Review eBook Reader Amazon Kindle Paperwhite

Am un Kindle Paperwhite de ceva timp și dacă nu aveți timp să citiți acest review despre el, pot să vă spun din start că este cea mai bună achiziție pe care am făcut-o în ultima vreme. Acest eBook reader mi-a făcut viața mai ușoară și mi-a dat poftă de citit cărți. Povesteam în articolul numit tabletă sau eBook reader că aș alege mai degrabă un eBook reader decât o tabletă din două mari motive: nu îți obosesc ochii la citit pentru un timp mai îndelungat și nu foșnește atunci când dai paginile, lucru destul de important pentru mine, având în vedere că cel mai mult citesc când o adorm pe fiica mea pe picioare. Oricum, mai multe avantaje și dezavantaje ale tabletei față de eBook reader le-am prezentat în articolul al cărui link vi l-am oferit mai sus. În acest articol voi vorbi doar despre experiența mea cu Kindle Paperwhite.

Cititorul de cărți electronice Kindle Paperwhite este cel mai avansat eBook reader din oferta Amazon, cel puțin pentru moment. Spre deosebire de alte modele mai vechi, Kindle Paperwhite are un ecran mult mai bun și are lumină încorporată. În același timp, trebuie să menționez că nu are difuzoare, lucru care pe mine nu mă deranjează deloc, mai ales că lipsa difuzoarelor îl face și mai ușor. Un eBook reader este cu atât mai bun cu cât este mai ușor și are cât mai puține elemente care să-ți distragă atenția de la citit. Obiectivul Amazon a fost să construiască un dispozitiv de citit cărți electronice care să dispară în mâna ta, făcându-te să uiți că citești de pe un dispozitiv electronic. Obiectivul a fost atins, dar sunt touși câteva lucruri de menționat. Modelul de Kindle Paperwhite al cărui review îl veți citi în cele ce urmează este doar cu Wi-Fi (chair nu vă trebuie 3G – nu dați bani în plus pe asta) și 2 GB de memorie internă (ai loc de o groază de cărți + că ai și 5 GB free de la Amazon în cloud).

Review Kindle Paperwhite

Ambalaj

Pe cât de simplu arată cutia pe atât este de elegantă și îți dă senzația că tocmai ai cumpărat un produs premium. În pachet se regăsește eBook Reader-ul, manualul de utilizare și un cablu USB pentru încărcare și transfer de date. Nu vine și cu încărcător de priză, dar asta nu e o mare problemă având în vedere că pentru încărcare se poate folosi orice încărcător standard cu mufa USB recomandată la nivelul Uniunii Europene. Eu îl pot încărca și cu încărcătorul meu de Samsung Galaxy S3.

Design

Are exact dimensiunile unei cărți, iar ecranul de 6 inchi reprezintă dimensiunea perfectă pentru a citi cu ușurință.

Marginile sunt suficient de late încât să nu atingi display-ul din greșeală și să se dea paginile singure, iar materialul din care este fabricată carcasa îți dă senzația ca ții o carte bună în mână. Inclusiv poți recunoaște acel scârțâit fin pe care îl simți mai mult decât îl auzi atunci când ai o carte reală în mână. Kindle Paperwhite este un eBook reader foarte ușor ce poate fi purtat fără probleme după tine. Vă invit să dați click pe imagini pentru a vizualiza o scurtă galerie foto cu al meu Kindle Paperwhite.

Autonomie

Producătorul se laudă cu o autonomie de 8 săptămâni. Sunt ferm convins că această autonomie de funcționare poate fi atinsă fără conectare la Wi-Fi și fără utilizarea luminii de citit. Eu l-am folosit intens timp de o săptămână cu Wi-Fi activ, cu descărcat cărți și cursuri, cu lumina aprinsă etc. și nu dă semne că ar trebui încărcat. Lucrul asta te poate face să uiți uneori că citești de pe un dispozitiv electronic.

Experiență de utilizare

Am să încep prin a spune ca e foarte ușor de folosit, asta și pentru că e un eBook reader dedicat, adică un dispozitiv simplu la urma urmei. Kindle Paperwhite reprezintă plăcerea veritabilă de a citi. Poți să-ți selectezi mărimea fonturilor, poți să pui semne de carte și poți să scoți în evidență pasaje care ți-au plăcut (pe care le poți distribui cu ușurință pe Facebook și Twitter). Pentru a citi pe întuneric este suficientă reglarea luminii la maximum 5 liniuțe, fără ca aceasta să deranjeze pe nimeni.

Cărți electronice

Poți cumpăra eBooks direct de pe Amazon la prețuri decente. Sunt în limba engleză, dar poți avea parte de cele mai noi apariții înainte ca acestea să ajungă în România. Unele dintre ele nici nu ajung în România vreodată. Da, sunt în engleză, dar cititul în engleză poate fi o bună oportunitate să înveți mai bine această limbă. După prima carte citită în engleză ai senzația că citești de-o viață în această limbă. Trebuie doar voință. Dacă vrei să cumperi cărți în română, poți alege câteva din librăria online elefant.ro. Dacă vrei cărți gratis pentru Kindle în română găsești o groază aici sau pe Google. De asemenea, citește și formatul .pdf sau .doc. Dacă .pdf-urile nu se văd așa cum trebuie, le poți converti ușor cu un tool numit Calibre pe care îl poți descărca după o simplă căutare pe Google. Formatul preferat de Kindle este .MOBI.

Sharing

Este foarte simplu să-ți trimiți cărți, cursuri sau documente direct pe Kindle. Există o aplicație dezvoltată de Amazon care se poate instala pe PC astfel încât cu un simplu click dreapta pe orice fișier poți să ți-l trimiți pe Kindle. Găsiți mai multe variante de Send to Kindle aici. De asemenea, poți începe o carte pe Kindle și o poți continua pe tabletă sau smartphone, deoarece există aplicații dedicate atât pentru Android, cât și pentru iOS.

De unde cumperi

eBook reader-ul Amazon Kindle Paperwhite poate fi cumpărat de aici cu livrare rapidă în România sau direct de pe Amazon.

Concluzii Kindle Paperwhite

Dacă ești în căutarea unui eBook reader serios, ia-ți Kindle Paperwhite. Nu e o alegere pe care o faci în fiecare zi. Dacă vrei mai mult de la un eBook reader în afară de citit cărți, . Sau pe amândouă :).

Kindle Paperwhite

3 comentarii la „Review eBook Reader Amazon Kindle Paperwhite”

  1. Ebooks sunt mai ieftine pe amazon.uk, dar nu pot sa le descarc pentru ca ma trimite la amazon.com USA unde sunt mai scumpe, cu mesajul ca pentru tara unde sunt inregistrata (Romania) nu sunt ebooks disponibile.
    Am vreo solutie sa evit si sa iau din Anglia?

    Răspunde
  2. Citesc destul de mult… si in aceste conditii mi-am luat un E-Reader. Am optat pentru Evoboook 3 in defavoarea Kindle, pentru ca din cate am vazut, Kindle-ul nu suporta formatul PDF(DRM). Il am de 2 saptamani, am ajuns deja la a 3-a carte si sunt foarte multumit. E incomparabila ideea de E-Reader cu cea de tableta in ceea ce priveste cititul si diferenta o face tehnologia E-INK folosita in cazul E-Reader-ului. Eu optez pt E-Reader si in defavoare cartilor tiparite, argumentele fiind multe: portabilitatea si capacitatea de stocare, pretul(daca nu e gratis, e mult mai avantajos) etc.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.