Marian Godină are sânge în instalație, de aia!

Ieri dimineață când eram în drum spre Brașov ascultat emisiunea de dimineață de la Radio Zu cu Buzdugan și Morar pentru că altceva nu prea prindeam pe acea porțiune de drum. Și era rubrica aia numită like-ul zilei. Un ascultător a intrat în direct și a zis că like-ul zilei merită dat lui Marian Godină. Din start vă zic că nu am o problemă cu băieții de la Radio ZU.

Mihai Morar a reacționat un pic și cu un abil stil jurnalistic a explicat că Marian Godină nu e de fapt un erou și că mai sunt o grămadă de alți polițiști ca el. Cu vorbe frumoase și dulci mie unul mi-a transmis următorul mesaj: ”Nu-l mai ridicați atât în slăvi pe Marian Godină, că nu merită.” Așa am perceput eu.

Să mă corecteze Mihai Morar dacă greșesc. În plus, mi s-a părut deplasată și referirea la premierul care a asistat la lansarea cărții și la calitățile lui Marian Godină – ”doar un om care are talent la scris”. Concluzia lui Mihai era că sunt sute de polițiști în România la fel ca Godină, probabil mii. Adică polițiști cu aceleași înclinații către aplicarea legii. Mihai Morar a avut dreptate deplină totuși la un singur lucru: Marian Godină face un lucru normal aplicând legea și făcându-și meseria, așa cum fac zeci de mii de oameni în România zilnic. Repet, total de acord cu asta.

Totuși, aș vrea să aduc și eu comentariile mele la cele spuse de Mihai. Da, sunt de acord că sunt sute de polițiști precum Marian Godină. Ce trebuie să înțeleagă toată lumea este că Marian Godină nu este în competiție cu ei. De fapt, Marian Godină nu este în competiție cu nimeni.

Presa și noi, bloggerii, l-am adus în centrul atenției, nu s-a pus el cu mâna lui. Și am făcut acest lucru pentru că omul ăsta are niște valori pe care le apreciem, cu care noi ne asociem. Nu Marian Godină l-a chemat pe premierul Dacian Cioloș la lansarea de carte. Premierul a venit de bună voie și nesilit de nimeni.

De asemenea, Marian Godină are sânge în instalație să scrie ce a scris, să expună ce a expus, să facă ce a făcut. Asta e diferența dintre el și alții. La prima vedere dintr-un scaun confortabil poate nu pare atât de ușor. Dar e o presiune fantastică. Mai ales că lucrezi într-un sistem de stat. Mai ales că lucrezi pentru ministerul afacerilor interne. Eu mă bucur că Marian Godină există și simt că el e doar un deschizător de drumuri pentru alți colegi de breaslă care vor să facă lumea un loc mai bun făcându-și meseria așa cum trebuie și lăsând în urma lor chestii de care să-și aducă aminte cu bucurie și admirație toți cei dragi. În afară de articolele de susținere pentru Marian Godină și share-urile la acestea, poți să-i cumperi cartea. Eu am cumpărat-o deja (am scris aici).

Am cumpărat-o și încă am prins-o cu autograf. Și da, autograful ăla contează pentru mine, deoarece cred că e semnătura unui om care a început ceva mai mare decât își imaginează.

Semnatura Carte Marian Godina

9 comentarii la „Marian Godină are sânge în instalație, de aia!”

 1. Mi-am comandat cartea in urma cu 10 zile de pe site-ul editurii Curtea Veche (asta se intampla inainte sa apara cu autograf si la emag). Nici macar azi n-a ajuns… :(

  Răspunde
 2. Îți dai seama cati vor fi mai puțin triști în trafic după ce sunt amendați? Ca măcar au făcut rost de autograf? :))

  Răspunde
 3. Mie mi-e ca dupa ceva luni ori i se va ridica faima la cap, ori va fi tras la raspundere pentru orice chestiuta interpretabila. Si…momentan, vinde, dar vor fi momente in care presei nu-i va mai parea interesant si… va decadea.

  Răspunde
 4. Normal ca are sange in instalatie si poate este un erou daca va ganditi ca gestul lui nu il face nimeni in ziua de azi ,cand tremuri pentru locul de munca .Si da ,ar trebui apreciat ,sustinut si mai ales urmat in cruciada pe care a pornit-o cu un sistem corupt.

  Răspunde
 5. Asta se numește ” ridică valorile care merită „. Un om valoros poate darma un sistem prost prin puterea exemplului propriu. Avem oameni valoroși în orice sistem, cei mai mulți se pierd în teama. Oamenii ca Godina sunt cei care dau tonul inspirației.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.