iPad Mini 3 sau iPad Air 2 (sau mai aștept)?

Titlu dă subiectul. iPad Mini 3, iPad Air 2 (pe care mi-l doresc) sau mai aștept? Despre ambele tablete pc am citit numai de bine. Cel puțin despre iPad Air 2 am citit recenzii la superlativ. Cică nu prea există tabletă pc care să se compare cu iPad Air 2 la modul real. E subțire, are autonomie bună, designul e ”plăcere la frecuș”, merge brici și face și multitasking pe noul iOS 9 care va fi lansat în toamnă (cel mai probabil cu noul iPhone 6S și iPhone 6S Plus).

De la articolul în care întrebam ce faci tu sau ce ai face tu cu o tabletă pc am ajuns la propriile mele răspunsuri. Am să le zic. Păi, în primul rând aș ține prezentări pe ea. Merg în puncte de lucru des (nu contează care și cum) și explic chestii. Una e să scoți un laptop și să te pui pe treabă și alta e să scoți o tabletă și să te pui pe treabă pe chestii simple, ușurele, (doar) de arătat. Atâta vreme cât Google Cloud (Drive) merge ok, treaba e bună :)

Ședințe pe Skype. Lunea a devenit zi de ședințe pe Skype. Uneori ai birou, alte ori n-ai birou. Una e să te muți cu laptopul de colo-colo, alta e să te muți cu tableta de colo-colo. Indiferent unde ești, e mai simplu să scoți tableta (eventual una cu 4G) și să participi la ședință de oriunde ai fi. Skype e doar un exemplu. Poate fi Google Hangouts sau alte aplicații interne sau externe pe care le folosește compania în care lucrezi. Sigur folosesc oamenii ăia ceva care merge și pe iPad, că dacă nu, ei bine, e altă poveste…

Cursuri și prezentări. Puteți să aruncați cu pietre, dar nu știam că există adaptoare pentru tabelete care să să conecteze ok la videoproiectoare. Am aflat, există, acum puteți opri aruncatul cu pietre. Când îmi voi lua o tabletă (vă zic eu care – probabil iPad 2 Air, vă anunț) o voi folosi la treaba asta. Telecomanda poate fi chiar telefonul mobil. Fără improvizații.

Mail. Da, poți și de pe telefonul mobil. Dar acolo e cu autonomie de rahat și alte treburi. Consider că tableta pc ar fi o bună unealtă de ping-pong la mailuri atunci când te poți folosi de ea rapid. BT (Bun (de) Tipar). Altfel vezi detaliile pe 5-6 inchi și altfel detaliile pe o tabletă care se duce și aproape de 10 inchi. Da, poți să dai zoom, știu, dar…

Comunicare online. Când ai 2-3 contacte pe zi prin rețelele de socializare merge orice. Când ai mai multe, vrei ca (măcar) experiența și timpul de răspuns să fie ok. Când ai o tabletă ok, viața e mai frumoasă și chestiile despre care ziceai că ”merg și așa”, brusc devin chestii care nu mai ”merg și așa”, pentru că acum ”ai cu ce”. Și nu trebuie să fie iPad. Sunt o groază de alte tablete bune (dar nu te duce în zona de sub 1.000 lei că nu ai ce căuta acolo). Pe iPad ai lucrurile ”simple as fuck”, dar nu toată lumea merge pe treaba asta, așa că ignoră treaba asta. Alege ce vrei.

Și acum vine întrebarea de final. Aleg iPad Mini 3 că e ”același drac” sau iPad Air 2 că e vârf de gamă? Sau mai aștept un pic și nu știu ce naiba să mai aleg? :)iPad Air 2 vs iPad Mini 3

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

8 comentarii la „iPad Mini 3 sau iPad Air 2 (sau mai aștept)?”

 1. Air 2 pentru Split View-ul IOS9 (singura pe care va functiona). Bateria mie imi tine 3-4 zile folosita seara 1-2 ore doar la browsing, youtube, putine jocuri, citit.

  Răspunde
 2. Încearcă să pui mâna pe ambele tablete, ba chiar și iPad-uri din generație mai veche (mai puțin prima care nu e compatibilă cu iOS 9) să le simți la propriu în mână.

  Le nevoile exprimate de tine n-aș merge pe varianta mini dar parcă nici pe mâna Air 2 n-aș merge (umblă vorba prin târg că ar fi puțin fragilă cu cei 6 mm grosime). Fie al alege un Air sau chiar m-aș uita dupa un iPad de generația a 4-a cu 4G.

  Și ți-o spun din perspectiva unuia care a testat cu succes de-a lungul timpului iPad 1, iPad 2 și iPad 3. Toate merg, toate sunt OK și cu excepția iPad 1 pe celelălte 2 am iOS 8.4 și aștept iOS 9 când va fi disponibil.

  Cât privește performanța nu văd vreo diferență între iPad 2 și iPad 3, aceasta din perspectiva utilizatorului că în teste pot sa fie diferențe în această privință.

  Răspunde
   • Piticul meu se joacă non-stop (adică vreo 4 – 5 ore pe zi în reprize mici de maxim o oră) pe iPad 1 și are nevoie de reîncărcare la 2 – 3 zile (setat pe modul avion că n-are nevoie de internet), iar eu folosesc iPad 3 zilnic câte 1 – 2 ore (navigare, youtube, gaming, etc.) și-l pun la încărcat săptămânal.

    În vacanță când m-a lovit febra și am fost nevoit să rămân în camera la pensiune în timp ce ai mei se distrau m-a ținut toată ziua de la 7:00 până pe la 21:00 cu datele active. Jocuri, navigare și filme pe Orange TV Go, cu pauză doar pentru a servi masa. Atunci am simțit că s-a încălzit într-o parte dar nu pot să spun dacă l-am turat eu prea tare sau pur și simplu i-am transferat eu căldură fiind febril.

    Și cred că am mai spus-o pe aici, ceea ce-mi place mie la iPad legat de baterie e faptul că o lași încărcată și o găsești la fel de încărcată și peste o lună, nu același lucru pot spune și despre tabletele cu Android (seara le lăsam încărcate și dimineața le găseam goale).

    Răspunde
 3. Sunt într-o dilemă asemănătoare. Nu mă grăbesc cu achiziția și o să mai aștept câteva luni…

  Însă, mă voi orienta către cel cu ecranul mai mare pentru a-l putea folosi mai ușor când sunt pe fugă… (am cu mine mereu GS4 și MBPro 13″). De asemenea, îl voi folosi și ca bookreader.

  Știu că și tu ți-ai luat recent MBPro și împrumutat ip5s. Sugerez ceva care să vină ca o completare, dacă o să vrei să faci trecerea la ip6/6+, clar sugerez air-ul.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.