Înapoi la școală, înapoi la sport

Începe școala în scurtă vreme, iar dacă și tu ai copii, probabil te gândești la fel ca mine la faptul că trebuie să începi să faci cumpărăturile pentru școală.

Pe lângă rechizite școlare, nu știu cum e la voi, dar noi trebuie să schimbăm și garderoba. Datorită expunerii la soare și a faptului că stau mult mai mult timp în aer liber, copiii cresc foarte mult în perioada primăverii și mai ales a verii.

Asta înseamnă că vor avea nevoie de încălțăminte nouă pentru că cel mai probabil au mai crescut cu un număr la picior vara asta, sau vor avea nevoie de un training nou.

În ceea ce privește echipamentul sportiv noi alegem Decathlon pentru că prețurile sunt foarte bune în raport cu calitatea, iar oferta este destul de variată. Dacă nu ai buget mare poți opta pentru brandurile lor proprii, iar dacă ai buget mai mare găsești și alte chestii.

Partea bună cu întorsul la școală

Partea bună cu întorsul la școală

Partea bună cu întorsul la școală este că copiii se întorc la orele de sport organizat. Noi din fericire stăm la casă, avem curte și avem animale de companie, iar fiica mea e destul de activă vara, însă cred că sunt și copii care stau o bună parte din vară pe tablete.

Așa că întorsul la școală îi va băga din nou într-un program pe copii, un program ce implică și activități sportive organizate. Eu cred că activitățile sportive organizate le dezvoltă destul de mult disciplina și spiritul de echipă.

Sara îmi povestește de multe ori după ce se întoarce de la școală toate aventurile lor de la ora de sport, cine și cui i-a dat pasă cu mingea, câte goluri s-au dat, cine a alergat sau ce a făcut și câte și mai câte. Este destul de entuziasmată.

Ce sporturi mi-ar plăcea să facă copiii la școală

Ce sporturi mi-ar plăcea să facă copiii la școală

Pe lângă ora clasică de sport ce include probabil o programă anume, mie mi-ar plăcea (fie și opțional) să se facă și alte sporturi la școală sau alte discipline ce au legătură cu sportul. Ar fi multe exemple probabil, dar eu mă voi rezuma la două.

Dansuri

Eu cred că dansul este un sport social pe care elevii ar putea să îl practice și la școală. Bineînțeles, opțional – nimic obligatoriu. Însă să existe ca opțiune. Eu cred că i-ar ajuta foarte mult pe copii să se simtă mai bine la școală.

Dansul eliberează multe endorfine (hormonii fericirii) și îți dă per total o stare de bine. În plus, dansul ajută la arderea caloriilor într-un mod plăcut, iar faptul că uneori se practică în echipă în sincron sau în perechi, unește echipa și clasa.

Nutriție

Știu că nutriția nu este un sport, însă am scris mai sus că voi vorbi și despre discipline ce au legătură cu sportul. Iar nutriția este o astfel de disciplină ce cred că ar trebui predată în școli încă de la clasa pregătitoare, nu de mai târziu.

De ce?

Eu cred că mulți copii nu știu elemente de bază legate de nutriție pe care le-ar putea învăța la școală într-un mod plăcut și într-un stil adaptat la vârsta pe care o au. Dacă s-ar face măcar o oră de nutriție pe săptămână, ar fi un pas pentru o societate mai sănătoasă.

Ție ce sporturi ți-ar plăcea să facă copiii la școală?

Mă refer aici bineînțeles la niște sporturi poate la care nu ne-am gândit, adică altceva în afară de tradiționalul fotbal, handbal sau baschet. Ce sporturi crezi că i-ar face pe copii să fie mai veseli, mai plini de viață și mai doritori să facă mișcare și în timpul liber?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Înapoi la școală, înapoi la sport”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.