Părerea mea pe scurt despre noile iPhone 15 și Apple Watch 9

Pe 12 septembrie 2023 Apple a avut evenimentul de prezentare a noilor iPhone 15 și Apple Watches, Apple Watch 9, respectiv Apple Watch Ultra 2. În acest articol mi-am propus ca să-ți prezint pe scurt părerea mea despre noutățile Apple de anul ăsta.

Despre iPhone 15, Apple Watch 9 și Ultra 2

 • Evenimentul a început cu povești frumoase despre oamenii cărora Apple Watch sau iPhone le-a salvat viața, fie prin funcția de notificare de ritm a inimii, fie prin funcția de detectare a accidentelor implementată în produsele de anul trecut.
 • A fost prezentat Apple Watch 9. Cu un procesor mai rapid și ecran la fel de luminos ca la Apple Wtach Ultra 1 (2000 niți). Inovația este funcția double tap din degetele de la mâna pe care porți ceasul. Dacă va funcționa bine, va fi un gamechanger.
 • Câteva minute bune din eveniment au fost dedicate naturii și reducereii amprentei de carbon. Asta spune multe despre marketingul viitorului. Apple Watch 9 este 100% carbon free. Iar videoclipul cu mama natură a fost genial realizat.
 • Să trecem la noile iPhone 15. Toate au mufă nouă de încărcare și de transfer date. Mai exact, UE obligă prin lege ca toate telefoanele și tabletele să aibă standardul unic USB-C, ca să nu se mai polueze cu cabluri diferite. Și iPhone 15 va avea USB-C.
 • La capitolul iPhone 15 și iPhone 15 Plus, adică modelel simple, vorbim de camere foto mai bune, de un procesor mai bun (e cel de la iPhone 14 Pro) și cam atât. iPhone 15 simplu sau iPhone 15 Plus va fi un telefon corect și performant.
 • La capitolul iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, avem parte de mai multe schimbări. Carcasa este acum din titan, nu din aluminiu. Titanul este un material mai bun și mai rezistent decât aluminiul (dar și mai scump). Va arăta mai bine.
 • iPhone Pro și Pro Max au procesor nou, respectiv A17. Acesta va face din această gamă de telefoane, o gamă care poate rivaliza la putere și cu anumite computere desktop. Vor fi un gamechanger pe partea de jocuri, dacă vă interesează asta.
 • O altă schimbare este butonul lateral la iPhone 15 și iPhone 15 Pro Max. Acesta nu va mai fi un comutator, ci un buton simplu ca la Apple Watch Ultra. Vei putea comuta pe silențios de acolo, dar îl poți programa să facă alte chestii.

Concluzii lansare iPhone 15, Apple Watch 9 și Ultra 2

Noile iPhone 15
 • Îmi pare rău că nu am văzut îmbunătățiri specifice autonomia acumulatorilor
 • Gestul ăla cu double tap sau dublu click în aer la Apple Watch mi se pare inovație
 • Mă bucur că au trecut în sfârșit pe USB-C (chiar dacă doar pe Pro au USB-C 3)
 • Carcasa din titan cred că va oferi un feeling mult mai premium versiunilor Pro
 • Dacă ai iPhone 13, 13 Pro, 14 sau 14 Pro, nu cred că vei face upgrade la iPhone 15

Probabil în scurt timp vom vedea noile iPhone 15 la precomandă aici. Tu ce părere ai despre noile lansări Apple din 2023?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Părerea mea pe scurt despre noile iPhone 15 și Apple Watch 9”

 1. Foarte interesante parerile. Eu am ramas la 13 simplu si cred ca voi mai ramane pana preturile mai scad putin. Nu ca nu mi-as permite dar parca nu o vad o investitie buna si defapt mi-as bloca banii care pentru noi muritorii, inseamna ceva :)).

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.