Alte noutati de la Google I/O 2013 Keynote

Ieri am început o serie de articole în care v-am povestit despre câteva noutati de la Google I/O 2013 Keynote, eveniment în care Google și-a arătat mușchii prin noile lansări, îmbunătățiri sau planuri pe termen lung.

Despre update-ul la Google Maps am scris ceva mai pe larg în alt articol, unde am și oferit link către locul de unde poți obține invitatii Google Maps. Aceeași poveste și în cazul aplicației Google Hangouts pentru iPhone și Android, aplicație ce va reprezenta de acum înainte un concurent pentru iMessage din iOS.

Dar pe lângă aspectele menționate mai sus, mai e de povestit pe scurt despre câteva noutati de la Google I/O Keynote 2013.

Noutati de la Google

Alte noutăti de la Google I/O Keynote 2013

  • Samsung Galaxy S4 este disponibil în magazinul online Google. Este liber de rețea și folosește un Android curat, de la mama lui. Prețul este de 649 de dolari.
  • Update la aplicația Google Now, atât pentru Android, cât și pentru iOS. Mai multe detalii se găsesc în landing page de aici.
  • Game Services în Google Play. E similar cu Game Center din iOS. Nu se poate juca încă în multiplayer, dar se pot compara punctaje, achievement-uri etc.
  • Statistici: 48 de miliarde de aplicații instalate prin Google Play (App Store tocmai a împlinit 50 de miliarde) și 900 de milioane de terminale Android activate până acum.
  • Lansarea Google Play Music Access. Încă nu merge pentru România. E un serviciu care costă 9.99 dolari pe lună și oferă aceleași facilități precum Deezer sau Zonga.
  • Niște servicii noi pentru developeri, ca să dezvolte aplicații și să nu mai nevoiți să o facă doar cu ce oferă Microsoft. Unealta se numește Android Studio.
  • Interfața Google+ este schimbată și ea. Sunt convins că nu sunt singurul care vede asemănările de design cu Pinterest, nu :)?

Cam astea ar fi niște noutati de la Google I/O 2013 Keynote care mi-au sărit mai mult în ochi. Dacă mai apare ceva pe parcurs ori fac update la acest articol, ori fac un articol nou pe subiect.

În aceste condiții, Apple trebuie să joace tare în mai puțin de o lună, când va avea loc WWDC 2013, eveniment în care Apple prezintă de obicei noutățile software. Zic că trebuie să joace tare la spectaculozitatea prezentării, pentru că nu mai pot pregăti cine știe ce noutăți într-un timp atât de scurt. Toată lumea se așteaptă la anunțarea iOS 7 și lansarea unei versiuni pentru developeri și la ceva update-uri pentru OS X. Evenimentul WWDC 2013 va avea loc mai exact pe data de 10 iunie, iar stocul de bilete disponibil pentru eveniment a fost epuizat în mai puțin de 2 minute. Prețul unui bilet a fost de 1.600 de dolari bucata.

Voi ce părere aveți despre noutatile de la Google I/O 2013 Keynote? Ce update, upgrade sau lansare nouă Google va plăcut cel mai mult?

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Alte noutati de la Google I/O 2013 Keynote”

  1. Google a actualizat aplicatia proprie incluzand Game Services dar aceasta va functiona doar dupa ce jocurile vor fi actualizate de catre dezvoltatori.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.