnul.

Așa că am ales să-mi cumpăr o brățară de fitness de la Xiaomi, iar cea care părea cea mai recentă la vremea respectivă era Xiaomi Mi Smart Band 6. Brățara asta de fitness costă doar 187 lei și o poți comanda și tu de aici dacă vrei.

Funcții principale brățară fitness Xiaomi Mi Smart Band 6

Funcții principale brățară fitness Xiaomi Mi Smart Band 6

Trebuie să recunoaștem că pentru prețul acesta, această brățară de fitness are multe funcții. În plus, software-ul de pe telefon (Zepp Life) care se contectează cu brățara, este bine făcut și îți oferă o grămadă de date despre tine (inclusiv naps-urile de la prânz sau calitatea respirației din timpul somnului – chestie pe care Apple Watch nu o face încă).

 • 30 de moduri de antrenament și tipuri de sporturi
 • curea antibacteriană
 • până la 14 zile durată de viață a bateriei (care da, se poate atinge dacă o ții pe minim la tot) – în realitate ține 4-5 zile dacă dai la maxim toți senzorii, frecvența și faci sport
 • rezistentă la apă până la 50 m
 • control cameră foto, muzică, alertă inactivitate, măsurare stress, antrenament respirație, urmărire ciclu menstrual în cazul femeilor etc.
 • monitorizare ritm cardiac, respirație, nivel oxigen din sânge, calorii consumate, somn (inclusiv pe tipuri de somn)

Pe bune acum, la 187 lei ce îți poți dori mai mult? Poate nu are senzori de aceeași calitate ca ultimul model de Apple Watch care costă peste 2000 lei (și nu comparăm aceste două produse, clar), dar să știți că senzorii arată relativ măsurători la fel cu alte dispozitive.

Ce nu mi-a plăcut la brățara fitness Xiaomi Mi Smart Band 6

Ce nu mi-a plăcut la brățara fitness Xiaomi Mi Smart Band 6
 • uneori brățara se mai declipsează de la mână dacă îți prinzi mâna în baretele de la rucsac – pe scurt, dacă nu ești atent riști să o pierzi când faci sporturi extreme
 • deși este mai mare și mai îmbunătățit decât la modelele precedente, ecranul AMOLED al brățării de fitness nu se vede așa de bine în condiții de soare puternic
 • nu are NFC și nu există nicio soluție de integrare de plăți contactless – dacă ar fi existat și așa ceva, chiar dacă costa dublu, ar fi fost brățara de fitness perfectă

Ce mi-a plăcut la brățara fitness Xiaomi Mi Smart Band 6

Ce mi-a plăcut la brățara fitness Xiaomi Mi Smart Band 6
 • raport excelent între calitate și preț
 • bateria ține mult pentru un dispozitiv portabil – orice brățară de fitness care nu trebuie încărcată zilnic, este o brățară de fitness decentă – eu am încărcat-o la 4 zile (nu vă luați după toate review-urilor oamenilor care sunt la prima lor brățară de fitness și vor să îi țină o lună, pentru că oamenii ăia nu știu despre ce vorbesc)
 • foarte multe funcții utile și senzori care raportează corect în majoritatea timpului
 • dimensiuni mici și design ok
 • se încarcă rapid, de la 1% la 100% cam în 2 ore
 • analize de somn amănunțite

Concluzie review brățară fitness Xiaomi Mi Smart Band 6

Concluzie review brățară fitness Xiaomi Mi Smart Band 6

Xiaomi Mi Smart Band 6 este o brățară de fitness corectă, decentă și ideală pentru activități de bază. Dacă mâine mi s-ar schimba complet viața și nu aș mai avea buget de produse premium, mi-aș cumpăra așa ceva și aș folosi fără probleme.

O astfel de brățară de fitness este ideală dacă vrei să începi un stil de viață mai sănătos (pentru că obții doar ceea ce măsori – ca în afaceri), dacă vrei să faci un cadou fain unui copil sau unui bunic și dacă pur și simplu ești pasionat de tehnologie la preț redus.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.