Vreau să-mi iau mașină de spălat vase

Deși am mai cochetat în trecut cu ideea cumpărării unei mașini de spălat vase, anul ăsta sunt destul de hotărât să fac o astfel de achiziție. În plus, sunt destul de multe oferte din care pot alege. Iar utilizatorii au destul de multe recenzii la ele, ca să mă pot orienta binișor.

De ce vreau să-mi iau mașină de spălat vase? Am identificat cel puțin 3 motive de bază. 1: O mașină de spălat vase salvează timp. La noi uneori se adună mai multe vase de spălat pentru că pur și simplu nu avem chef să le spălăm pe moment.

Iar atunci când ne apucăm de spălat vase, uneori durează și câte o oră ca să terminăm treaba așa cum se cuvine. O oră pe care am putea-o petrece cu totul și cu totul altfel. Apoi, e motivul cu numărul 2: O mașină de spălat vase economisește apă. Atunci când speli câte o oră în continuu curge foarte multă apă. Și folosesc apă caldă. Iar apa este încălzită de centrala termică care consumă și ea la rândul să gaz și curent electric, adică pe lângă consumul de apă apare acest cost suplimentar cu gazul și curentul.

Motivul numărul 3: O mașină de spălat vase spală și igienizează vasele mai bine decât spălatul la mână. La mână suporți să speli vasele cu apă încălzită la aproximativ 40 de grade Celsius. În mașina de spălat vase apa ajunge și la temperaturi de 70 de grade Celsius.

Probabil mai există și alte motive pentru care merită să-ți cumperi o mașină de spălat vase, dar la mine astea trei sunt cele mai importante. La mine pasul următor este să aleg o mașină de spălat vase standard, pentru că în acest moment nu găsesc o variantă ok să încorporez o mașină de spălat vase în bucătărie. De asemenea, va trebui să contactez un instalator priceput care să mi-o monteze corespunzător.

Am căutat pe internet păreri despre mașinile de spălat vase și majoritatea începeau cu ”Să-i dea Dumnezeu sănătate celui care a inventat mașinile spălat vase!” :) Deci, clar că ceva e de bine. Apoi am studiat atent mai multe păreri și au reieșit câteva sfaturi de care eu voi ține cont când îmi voi cumpăra mașina de spălat vase, lucru care se va întâmpla cel mai probabil la următorul salariu.

Recomandări cumpărare mașină de spălat vase

Masina spalat vase

Nu sunt recomandările mele personale, ci sunt culese de pe internet.

 • Ia-ți o mașină de spălat vase mai mare – cu siguranță se va găsi o tigaie mai mare care îți va ocupa mult spațiu de încărcare
 • Măsoară bine zona în care urmează să poziționezi mașina de spălat vase – nu de alta, dar vrei să te asiguri că încape
 • Folosește produse bune pentru spălat vase – cică există niște detergenți de la Finish de tip all in one care te scutesc de alte chestii

În plus, există și acest scurt video în care sunt explicate chestiile de bază despre alegerea unei mașini de spălat vase. Eu tind să aleg între un model de aici. Mi-am bazat selecția pe eficiență energetică, preț, dimesiune. Dacă ai și alte recomandări nu ezita să-mi lași un comentariu.

7 comentarii la „Vreau să-mi iau mașină de spălat vase”

 1. Buna ziua!
  Eu personal ma folosesc de Bosch si sunt foarte multumita!
  Este o masina optimă pentru o familie de cinci persoane. Funcționează liniștit, uneori o pornesc pe noapte și nu deranjează pe nimeni. Apa consumă putin, exact ca și energia electrică. Există un program de blând pentru spălat obiecte delicate. Spală curat, usuca perfect, o minune a tehnicii, in potriva grăsimei e cel mai bun lucru.
  https://2get.ro/product/spv66tx01e

  Răspunde
 2. Salutare.
  Mi-am luat una acum 3 ani de black friday … hansa, am dat pe ea 700 lei.
  S-a stricat placa de baza dupa 1 an, schimbata placa in garantie … dupa inca un an jumate (adica 6 luni dupa garantie) s-a stricat iar placa de baza, sun pentru post garantie si aflu ca alta placa e 450 lei. Acum sta bibelou pana gasesc alta la „oferta” :)
  Sfatul meu? Daca tot iti iei … ia ceva mai de „firma”, poate ai noroc mai mult :)

  Răspunde
 3. Incep si eu la fel: Să-i dea Dumnezeu sănătate celui care a inventat mașinile spălat vase! :)) Este mana cereasca sa ai una.
  Iti trebuie 4 chestii: sare speciala, pastile 3 in 1, solutie de luciu si protectie si inca o solutie anticalcar cu care faci o spalare cu masina goala o data pe luna. Cele de la Finish sunt super bune.

  Nu e greu de montat. In total iti trebuie doua furtunuri, unul cu care te racordezi la apa, celalalt pe care il duci la scurgerea de sub chiuveta (unul din ele vine odata cu masina, nu mai stiu care). ;)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.