Ce ultrabook-uri as analiza eu daca ar fi sa-mi cumpar un laptop ultraportabil în urmatoarea perioada

Laptopurile ultraportabile (ultrabooks) pot reprezenta o bună opțiune pentru cei aflați mereu pe drumuri sau pentru cei care pur și simplu nu vor să care după ei un laptop mai voluminos, mai greu. Pe lângă asta, trebuie să recunoaștem că un ultrabook este un laptop care arată bine. E cool și la bărbați și la femei, nu contează cine îl folosește. Nu neapărat în ordinea preferințelor, am să vă prezint 4 ultrabook-uri pe care eu le-aș analiza dacă ar fi să-mi cumpăr un laptop ultraportabil. Menționez că e vorba strict despre preferințele mele proprii și personale, aspecte care s-ar putea să nu satisfacă nevoile unor alte tipuri de useri.

MacBook Pro 13 inchi cu retina Display Procesorul Intel Dual Core i5 (Haswell) e mai mult decât suficient pentru orice tip de activitate office obișnuită. În plus, este binecunoscut faptul că Apple optimizează suplimentar componentele hardware cu sistemul lor de operare Mac OS X. Dacă vă veți uita cu atenție la configurație, veți observa că are tot ce este necesar unui utilizator care crede că un ultrabook i-ar satisface nevoile. De asemenea, să reținem că până și angajații Google folosesc în proporție foarte mare laptopuri Apple (din 2013 încoace), iar acest aspect spune ceva.

Microsoft Surface Pro 3 Este o tabletă cu rol de laptop replacement. Practic, tastatura se cumpără separat. În afara prețului foarte mare, toate review-urile scriu numai de bine despre ea. Îi ține foarte mult bateria (ca și la Macbook Pro, de altfel), stylusul din pachet este excelent, ecranul foarte bun, iar atenția la detalii face diferența pozitiv. Probabil dintre un Macbook Air și un Surface Pro 3, aș alege nestingherit Surface-ul. Cel puțin modelul cu procesor i5 sau chiar i7, nu mai jos.

De fapt, atunci când am făcut acest articol am stabilit niște criterii clare de selecție pentru ultrabook-uri. Uite, le-am făcut și o filtrare aici. În principiu am zis că un ultrabook bun trebuie: să aibă neapărat SSD, să aibă procesor i5 sau i7 de generație nouă, să aibă cel puțin 8 GB de RAM și măcar o rezoluție Full HD.

Lenovo ThinkPad Yoga Un ultrabook dedicat profesioniștilor. Are atât trăsăturile unui Yoga, cât și trăsăturile unui ThinkPad. Nu arată nici rău în simplitatea lui. Mi se pare un ultrabook serios pentru profesioniștii care ar și face bani cu el, nu doar și-ar bea cafeaua la Starbucks etalându-se. Dacă ar fi avut și o rezoluție mai mare de Full HD, așa de dragul densității de pixeli per inchi, ar fi fost următoarea mea dragoste (la care aș fi visat, bineînțeles).

Asus UX301LA-DE092H Eu personal am fost utilizator de Zenbook (un model mai vechi) timp de un an. Recunosc că e o experiență faină. Laptopurile astea sunt construite cu atenție și îți oferă o senzație tactilă plăcută. Pe lângă faptul că sunt foarte performante. Dar după cum spuneam și aici, în cadrul unor marje de preț de genul ăsta specificațiile tehnice nu mai fac atât de mult diferența, iar consumatorul va cumpăra mai mult din emoție decât din rațiune (lucru care se întâmplă de când lumea).

Vă invit să vedeți și niște galerii foto cu ultrabook-urile despre care spuneam.

MacBook Pro 13 inchi cu retina Display

Macbook Pro Retina Display 1

Microsoft Surface Pro 3

Microsoft Surface 3 poza 1

 

Lenovo ThinkPad Yoga

Lenovo ThinkPad Yoga 1

 

Asus UX301LA-DE092H

Ultrabook Asus UX301 poza 1

 

9 comentarii la „Ce ultrabook-uri as analiza eu daca ar fi sa-mi cumpar un laptop ultraportabil în urmatoarea perioada”

        • Dacă ai și un buget disponibil mi-ar fi de ajutor. De asemenea, spune-mi te rog dacă vrei musai 15 inchi sau te-ai descurca și cu 13 inchi.

        • buget maxim disponibil 4000 Lei (plus TVA). Da, display-ul sa fie de 15″ ;-)

        • În cazul ăsta, ți s-ar potrivi exact laptopul pe care îl am eu :) http://bit.ly/1DGqKeH Nu e ultrabook, iar la 15 inchi doar MacBook Pro-urile ar fi mai subțiri (dar ai zis că nu vrei Mac :) plus că sunt scumpe). Ideea e că nu are DVD Writer încorporat, deci e mai subțire (vine cu DVD-RW extern, pe USB, la nevoie). Finisajele sunt super, iar designul e fain. Plus că merge și cam orice joc pe el, chiar dacă nu te interesează asta în mod special.

          La un moment dat chiar mă gândeam să îl vând pe al meu ca să-mi iau ceva mai scump de 13 inchi, dar încă nu sunt hotărât.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.