Mi-am luat Google Chromecast

Aseară mi-a sosit noul Google Chromecast. L-am luat pentru că voiam să fac mai ușor streaming de pe laptop pe TV. Existau ”n” soluții, dar asta mi s-a părut cea mai simplă și generalistă.

Dacă astăzi vorbeam cu Marius pe Facebook și îi spuneam că e complet useless dacă ai deja un Smart TV conectat la internet, încep să-mi dau seama că mai am de explorat până să trag concluzii. Simplul streaming a cam orice e deschis în Chrome e deja o treabă bună. Aceeași poveste și în cazul utilizării smartphone-ului.

După cum spuneam, mă mai joc cu el zilele astea și revin cu impresii suplimentare. În rest, ca să vă faceți o idee, Google Chromecast este echivalentul unui Apple TV, numai că acesta e mult mai mic și mai discret. În România poți să închiriezi la fel de multe filme și de pe unul (Google) și de pe altul (Apple), adică nici unul.

Cu alte cuvinte, fie că îți iei Chromecast, Apple TV, Roku sau Amazon Fire, treaba e cam aceeași când le folosești în România. Nu există suport încă la noi în România pentru toate aplicațiile.

Un astfel de device se poate dovedi cu adevărat util în momentul în care vrei să transformi un TV obișnuit cu mufă HDMI (că așa se conectează Chromecast) într-un veritabil Smart TV. Pachetul de vânzare conține un scurt prelungitor HDMI, un alimentator de priză și un cablu USB, iar dacă , vei primi și un adaptor pentru prizele noastre.

Totuși, nu trebuie să stai cu dispozitivul în priză (nu, din păcate prin mufa HDMI nu se alimentează, sorry) dacă ai porturi USB libere la TV. Eu în sufragerie am un Smart TV de acum doi ani (generație nu tocmai nouă), iar acesta are 3 porturi USB în total. Unul e ocupat cu adaptorul Wi-Fi (care îmi este irelevant acum că am Chromecast), iar pe celălalt l-am folosit ca să alimentez Chromecast-ul. În rest, conectarea lui e simplă tare. Iată și niște poze.

Google Chromecast

Google Chromecast 4

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Mi-am luat Google Chromecast”

  1. Am si eu unul si cred ca este mult superior fata de Apple TV. Unul din motivele este ca pentru Apple TV ai nevoie de un iDevice, pe cand pentru Chromecast poti sa faci streaming de pe aproape orice laptop, telefon, tableta.

    @Razvan: Nu cred ca e nevoie de un plugin pentru VLC. Eu folosesc un plugin pt Chrome, numit Videostream, si pot trimite orice video .avi sau etc catre Chromecast din Chrome. getvideostream.com este site-ul de unde-l poti lua.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.