Părerea mea despre Elon Musk pe 15 mai 2021 – Bitcoin, Doge și Tesla

Elon Musk este un om cel puțin interesant și la fel ca orice om vine la pachet cu bune și cu rele. În acest articol scriu părerea mea despre el pe 15 Mai 2021 pentru că există posibilitatea să mi-o schimb în viitor.

Știți vorba aia aia deșteaptă: ”Informații noi, păreri noi”? Pe vorba asta mă ghidez eu legat de orice. E ok să-ți schimbi părerea dacă ai informații și argumente noi despre ceva, orice.

Prin urmare, o să povestesc un pic despre Elon Musk din perspectiva mea proprie și personală pe care o am în data de 15 Mai 2021. În funcție de ce mai face omul, e posibil să mi-o schimb. Normal, nu?

Nu consider că părerea unui om despre cineva sau ceva trebuie să fie definitivă și irevocabilă. Treaba asta cu ce am zis am zis este o chestie a proștilor ghidați de ego. Nu mă bag la filmul ăsta.

Însă pe data de 15 Mai 2021 pot să spun despre Elon Musk următoarele chestii legate de prezența sa în spațiul crypto, în zona de spațiu cosmic și în zona de producție de mașini, adică Tesla.

Elon Musk la bază

Înainte de a trage o concluzie sau a discuta despre Elon Musk vă invit să citiți cartea despre el. Veți afla că e om, că a dus-o greu, că a fost victima bullying-ului și că s-a născut în Africa de Sud.

Mamă ok, tată nu prea ok – și nu discută mult despre el. Visuri mărețe, provocări cu care s-a confruntat așa cum nu crede multă lume adeptă a succesului peste noapte și chestii de genul ăsta.

Tip muncitor, dar și cu distracția și gamingul în sânge. Omul ăsta cred că ne bate pe 90% din cei care citesc rândurile astea la orice shooter. Își cumpără mereu cele mai tari set-up-uri de gaming.

În plus, dacă îl consideri geniu, trebuie să afli că geniile care obțin succes nu sunt mereu de treabă. E genul de om care dacă are o idee se duce după ea fără să se gândească prea mult. Uneori l-a ajutat. Alteori nu.

Prin urmare, dacă omul s-a băgat în ceva fără să se intereseze prea mult e foarte posibil să o fi făcut pentru că așa a simțit el, nu pentru că a făcut un grafic cu analize legat de cum o să se învârtă pământul după.

Are și el o viață și și-o trăiește. A făcut multe chestii nasoale și a făcut multe chestii bune. Și o să mai facă și una și alta. Adică e la fel ca mine și ca tine. Trăiește, greșește, are succes și merge mai departe.

Nici vorbă să îi iau apărarea. Omul pe anumite aspecte e destul de ciudat și nu voi face atacuri la persoană ca să nu mă trezesc cu altele. Dar e din zona de ”Sună stupid de interesant și o să o fac pentru că pot!

Ca să nu mai zic că manipulează piața crypto așa cum (ar) vrea el și că la un moment dat va avea multe probleme pe tema asta (pe care și le asumă, cred), indiferent că vor fi de ordin juridic sau de ordin moral.

Elon Musk și Bitcoin

Toți iubitorii de crypto l-au ridicat în slăvi pentru că a cumpărat Bitcoin de nu știu câți bani și o dată cu treaba asta a contribuit indirect prin influența sa extraordinară la creșterea valorii Bitcoin.

Aceiași iubitori de crypto îl înjură pentru că a vândut o parte din Bitcoinii deținuți și că nu mai acceptă plata în Bitcoin pentru mașinile tesla în SUA. Era de așteptat să se întâmple asta.

Hai să vorbim un pic de la om la om. Tu te bazezi când investești în ceva pe un singur om? Că Elon Musk e om, nu altceva. Nu te supăra, dar îți meriți soarta. Elon e om de afaceri și calculează chestii.

Dacă Elon Musk moare brusc? Pe cine mai dai vina?

Și la fel cum ziceam la începutul articolului, când obține informații noi, ia decizii noi. Ce e așa greu de înțeles? Viața și piața e dinamică. Omul a decis pentru business-ul lui. Pentru visul lui.

Și aici vorbim despre visul său de a merge în spațiu, de a duce oameni pe Lună și de a coloniza planeta Marte. Toată influența sa în crypto este să facă bani rapid. Foarte rapid. Bani pe care nu i-ar putea face altfel.

Omul e foarte deștept și pragmatic. Să o luăm așa: visul meu este să duc oameni pe Marte. Costă bani pe care nici nu știu să-i număr. Că birocrație, că IRS, că avem tot felul de păreriști etc.

Hai să mă bag în crypto, pentru că e fun și mă simt bine în zona aia de geeks.

Nu le voi cere bani direct pentru visul meu măreț pentru că știm de la donații că lumea nu dă nici 10 lei să salveze un copil bolnav de cancer, dar bagă bani în orice altceva ar putea aduce mai mulți bani.

Crypto sună bine și îmi și place. Hai să mă bag acolo. E ca și cum aș face fund raising fără să fac fund raising. Fără să mă rog de nimeni. Și da, pentru că sunt un tip tehnic bag bani în asta și ridic atenția asupra chestiei.

