Pro sau contra jocuri de noroc?

Trebuie să recunoaștem că jocurile de noroc nu au o reputație prea grozavă. Dacă le spui prietenilor că joci ruletă online, unii vor spune că este o pierdere de timp.

Judecățile de valoare asupra jocurilor de noroc au adesea un caracter pur subiectiv. Cei care te vor critica pentru jocurile de noroc probabil își cheltuie, la rândul lor, banii pe produse sau servicii cu un potențial nociv, cum ar fi țigări sau alimente nesănătoase. 

În acest post doresc să îți vorbesc despre ce senzații și stări aduc jocurile de noroc atunci când știi să joci responsabil:

Îți dau o stare de fericire

Studii ale unor cercetători de la Universitatea de Sud din Illinois au arătat că jocurile de noroc au un impact pozitiv asupra dispoziției și aduc momente de fericire.

S-a demonstrat că participanții la studiu care pariau ca hobby erau mai fericiți per total decât cei care nu aveau astfel de activități. 

De asemenea, cei care jucau jocuri de noroc pentru relaxare erau mai fericiți decât cei care își dedicau timpul liber privitului la televizor.

Acest lucru se datorează implicării active pe care o resimțim când pariem, ceea ce ne aduce momente de bucurie pură când rezultatul este în favoarea noastră.

Uitatul la televizor, în schimb, este o activitate pasivă și nu aduce senzația de reușită; de aceea această activitate atât de răspândită nu ne face cu adevărat fericiți.

Îmbunătățesc anumite abilități

Jocurile de noroc te ajută să-ți dezvolți unele abilități importante, cum ar fi spiritul de observație, identificarea de pattern-uri, crearea de strategii care să te ajute să câștigi, memoria etc.

Menținerea creierului într-o stare alertă și exersarea diverselor abilități cognitive este importantă la orice vârstă, inclusiv la vârsta a treia, când creierul trebuie stimulat în continuare pentru a încetini procesul de deteriorare.

Încurajează socializarea

Că tot vorbeam despre fericire, un alt studiu foarte citat spune că o condiție esențială pentru a avea o viață împlinită este să cultivăm relații de calitate cu semenii noștri.

Iar o relație fericită trebuie să înceapă de undeva, cum ar fi un hobby comun sau un loc unde ne petrecem timpul împreună.

Jocurile de noroc ajută cu siguranță la socializare. Ele sunt o formă de divertisment, iar distracția aduce oamenii împreună.

Unii oameni pur și simplu aleg să folosească o parte din banii lor pentru a juca și a se relaxa cu prietenii, tot așa cum alții dau banii pe un bilet la un concert.

Varietatea mare de jocuri

Jocurile de noroc nu te vor plictisi niciodată pentru că varietatea de jocuri este extrem de mare. Chiar și loteria și tombolele tot jocuri de noroc sunt, așa că probabil ai jucat până acum, fără ca tu să-ți fi dat seama.

Fiecare joc de noroc are specificul lui și acel ceva care îl face atractiv, iar învățarea regulilor este o provocare mereu la îndemâna ta atunci când vrei să te apuci de ceva nou.

Tu ce beneficii ai resimțit atunci când ai jucat jocuri de noroc? Ești pentru sau contra acestei forme de distracție? Eu personal sunt contra acestei forme de distracție și o consider periculoasă, dar fiecare adult își alege viciile în viață.

2 comentarii la „Pro sau contra jocuri de noroc?”

    • Eu cred că nici atunci când câștigi nu există beneficii, dar asta e doar părerea noastră legată de jocuri de noroc. Sunt mulți care se relaxează astfel și nu am experiența necesară ca să spun dacă e bine sau dacă e rău.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.