Microsoft a cumpărat Nokia. Oficial.

Microsoft a cumpărat Nokia, iar totul e oficial acum. Trebuie să vedem dacă se va păstra numele de Nokia pentru telefoanele produse de acum încolo. Sau poate vor apărea telefoane cu denumirea Microsoft. Conform legilor de branding, extensia unui brand este foarte periculoasă, iar aici mă refer doar la denumire. Probabil ca toate telefoanele Nokia să se denumească Microsoft de acum încolo e un lucru tare alunecos. Să ne amintim de Sony, de Ericsson, mai apoi de Sony Ericsson și apoi doar de Sony. Mișcările de brand name făcute de Sony nu au adus absolut nici o creștere vizibilă de vânzări, iar Microsoft ar trebui să tragă niște învățăminte din asta dacă dorește ca de acum încolo telefoanele Nokia să se numească Microsoft. În altă ordine de idei, așa cum spunea și Arhi în acest articol scurt și cuprinzător, treaba a fost aranjată încă din 2011 în când Stephen Elop a plecat din Microsoft la Nokia pe poziția de CEO. Exprimarea lui Arhi e cât se poate de realistă atunci când l-a denumit Calul Troian din Cetatea Nokia. Omul practic a redus valoarea companiei Nokia la un preț bun de cumpărare care s-a situat în jurul a 7 miliarde de dolari, adică aproape 5 miliarde de euro. Gândiți-vă numai la faptul că Microsoft a dat mai mulți bani pe Skype, un serviciu de comunicații, decât pe Nokia cu toată divizia hardware și software. Deal bun pentru Microsoft. Acum e de văzut ce va face. Între timp, Stephen Elop s-a întors la Microsoft pe o poziție bună odată cu încheierea deal-ului. Mai multe detalii despre subiectul Microsoft a cumpărat Nokia găsiți la Dan Dragomir pe blog și chiar vă recomand să citiți dacă vreți un articol bun. Din păcate pentru fanii Nokia, realitatea este inevitabilă: da, Microsoft a cumpărat Nokia, iar numele brandului Nokia e posibil să dispară în câțiva ani dacă analiștii de marketing Microsoft nu joacă atent. Voi ce părere aveți despre faptul că Microsoft a cumpărat Nokia?Microsoft a cumparat Nokia

7 comentarii la „Microsoft a cumpărat Nokia. Oficial.”

 1. Eu cred că o să moară. Nu m-ar mira să avem Linux pe PC-uri, mai ales că acum au o politică a Microsoft de pe timpul XP. Aș prefera să De-a Windows gratis acum, că de bani, face mai mulți Google cu serviciile gratuite. ;)

  Răspunde
  • Să nu uităm nici de Chrome (cel de pe Chromebook-uri) ;). Mai are de mâncat mămăligă până să ajungă undeva, dar e o variantă care poate fi luată în seamă pe viitor :).

   Răspunde
  • Linux e viitorul.. vreau de 1-2 ani sa trec pe Linux, dar am jocuri care nu merg pe Linux (si le am si pe Steam, si e pacat sa nu le mai pot juca…) si programe de editari foto/video/audio.
   Microsoft daca nu va face ceva inovativ la Windows vor pierde multe.. deja este un OS invechit.. hardware-ul din ziua de azi e mult mai evoluat decat software-ul..

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.