Oare nu am făcut chiar nimic pentru piața crypto? Chiar și așa, gândindu-mă și răzgândindu-mă. Chiar și așa, cu câte un Tweet menit să crească sau să scadă. Piața crypto nu e normată. Mă bag acolo.

Sunt șanse să devin primul trilionar de pe planetă. Dar oare asta îmi doresc? Nu frate, am bani să trăiesc și eu și toate neamurile mele de la maimuță-n coace pân` la roboțel cu cheie. Eu vreau Marte.

Am încercat să fac bani de Marte pe cale normală. Merge greu. Prea greu. Mă bag în crypto și mă folosesc de toate cunoștințele mele și de influența mea ca să obțin fonduri rapid pe zona aia.

Oamenii nu au mai fost pe Lună din 70 și eu trebuie să-i duc acolo în 2024. Apoi Marte. Hai să fac niște calcule pe calea legală și ușoară. Va dura prea mulți ani pe care nu-i am la dispoziție. Hai să fac ce pot.

Cam așa ar suna un monolog interior dacă aș fi Elon Musk.

Elon Musk și Dogecoin

Acest capitol va fi foarte scurt. Nu voi da copy/paste din ce am scris mai sus pentru a schimba cuvântul Bitcoin prin CTR+F & Replace Bitcoin cu Dogecoin din respect pentru cititorii acestor rânduri de text.

Elon Musk a făcut din Dogecoin ceva palpabil pe aceleași principii de monolog intern descrise mai sus legate de Bitcoin. Citește ce am scris mai sus și doar înlocuiește Bitcoin cu Dogecoin și aia e (chiar dacă nu e).

Însă Elon Musk a reușit să facă din Dogecoin, un crypto asset pe care un profesionist în trading crypto nu-și dădea nici mucii, ceva palpabil. 1. A îmbogățit mulți neștiutori crypto. 2. A făcut o rachetă.

Ce vrei mai mult de la Dogecoin în cazul ăsta, că nu înțeleg?

Dacă ai făcut profit cu Doge nu ai ce să-i reproșezi omului. Dacă nu ai făcut profit cu Doge nu ai ce să-i reproșezi omului. Bucură-te de perioadă, învață ce ai de învățat din asta & keep up the good work.

Altceva nu știu ce să-ți zic de Doge. Da, am Doge din 2017 de pe vremea când toți îl luau în râs și am luat și eu în râs Doge. După 4 ani m-am trezit cu o surpriză frumoasă. Câți au răbdare să aștepte 4 ani?

Așa cum am zis și pe vlog, mentalitatea de investitor nu e de păcănele. Dacă vrei să te îmbogățești rapid doar pentru că ai auzit că Marcel de la etajul 3 are Bitcoin, nu vei fi fericit cu ce ți se va întâmpla pe crypto.

Elon Musk și Tesla

Analizez de mult Tesla ca mașină. Mi se pare cel mai bun EV (Electric Vehicle) pe care banii îl pot cumpăra în acest moment. Și nu vorbesc din perspectiva de neștiutor sau de fan înfocat.

Am condus ceva timp Jaguar I-PACE și e o mașină super. Până la computerul de bord în care dai o melodie pe Spotify și cântă la prea multe secunde după. Passat-ul meu se mișcă mai repede cu Apple Car Play.

Am testat și Audi ETRON și e o mașină mișto, mai ales că cei de la VAG fac computere de bord ok, nu cu Androizi din 2016. Știu ce înseamnă să apeși pedala de accelerație la o electrică, nu sunt guțer.

Însă Tesla e mai mult un robot pe roți, nu o mașină. Tehnologia Tesla e imbatabilă (momentan – așteptăm Mercedes EQS) și toți știu asta. Nu mai merge vrăjeala cu accelerația la electrice multă vreme.

Apropo, Tesla este oficial în România de pe 14 Mai 2021 și dacă vrei mai multe informații despre acest aspect am făcut un articol aici unde există inclusiv o simulare de preț pentru un Tesla Model 3 Long Range.

Concluzie părere Elon Musk 15 Mai 2021

Părerea mea despre Elon Musk pe 15 Mai 2021 este una mai mult bună decât rea. Omul nu poate să facă pe plac la toată lumea (că nu ai cum dacă vrei performanță), deși sunt foarte de acord și cu ce zice Cetin aici.

Însă eu recomand să nu mai catalogați oamenii doar pe alb sau negru. Elon Musk o să facă ce crede el că trebuie făcut pentru a-și atinge obiectivele personale (și nu au neapărat treabă cu banii).

Nu vă luați după Elon Musk. Nu îl venerați după cât profit indirect v-a adus. Nu îl urâți după câtă pierdere indirectă v-a adus. Este un om care își urmează pragmatic visurile sale. Și cam atât. Un om.

Iar dacă ați ajuns pe acest articol pentru partea de crypto, vă las mai jos două videouri de pe canalul meu de YouTube pe care vă rog să le devorați până la capăt. Pentru că e despre banii voștri până la urmă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.