Putin va deveni foarte popular

Citind articolul lui Moise Guran mi-am dat seama că așa este sau așa va fi. Citiți-l. ISIS e dușmanul numărul 1 în lume. Inclusiv pentru musulmani. La câți musulmani există pe planeta asta e o idioțenie să crezi că toți sunt teroriști sau extremiști.

Mass-media manipulează mult. Să fim serioși, cunoaștem inclusiv noi islamiști care trăiesc în pace cu creștinii de sute de ani. Prin anii 70 lumea mergea în luna de miere în Irak și nu pățea nimic. Siria era o piață de muncă. Liban la fel.

Chiar aveam un prieten al cărui tată muncea în Liban acum 12-14 ani și venea cu bani grei acasă. Era singurul din cartier care avea mașină de teren. Religia musulmanilor era aceeași. Nu te decapitau pentru că erai creștin. Nu te considerau infidel. Trăiam în pace. Ne vedeam fiecare de treaba noastră. Ca să nu mai răscolim rahatul și să zic că Ceaușescu a bătut palma pe multe deal-uri cu o grămadă de țări arabe. Țară creștină (România) bătea palma cu țări musulmane. Și toată lumea își vedea de treabă.

Până când? Ei bine, până când? Până când, știți voi, și-a băgat dracul coada. Nu am nimic cu americanii, dar consider că au gestionat toată treaba asta extrem de prost.

Rusia lui Putin a intrat deja terestru în Siria (conform ultimelor știri). Nimeni din Europa nu a vrut să-și murdărească mâinile. Putin a făcut-o. Pentru că vrea, pentru că poate și pentru că are o groază de interese la mijloc. Nimeni nu bate ISIS.

Mai puțin Putin și a lui Rusie. Așa săracă și izolată. Cum zicea și Moise Guran, nu trebuie să ai bani ca să fii puternic. Trebuie să fii puternic și banii vor veni la tine. Rusia cam asta face acum. O demonstrație de forță. Pot fi la fel ca americanii. Oriunde și oricum pe glob cu armament și armată de mare putere. Și cu forță de acțiune. Nu de reacțiune. Și cred că au o ambiție de a merge până la capăt ca să nu se facă de cacao. Vom vedea multe știri în zona acestui subiect de acum încolo. Armata rusă a cucerit, a făcut și a dres.

Și în condițiile astea nimic nu mai contează. Pentru că lumea vrea sânge pe ISIS la ce propagandă s-a făcut. Iar Putin va oferi asta. Iar ISIS nu va avea ce să facă. De ce? Pentru că armata rusă nu se reglementează regulilor NATO. Armata rusă e altceva. Probabil nu vor avea nici un stres să omoare civili nevinovați. Probabil nu vor respecta nici o regulă așa cum nici ISIS nu respectă. Probabil Putin va lupta cu aceeași sălbăticie, dar cu un avantaj tehnic.

Avantaj tehnic și logistic pe toate fronturile. Privind în istorie știm de ce atrocități e capabilă armata rusă. Chestii inimaginabile pentru țările care stau la căldurică în NATO. Cei din ISIS habar nu au cu ce se vor confrunta dacă furia armatei ruse se va dezlanțui. Probabil acest capitol se va încheia rapid. Însă mie îmi este cel mai groază de ce se va întâmpla după. Și nu neapărat militar, ci economic. Să nu-mi zici că în America sunt alegeri :)

Putin Popular

P.S.: Nu știu cum și în ce fel, dar România are creștere economică. Lăsați-o așa :)

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Putin va deveni foarte popular”

  1. Noi ne uitam in Siria si Europa devinr musulmana. Sunt mari capitale in care vezj f multi arabi in transportul in comun. Scoate si tu popup ca nu pot sa scriu nici un comentariu.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.