Password Alert, o extensie utilă de Chrome

Am scris o carte! Se numește ”De ce nu”. Vezi aici despre ce este vorba și înscrie-te pentru precomandă. Mulțumesc!

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Deși majoritatea utilizatorilor Google știu paginile autentice de autentificare, un plus de protecție nu strică niciodată.

Pe lângă parolele complexe și autentificarea în doi pași, Google vine cu o nouă măsură de securitate a contului. Aceasta se numește Password Alert și este o extensie de Google Chrome care poate fi descărcată și instalată de aici.

După ce ai instalat extensia trebuie să te autentifici în contul de Google. Aceasta va reține o versiune parțială a parolei tale doar pentru plusul de securitate. Mai exact, dacă va fi nevoie cândva să te autentifici pe contul Google într-o anumită pagină, extensia te va anunța dacă pagina este autentică sau nu.

Cu alte cuvinte, te va proteja de phishing.

Phishing-ul este o metodă folosită de hackeri pentru a colecta date reale ale utilizatorilor. Arată exact ca pagina în care te autentifici de obicei, dar nu e pagina reală, ci o clonă vizuală a acesteia. Dacă vă aduceți aminte, umbla la un moment dat o metodă de phishing și la noi în România.

Primeai mail de la o bancă la care probabil aveai cont și erai invitat pe o pagină care arăta exact ca pagina băncii ca să-ți faci update la datele personale. Dacă introduceai datele acolo, hacker-ul ți le fura și îți afișa un mesaj conform căruia totul s-a procesat cu succes. Se pare că și cei de la Google au de furcă cu aceste pagini de phisihing așa că vin în întâmpinarea utilizatorilor cu această extensie Password Alert pe care vă recomand să o instalați pentru un plus de securitate a contului Google (Gmail, AdSense, Android și toate serviciile lor).

Te interesează marketingul? Am un articol actualizat aici despre cele mai bune unelte de marketing care îți cresc câștigurile.

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend