Îmi pare foarte rău că am ajuns să criticăm religia. Și degeaba.

Înainte să mă numiți tâmpit, hai să vă zic ceva. Religia este ca un limbaj de programare. O poți folosi ca să creezi sisteme de operare, programe și aplicații care să ajute oamenii. Sau nu. O poți folosi ca să creezi viruși, mallware sau SPAM. Chestii care nu ajută deloc oamenii. Și exemplele pot continua. De exemplu, nu armele ucid oameni. Oamenii ucid oameni cu arme. Armele există. Ele trebuie acționate sau nu în diferite scopuri. Totul depinde de cum te folosești de forță.

Eu sunt un tip crescut în religie. Părinții mei sunt Creștini Ortodocși. De la ei am învățat numai chestii de bine. Nu am cum pur și simplu să critic această religie prin această prismă. Am cunoscut mulți preoți cu adevărat ok. Am un văr care este preot. Este un om foarte ok. Mi-aș încredința lui toate chestiile mele sufletești. Dar am înțeles și altceva.

Slujirea lui Dumnezeu a devenit din păcate ca politica. Există politicieni buni și politicieni răi. De exemplu, politica socialistă e bună, dar are mulți pușcăriași sau pușcăriabili în ea. La fel și politica liberală. Politica liberală are pușcăriași și pușcăriabili în ea. Așa e și cu religia. Problema nu e religia. Problema constă în oamenii care o reprezintă. Și voi zice la fel despre religia musulmană chiar de mă veți critica. Religia musulmană e foarte bună. Este cu adevărat o religie a păcii. Oamenii care cred cu adevărat în această religie nu s-ar arunca niciodată în aer ca să te omoare pe tine Creștin, Budist, Hinduist sau chiar Ateu (lipsit de religie). Extremiștii adevărați sunt problema. În orice religie. Și toți știu asta. Inclusiv noi Creștinii o simțim pe pielea noastră. În România, țară membră UE. În 2016.

Din punct de vedere religie sau oameni religioși, adevăratul Dumnezeu e numai unul. Indiferent de ce religie ai avea. Iar adevăratul Dumnezeu nu comandă execuții sau asasinări. Indiferent de religia celui vizat. Până și cel ce se află în apropierea săbiei tale este seamănul tău, pentru că Dumnezeul tău l-a creat. Nu-l executa. Altfel, cum îl mai înveți despre calea cea bună?

Voi spune și eu aici câteva vorbe despre marele scandal legat de homosexuali și lesbiene. Mie personal mi-ar plăcea să cunosc homosexuali sau lesbiene. Să mă împrietenesc cu ei. Știți de ce? Pentru că sunt oameni. La fel ca mine sau ca tine. Oameni normali. Oameni care s-ar putea să fie medici și să-ți salveze viața. Oameni care s-ar putea să fie electricieni sau să lucreze la o firmă de internet și să-ți ”salveze viața” :).

Oameni. Oameni. Din carne și oase. La fel ca mine. La fel ca tine. Oameni. Nu te speria de ei, mai ales că ei s-au speriat de tine atâta vreme. Sunt oameni. Chill. Știu că mă citesc și persoane respectabile trecute de vârsta a treia. Cu tot respectul, oamenii ăia sunt oameni. Și acum hai să tăiem subiectul în două. Oamenii ăia care sunt oameni ca noi nu numai că au ales, dar așa au fost construiți genetic. Și nu îi mai comparați cu pedofilii sau zoofilii că nu aveți de ce și vă zic și de ce.

În momentul reproducerii se propagă niște cromozomi. Unii trec, alții nu trec. Unii trec pe o parte, alții trec pe altă parte. Așa e lăsat de la Dumnezeu. Pentru că nici măcar marii medici geneticieni nu au reușit să controleze asta. Au reușit să cloneze o oaie, dar la genetica umană nu au reușit să umble (cel puțin din ce știm noi). Așa e lăsat de la Dumnezeu :)

Și atunci s-au hotărât următoarele. Pentru că treceau cromozomi aiurea (pedofili, zoofili etc.). Orice act sexual trebuie să fie liber consimțit. Un copil nu poate face asta, deci e în afara legii (aici recunosc că și eu le-aș crăpa capul pedofililor). Un animal nu știe ce face, deci e în afara legii (aici recunosc că și eu le-aș crăpa capul celor care fac rău animalelor).

Atâta vreme cât se întâmplă ceva liber consimțit, ce treabă avem noi? Și mă refer la chestii de bun simț și legale. E ca și cum mi-ai spune să nu mai mai pup cu nevastă-mea în poze. Ea a acceptat să facem asta. Eu am acceptat să facem asta. Amândoi avem (mult) peste 18 ani împliniți. Ne supunem regulilor acestui stat. Muncim. Ne plătim taxele.

Chill. Știm că vă e frică de degenerare. Nu se va întâmpla. Pentru că oamenii ăia normali pe care tot îi blamați nu vor permite degenerări. Oamenii ăia sunt împotriva pedofiliei, zoofiliei, sau a agresiunilor față de animale. Sunt oameni normali. Ar fi ciudat să aflați că nici măcar nu permit să arunci gunoaie pe stardă. Din mașină sau nu. Ei bine, dați-mi voie să consider aruncarea gunoaielor de pe stradă o degenerare mult mai mare. O degenerare imensă. Pe care orice religie ar trebui să o pedepsească (înainte de problemele voastre mult mai grave cu societatea).

La final vă las cu articolul ăsta. Dacă nu l-ați citit înainte de a lăsa comentarii înseamnă că nu ați înțeles nimic din ce am aberat eu pe aici. Și îmi pare rău. Tare rău.

despre religie

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

11 comentarii la „Îmi pare foarte rău că am ajuns să criticăm religia. Și degeaba.”

