Mi s-au bulit diacriticele

Nu stiu ce naiba are laptopul asta al meu, dar nu mai reusesc sa scriu cu diacritice. N-am facut nici o modificare, n-am dezinstalat/reinstalat/instalat vreo aplicatie. Pot spune ca nici nu prea m-am atins de laptop in ultima perioada. Totusi, nu mai reusesc sa scriu cu diacritice.

Mi s-au bulit diacriticeleStiu ca cea mai simpla solutie este reinstalarea sistemului de operare Windows, dar sunt convins ca mai sunt si altii care ma pot indruma sa verific cine stie ce setari inainte de a recurge la aceasta metoda. Mi-e pur si simplu prea lene ca sa fac o reinstalare de Windows weekendul asta :).

Deci, setez limba romana, tastatura pe romana (am incercat si cu Legacy, Standard, Programmers) si tot nu vrea sa functioneze.

Ceva pareri m-ar ajuta, iar pana la rezolvare nu am de ales … voi scrie fara diacritice pe blog.

Sursa foto: D-Petre.ro

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

8 comentarii la „Mi s-au bulit diacriticele”

  1. Incearca asta, Gabi.
    Mersi in START iar in campul de search scrie Region si da Enter. Sau, mai pe “lung” intra in Control Panel – Clock, Language Region – Change Keyboard Input.

    Aici, vei sterge absolut tot si le vei introduce manual (RO Standard si EN Standard). Verifica daca merge. Daca nu, inseamna ca e ceva la registrii. Poti folosi un soft de curatare registrii (Eu il folosesc pe cel de la BitDefender).

    In caz contrar, formatare din pacate. (Nu uita sa-ti salvezi datele pe o alta partitie sau mediu de stocare extern).

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.