Password Alert, o extensie utilă de Chrome

Deși majoritatea utilizatorilor Google știu paginile autentice de autentificare, un plus de protecție nu strică niciodată.

Pe lângă parolele complexe și autentificarea în doi pași, Google vine cu o nouă măsură de securitate a contului. Aceasta se numește Password Alert și este o extensie de Google Chrome care poate fi descărcată și instalată de aici.

După ce ai instalat extensia trebuie să te autentifici în contul de Google. Aceasta va reține o versiune parțială a parolei tale doar pentru plusul de securitate. Mai exact, dacă va fi nevoie cândva să te autentifici pe contul Google într-o anumită pagină, extensia te va anunța dacă pagina este autentică sau nu.

Cu alte cuvinte, te va proteja de phishing.

Phishing-ul este o metodă folosită de hackeri pentru a colecta date reale ale utilizatorilor. Arată exact ca pagina în care te autentifici de obicei, dar nu e pagina reală, ci o clonă vizuală a acesteia. Dacă vă aduceți aminte, umbla la un moment dat o metodă de phishing și la noi în România.

Primeai mail de la o bancă la care probabil aveai cont și erai invitat pe o pagină care arăta exact ca pagina băncii ca să-ți faci update la datele personale. Dacă introduceai datele acolo, hacker-ul ți le fura și îți afișa un mesaj conform căruia totul s-a procesat cu succes. Se pare că și cei de la Google au de furcă cu aceste pagini de phisihing așa că vin în întâmpinarea utilizatorilor cu această extensie Password Alert pe care vă recomand să o instalați pentru un plus de securitate a contului Google (Gmail, AdSense, Android și toate serviciile lor).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.