Play, un nou serviciu de la Microsoft pentru Windows 8

Microsoft a promis încă de la început că va încerca să întărească zona de gaming pe Windows 8 şi Windows 8 RT.

Pentru a realiza acest lucru, Microsoft a lansat în colaborare cu NVidia un nou serviciu numit Play. Folosind această platformă, utilizatorii vor putea rula unele jocuri de XBOX direct pe tabletele cu Windows 8 RT sau pe laptopurile şi PC-urile cu Windows 8.

Lista de jocuri disponibile este înca destul de mică, numărând doar 15 titluri. De asemeni, jocurile disponibile sunt momentan doar din categoria „casual” şi mai durează până vom putea rula jocuri mai avansate precum Halo sau Final Fantasy, de exemplu.

Prin aceasta colaborare cu NVidia, Microsoft încearcă să ofere un ecosistem care să cuprindă cât mai multe dispozitive, făra a avea un impact asupra utilizatorului.

Microsoft Play Tablete

Jocurile care există în prezent pot fi rulate fără nici o limitare atât pe XBOX cât şi pe Microsoft Surface (sau orice altă tabletă cu Windows RT), adică două platforme cu OS şi arhitectură hardware complet diferită. Toate funcţiile sunt active, inclusiv cea de multiplayer.

Deşi lista de jocuri este mică în acest moment, Microsoft a promis că mai multe jocuri vor fi disponibile în viitorul apropiat. Aceste jocuri pot fi descărcate din Windows Store şi necesită un cont XBOX Live.

Lista completă de jocuri şi mai multe informaţii despre acest nou serviciu se regăseşte pe site-ul PlayXBLA.

Vă invit să urmăriţi şi un scurt videoclip despre tot ce am povestit aici.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2ZPfrRxQ-k0&w=640&h=360]

Acesta este un guest post realizat de Popescu Petre, Editor la GadgetBuzz.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.