Recomandați-mi un curs bun de SEO

Niciodată nu știi suficient de multe despre SEO. Așa că vreau să învăț și mai multe. Mă interesează să-mi recomandați un curs SEO care să cuprindă atât elemente on-page cât și off-page, dar cel mai important e altceva. Cel mai important este să fie un curs în care efectiv să mă deplasez eu la București sau unde s-o ține ca să fiu și fizic acolo, să-mi închid telefonul și să fiu atent la subiect. Pentru că informații, cursuri și resurse despre lumea SEO sunt o grămadă, dar am un ritm sălbatic în ultima perioadă și nu mă pot concentra să învăț de acasă. Îs bune și training-urile despre SEM și Analitycs, dar momentan mă interesează SEO. Orice recomandare de curs bun și serios pe acest subiect este binevenită.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

12 comentarii la „Recomandați-mi un curs bun de SEO”

 1. Pe mine ma relaxeaza si ma ajuta blogurile lui Neil Patel.
  Stiu ca cei de la “Rezistenta online” faceau astfel de cursuri, am citit pe net ca au cursuri in mai multe domenii legate de online.
  Poate te ajuta.

  Răspunde
 2. nu am auzit de curs seo pentru avansati pentru ca, de regula, cei care ajung cu seo la nivel avansat sunt si prinsi “in campul muncii” si au ajuns la nivelul asta de cunostinte datorita practicii si testelor continue.

  Răspunde
 3. Nu as recomanda “cursurile de SEO”, mai ales ca ai spus ca ai vrea sa te deplasezi (dupa ce-am terminat cu SEO Monitor, a fost angajata o distinsa pe o pozitie de senior, dar nu avea cunostinte nici cat cel mai junior de pe acolo – nu a stat nici foarte mult, dar stiu ca dupa ceva timp oferea cursuri de “SEO”). Adica ce garantie ai ca cel care-ti preda, nu are doar “papagal” si cand il pui sa-ti arate exact ce trebuie facut si sa-ti ofere si rezultate, fuge?

  Din cei pe care-i cunosc personal (cei care fac doar seo) niciunul nu a urmat vreun curs de seo. Bine, certificarile Adwords si Analytics si ca sunt Google Partner.

  Iti spun din propria experienta si din ce-am vazut la ei: citit foarte mult/ la zi cu modificarile in algoritmi, testat.
  Mai merge asta, nu mai merge asta? – daca merge, peste o luna ce fac?
  Am citit ca cu siguranta nu mai merge asta, pentru ca a fost penalizat cel care a testat.

  On-Page – sunt o gramada de template-uri pe net (aici ma refer strict la exemple gen MOZ, Neil Patel, Matt Cutts, Brian Dean, etc., chiar si tutorialul lui Google legat de SEO). Vrei un template pe care-l foloseam eu? :D

  Off-Page – inca sunt si vor fi importante backlink-urile (a spus cineva mai sus ca conteaza mai putin acum – asta inseamna sa faci linkbuilding bulk si inca esti la stadiul directoare = SEO… datorita lui “nofollow” nu mai conteaza asa mult linkurile inbound, d’oh!). Cine-ti garanteaza ca “continutul fresh” produce si linkuri? Se spune de cativa ani, sa fii relevant (in continutul oferit) si sa nu uiti pe ce nisa te-ai axat, sa nu deviezi.

  Si pentru off-page o sa las un link de la backlinko.com (articol scris de Brian Dean cu date culese de la tool-uri importante de SEO) http://backlinko.com/search-engine-ranking

  Răspunde
 4. In esenta raman acelasi lucruri care sunt de mult timp..singura diferenta fiind acum semnalele sociale. Da binenteles, ca acum nu mai conteaza Page rankul cum era odata, si backlinkurile sunt luate in considereare un pic mai putin,dar in mare cam asta este. Ofera continut fresh, ca sa poti primi cat mai multe semnale sociale, atat video cat si text daca se poate.Odata cu semnalele sociale, vei primi si backlinkuri. Asta de offpage.
  Cat de onpage, la fel ramai la basic.. h1,h2,h3 tag, fara prea mult keyword optimization pentru ca altfelGoogle te va penaliza.
  Imagine cu alt textul potrivit, clipurile la fel, sitemap, un plugin cache pentru incarcare rapida a siteului, compresie pentru toate imaginile, o tema curata, cu cat mai putine java coduri…si binenteles mobile optimized.
  Cam asta ar fi..atata timp cat respecti pasii de mai sus, vei fi foarte bine.
  Prea multe lucruri sunt deja detalii,care..hmm.. nu stiu daca se merita sa investesti tmpul in ele..
  mai bine concentreaza te pe cursuri de paid traffic..abia acolo intr adevar este foate mult de invatat.. si se merita sa inveti toate detaliile..daca stapanesti bine facebook ads sa zicem, cu noul sau pixel si stiisa faci remarketing,flex targeting intersect cu graph search..etc etc..Atunci ai obtine rezultate uimitoare ,si intr un timp extrem de scurt…Just my 2 cents ;)

  Răspunde
 5. Dupa mine, nu exista cursuri bune de SEO decat pentru incepatori, sa invete principiile de baza. Altfel, SEO pentru avansati se invata singur, tragand cu ochiul in stanga si-n dreapta. E doar o parere personala.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.