Google Hangouts, concurentul lui iMessage din iPhone

Google Hangouts a fost lansat și sub formă de aplicație pentru Android și iOS cu scopul de a fi un concurent real pentru sistemul de mesagerie text iMessage din iOS. În acest articol am să vă prezint principalele funcționalități Google Hangouts din postura de aplicație mobilă, urmând să vă oferi și un link direct pentru download.

Google Hangouts

Google HangoutsGoogle Hangouts oferă un sistem de conversație cu prietenii sub formă de mesaje text, poze, caractere emoji și chiar apeluri video, exact ca și în iMessage din iOS. De Google Hangouts nu suntem deloc străini dacă am folosit până acum rețea de socializare Google+, pentru că acest sistem de comunicare în timp real era prezent acolo încă de la începuturi.

E drept că pentru folosirea Google Hangouts la capacitate maximă era nevoie de implementarea acestuia și pe dispozitivele mobile, lucru care s-a și întâmplat. Disponibilitatea aplicației Google Hangouts pentru iPhone și Android a fost anunțată tot în cadrul evenimentului Google I/O Keynote 2013, alături de alte noutăți Google precum update-ul la Google Maps despre care am scris deja aici.

Partea cea mai interesantă este că aplicația Google Hangouts poate fi folosită cu un cont de Google (de Gmail sau Youtube, de exemplu) pe toate dispozitivele: computer (în browser pe laptop/desktop), smartphone (ca aplicație Android/iOS) și tabletă (ca aplicație Android/iOS). Acest lucru face ca Google Hangouts să nu fie numai un concurent direct pentru iMessage din iOS, ci și pentru alte platforme de chat online precum Skype, de exemplu. Un alt avantaj competitiv Google Hangouts este compatibilitatea complet sincronizată pe cam toate platformele folosite, acest lucru eliminând bariera sistemului de operare folosit pentru computer, tabletă sau telefon.

Google Hangouts permite și videoconferințe în adevăratul sens al cuvântului cu un cost 0, pentru că până la 10 utilizatori pot intra într-o conferință video. Gândiți-vă numai că aveți un adevărat sistem de videoconferință gratuit, la o atingere distanță, chiar în buzunarul vostru, indiferent dacă acolo se află un iPhone sau un smartphone Android. Este o oportunitate imensă pentru companiile mici și mijlocii care ar fi vrut să beneficieze de un sistem profesional de teleconferință, dar nu au avut un buget suficient pentru a face acest lucru.

Aplicatie Google Hangouts

Aplicația Google Hangouts înlocuiește aplicația Google Talk. Google Hangouts pentru Android poate fi descărcată de aici, iar pentru iOS de aici.

Rămâne de văzut doar cum se va mișca aplicația pe dispozitivele noastre mobile. Eu am instalat-o deja pe iPhone și abia aștept să o testez mâine cu prietenii.

Vă las în compania unor screnshot-uri cu aplicația Google Hangouts pentru iPhone, așteptând în comentarii la acest articol părerea voastră despre această mișcare Google.

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Google Hangouts, concurentul lui iMessage din iPhone”

  1. Nu situ ce tot incearca ei sa faca, daca ma indoiesc practic ca vor intrege facebook-ul, practic lumea e indragostita de facebook si sa iti faci cont asa de dragul de a-ti face nu prea isi face toata lumea.
    Multi intra si ies pe g+.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.