Recomandați-mi un soft bun de editare video

În perioada următoare va trebui să mă joc un pic cu niște videoclipuri, iar dacă mă descurc, s-ar putea să îmi placă și să mă bag mai tare în asta. Dar nu m-am jucat până acum cu un soft de editare video. Am următoarele nevoi: să tai anumite materiale video și să le unesc cu altele (montaj video), să pot pune o siglă pe video într-un colț (gen siglă TV), să pot să tai sunetul și eventual să fac voice over, la fel ca într-un reportaj TV, să corectez zgomotul de fundal dacă va fi cazul și să pun muzică de fundal. Camera video cu care se va filma este asta și din cât am putut să o testez azi, nu numai că filmează foarte bine și are un stabilizator excelent de imagine, dar face și fotografii foarte detaliate. Deci, am cu ce produce material de calitate. Important este să am și cu ce să-l editez ulterior. Bănuiesc că nu prea există soluții freeware ok, așa cum există Paint.NET în loc de Photoshop (pentru cât de puține am eu nevoie). Mi-ar plăcea să aflu cea mai simplă soluție, care să nu mă facă să-mi prind urechile. Așa că, help! Yamasha, poate îmi dai și tu o părere te rog, că toată ziua ești pe mână cu așa ceva.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Recomandați-mi un soft bun de editare video”

 1. Stiu ca am doar 15 ani, dar m-am jucat cu destule programe de editare (si chiar imi place, asa ca am dus treaba asta mai departe si mai fac si modelari 3D si animatii uneori).

  Freeware:
  Windows Movie Maker. Poti sa tai parti din video (cut), sa adaugi o voce/muzica de fundal. La fel poti pune un scris peste video. E usor de folosit. Iar pentru editare audio recomand Audacity.

  Cu bani:
  Aici sunt mai multe programe pe care le folosesc, o sa incep cu cel mai simplu.

  Cyberlink Power Director. Usor de folosit, mai multe setari fata de Movie Maker plus optiunea de a inregistra camera Web/Microfonul etc. Si in plus consuma putine resurse in timpul randarii.

  Sony Vegas Pro. Complex, multe setari dar usor de folosit cand vine vorba de montare. In timeline pui materialele. Apesi “s” pentru split si s-a si taiat partea din video pe care ai selectat-o. Ai multe setari si efecte de culoare. Ai si ceva pentru audio. Ce sa zic, e destul de bun, are si setari mai complexe cum ar fi track motion, dar multe efecte se pot aplica mult mai usor in After Effects asa ca eu il consider un program excelent de montare, mai putin pentru efecte.

  Adobe Premiere. O alternativa mai avansata pentru Vegas Pro.

  Acum, alegi si tu care vrei, se gasesc usor pe Internet. Vegas Pro mai are si niste alternative (tot de la Sony) mai putin complexe. Iar daca vrei sa folosesti Movie Maker vezi ca sunt mai multe versiuni, si nu stiu daca se poate pune o poza peste video (ceva gen o sigla) in Windows Live Movie Maker, iar in Movie Maker (fara live) se pot personaliza template-urile si pune o poza peste video editand niste fisiere de configurare.

  In fine, sunt mult mai multe programe de editare, dar toate fac acealasi lucruri, doar ca arata diferit, la unul o setare este in stanga, la altul in dreapta, unul este de la o firma, altul de la alta.

  Răspunde
  • La nivel profesional atat Premiere, cat si Sony Vegas sunt pe aceeasi treapta. Cei care l-au invatat bine pe unul, pe ala il folosesc, iar odata ce l-ai invatat bine pe unul, in scurt timp poti sa treci pe altul.

   Răspunde
 2. Mi-e greu sa iti recomand ceva simplu. Editarea poti s-o faci cu ce soft vrei, toate fac cam acelasi lucru. Eu am lucrat cu majoritatea celor cu care poti face mai mult decat o editare simpla. Le-am prezentat aici: http://blog.chestiiutile.com/blogging/tv/sony-vegas-vs-premiere-pro-vs-pinnacle-liquid.html
  Daca ai nevoie de scoaterea zgomotului de fond, trebuie sa iei un alt program, special pentru audio gen Audition sau Sound Forge, cel mult poti folosi un plugin, dar daca nu tragi la calitate ok sunetul, dureaza mult mai mult timp sa corectezi decat sa dai vocea inca o data.

  Daca ai nevoie de ajutor cu editarea, ma poti contacta si in limita timpului, te ajut… Nu pot sa-ti spun un program anume, pentru ca toate sunt identice, diferentele sunt la optiuni, unele le au in stanga, altele in dreapta sau sus…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.