Niste aplicatii de editare foto

De aproape un an de zile dețin un Canon 1100D cu care surprind tot ce am ocazia. O fotografie ocupă in medie 5MB, ceea ce e destul de mult și pentru toată arhiva de poze personale, am nevoie de mult spațiu și asta nu mă încântă deloc.

Mai jos voi enumera programele care le folosesc pentru editarea fotografiilor, atât individual cât și în masă, adică toate odată. Acest articol este scris de Daniel.

Pentru editare individuală, decupare sau redimensionare folosesc un site online pixlr.com, care între timp și-a lansat și aplicație offline, n-am testat-o. E o copie de Photoshop, numa’ bună pentru uz necomercial.

Pentru editare în masă (batch edit) folosesc ImBatch pe care l-am utilizat intens în ultimele zile. După cum puteți vedea pe site, are o listă de taskuri impresionantă. Adaugam pozele, setam task (gen resize, watermark etc.), și dăm RUN.

E un program gratuit și are unele buguri. Dacă adaug un folder cu 10 subfoldere și în fiecare sunt cate 200 poze programul crapă si aici ne duce la problema numărul doi. Deși avem proiect salvat și task setat pentru watermark uită locația logoului și il pune cel standard. Așa am ajuns cu câteva sute de poze inscripționate cu logoul ImBach.

IMPORTANT! Până e totul sigur și fotografiile sunt modificare corect, faceți neapărat o copie de rezervă în caz de forță majoră.

La final mai am un program de împărtășit cu voi, pentru cei ce vor sa creeze un timelapse. Sunt foarte puține programe care fac acest lucru gratuit si la rezolutie mai mare de 480p. Panolapse se numește și varianta gratuită poate exporta video HD cu dimensiunea de 1280×720. E stabil și are funcții interesante.

Sper să v-ajute programele acestea iar dacă doriți câștig din aceasta pasiune trebuie investiție în aparatură profesională.

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

5 Comments

 • Pribo

  Reply Reply 28/10/2014

  folosiţi cu încredere pentru batch IrfanView

 • Andrei

  Reply Reply 28/10/2014

  IrfanView este cel mai bun din perspectiva mea !

 • flo

  Reply Reply 28/10/2014

  Se poate folosi si Photoshop pentru batch. Dar ca varianta gratis, da, Irfan.

  • Pribo

   Reply Reply 28/10/2014

   f corectă recomandarea cu batch prin Photoshop. Pozele mele sunt raw exclusiv şi conversia în jpg pentru cunoscuţi o fac cu batch în Photoshop; aici pluginul de IrfanView are ceva lipsuri, dar e pe drumul cel bun

 • Liviu

  Reply Reply 29/10/2014

  Te plangi la 5mg? Dar eu la 40Mgb/poza ce sa zic? :))

Leave A Response

* Denotes Required Field