Lovirea unei femei nu este justificată sub nici o formă

Se știe pe net de cazul din Bistrița unde o femeie a fost agresată de către un bărbat. Că bărbatul ăla e membru PNL sau că a candidat la primăria acelui oraș e și mai nasol. Pentru că avem nevoie în frunte de oameni normali la cap. Înțeleg că a fost exclus din partid în urma acestui incident. Ok. Ce vreau să spun eu că agresarea unei femei și chiar a unui bărbat nu este justificată sub nici o formă. Femeia agresată a dat cu piciorul în mașina agresorului. Mulți ar spune că ea a fost de fapt primul agresor. Nu chiar.

Analizând la rece situația după ce tot internetul a reacționat la cald (nu că nu aș fi făcut-o și eu, dar n-am avut vreme), mi-am dat seama că cel care a început totul a fost de fapt bărbatul. Femeia nu s-ar fi întors din drum să lovească cu piciorul în mașină dacă nu ar fi fost provocată.

E clar că bărbatul respectiv ori a claxonat-o, ori ia zis ceva de dulce înainte, fapt pentru care femeia s-a enervat și a reacționat cum a știut ea pe moment. Noi, oamenii, avem o mică bucată de creier care ne dă 3 variante atunci când suntem în situații de criză/pericol. Doar 3. 1. Înghețăm (nu ne mișcăm), 2. Fugim, 3. Ripostăm. Creierul femeii a ales varianta 3. Da, din orice punct de vedere al bunului simț, femeia implicată nu a reacționat deloc bine. A reacționat mult sub normele morale. Dar la fel a reacționat și bărbatul cu câteva secunde înainte când a claxonat-o sau ia adresat injurii. De unde știu? Observând filmarea.

Nimeni nu se întoarce din drum să-ți dea cu piciorul în mașină degeaba. Poate doar dacă este un om bolnav psihic. Aspect care trebuie dovedit de specialiști, nu de noi. Plecând de la premiza logică că bărbatul a fost primul agresor oficial în acest caz, rezultă că el e principalul factor declanșator a evenimentelor ce au urmat.

Da, veți zice că femeia trecea agale pe trecerea de pietoni. Din videoclip nu reiese asta, dar poate e prost filmat videoclipul. Să presupunem că femeia trecea agale, fapt care ține mai degrabă de bun simț și empatie, nu de încălcarea unei legi. Ni se întâmplă des asta. Suntem șoferi. Înjurăm sau ne descărcăm în gând și mergem mai departe. Un om civilizat nu claxonează și nu înjură un pieton care traversează agale. Cel mult își zice în gând ”uite-l mă și pe ăsta cum trece”. Dar atât.

Acum că am acoperit subiectele pre-eveniment, ce s-a întâmplat mai departe e simplu și urât. Bărbatul a vrut inițial să tragă pe dreapta pe loc și să se ia de ea, dar nu a reușit. După ce a găsit probabil un loc de parcare a mers după femeie și s-a răzbunat. N-am văzut bătaie acolo, dar am văzut o agresiune incontestabilă. O femeie trasă de haine de către un bărbat aproape dublu cât ea. Aici s-a depășit orice limită și asta trebuie să înțeleagă bărbatul care vrea să dea în judecată tot internetul. 1. Un bărbat nu agresează o femeie. 2. Agresiunea fizică e diferită de cea verbală. Ambele grave, dar una mai gravă ca alta.

Vă las filmulețul care conține toate detaliile evenimentului mai jos. Vreau înainte de asta să zic că m-am pus în papucii amândurora. Amândoi cred că celălalt a greșit. Așa este. Însă unul a greșit mai mult și altul mai puțin. Bărbatul trebuia să facă o poză și să sune la poliție pentru lovirea mașinii. Femeia trebuia să facă o poză și să sune la poliție pentru injuriile adresate (dacă au fost adresate). Sună utopic și o să ziceți că e greu în România să faci sau să dregi pe calea legală. Da, așa este. Însă calea corectă nu e de cele mai multe ori și calea ușoară. Așa că nu te bate cu pumnul în piept că ești corect dacă nu ești dispus să mergi pe calea corectă care e și calea aia mai grea. Bărbatul și femeia din acest caz nu au nume pentru că Many-Faced God :)

3 comentarii la „Lovirea unei femei nu este justificată sub nici o formă”

  1. E aceeasi poveste ca si in cazul lovirii unui copil. Dar stai linistit ca or sa se gaseasca lupi moralisti sa ne explice de ce o palma din cand in cand e „educativa”.

    Răspunde
  2. justificata , nejustificata, femeia mai trebuie plesnita din cand in cand.sa ii bagi mintile in cap.sa mergi pe rosu.asa om nu e sanatos la cap

    Răspunde
  3. Dacă te uiți bine la filmare femeia a trecut în mers normal comparând viteza sa cu viteza celorlalte persoane și automobile. În continuare se vede clar ca după ce trece de botul mașinii agresorului acesta pleacă de pe loc exact când ea este în coltul mașinii și îndreaptă mașină către ea apoi oprește și ea se întoarce și da cu piciorul nu cred ca i-a lovit mașina. Cat despre ce se întâmplă mai departe, explicațiile lui fac parte dintr-un film cu prosti în care el are impresia ca toți suntem prosti și el ne luminează cum s-a întâmplat. Alooo domnule politician , nu ești în campanie electorala sa ne prostești sa te votam , ai agresat UN OM! Asta nu are absolut nici o scuza. Dpdv ul meu trebuie arestat .

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.