 1. Celor ingusti la minte nu trebuie decat sa le adresati urmatoarea intrebare: daca ai lesina pe strada si singurul om care ar putea sa te ajute ar fi un homosexual/alta religie/etc ai prefera sa mori?

  Răspunde
  • Eu doar am detaliat părerea mea cu referire la modul cum pun unii dintre ei problema. Acceptarea este una dar ridicarea la rang de normalitate și virtute este alta. Normal ca trăiesc în societate și sunt oameni normali. Vorbeam doar de cei ce exagerează cu ăsta ca și despre cei ce înfierează ăsta. Exagerările și de o parte și de alta nu duc la nimic bun. Cred ca nu am fost înțeles bine.

   Răspunde
 2. Ok, deci tot nu poti percepe out of the box… oricat te-ai chinui, romanii sunt nazisti, punct. Cu ajutorul educatiei, unii au scapat de acest flagel, asa cum a patit Germania, a fost nevoie de doua razboaie mondiale ca sa scape cat de cat de nazistii, plm cu voi ce sa mai facem ma, o nou revolutie… o tara de prosti, auzi cica religia e buna, am ras…

  Răspunde
   • Am inteles ideea, treziti-va oameni… homofobia e o boala, cautati ajutor… puteti sa va vindecati: puteti alege sa va vindecati. Spre deosebire de homosexuali care sunt perfect normali, care nu au ales sa fie homosexuali… asa s-au nascut… Da, sunteti bolnavi si nu stiti ca sunteti bolnavi… atata timp ce urasti pe cineva despre care nu stii mai nimic sau mai rau o religie ti-a impus asta…

    Răspunde
    • M-am referit la exagerările de la partea homosexuala. Exact cum faci și tu. Nu ai înțeles nimic și vorbești. Țin sa te anunț dacă nu ai citit bine ca am destule cunoștințe homosexuali și sunt mai ok decât cei normali. Tu însă nu ai înțeles că unii dintre ei ridica adta la rang de virtute și normalitate. Eu cu cei pe care ii cunosc am discutat despre acest aspect și am constatat ca este o acceptare bilaterala. Nici unul dintre cei cunoscuți nu spune ca el ar fi normal și ca noi am fi anormali. Însă sa spui ca așa s-au născut înseamnă ori ca nu cunoști despre aceasta problema ori ca nu vrei dar în nici un caz nu jigni ca pot și eu sa o fac sa știi ! Hai pa și citește mai bine înainte de a scrie idioțenii!

 3. Hai sa le luam pe rand :
  1 . Religia. Ai perfecta dreptate. Toate sunt ok atât timp cât nu devin un instrument , o arma în mana cui nu trebuie. Din păcate istoria ne arata ca întotdeauna a fost o arma în mana celor care au manipulat …prostimea. Eu nu am condamnat niciodată religia ci …animalele care se folosesc de ea și animalele se animalelepoiscund în spatele ei când sunt trași la răspundere spunând ca avem ceva cu religia …nu cu ei… niște gunoaie. La fel și cu polițiștii, doctorii, funcționarii publici…toți. Ascunzandu-te în spatele tagmei nu faci decât sa o bagi în rahat și toți o condamna din cauza ta, iar cei care fac front comun , merita mai rău chiar!
  2. Homosexualii. Cunosc câțiva aici dat fiind faptul ca este o alta societate. Îți pot spune ca sunt ca și noi , cei normali , adică și buni dar și rai sau prosti sau tâmpiți. Referitor la cum ajung ei așa. … da mi voie sa Îți spun că am urmărit multe studii și emisiuni cu privire la acest subiect și vreau sa Îți spun că nu ai dreptate cu cromozomii. Pur și simplu orice om se naște sa zicem normal. Apare apoi la un moment dat o întâmplare ceva ce îl face sa își schimbe aceasta orientare sau ..dereglare sa spunem mai bine. Exact , în spatele fiecăruia exista o poveste pe care unii o recunosc iar alții nu. Dând posibilitatea unui copil normal sa crească într-o astfel de familie , acesta va înțelege ca așa este normal și nu ca noi , ceilalți. Este un subiect prea complex sa îl desfășurăm acum. Cat despre abilitățile lor… e normal, sunt oameni ca și noi, ăsta județul le afectează ca o boala capacitatea de a face parte din societate. Oricum este treaba lor și eu îi accept și nu am absolut nimic împotriva lor doar atâta timp cât nu ridica asta la rang de virtute sau sa îmi impună sa accept asta ca pe ceva normal. Normal înseamnă relație femeie barbat. Oricine încearcă sa îmi spună altceva înseamnă ca este dereglat. Pur și simplu altfel este contra naturii și contra perpetuării speciei deci anormal. Punct.
  Aștept feedback-ul dacă simțiți nevoia!

  Răspunde
  • 2. Da, sunt de acord cu treaba legată de normalitate. Eu voiam doar să evidențiez că merită să fim mai open minded și să-i lăsăm în pace în treaba lor, așa cum și ei ne lasă în pace în treaba noastră.

   Răspunde
  • Bolnav esti tu ma, nazistule, arunca-te de pe o stanca o sa scapi de nazism astfel… Auzi la el, homosexualitate nu e o alegere, si daca ar fi ai alege sa fii bolnav cum ai zis ca cica ar fi bolnavi :)) mama cata ignoranta si prostie…

   Răspunde
   • Eu sunt cel vizat și apelat nazist?
    Înseamnă ca nu ai citit bine.
    Sa reluam. Normalitate: relație femeie -barbat = perpetuarea speciei.
    Anormal dar tolerat de societate : relație homosexuala=recrutarea de noi adepți.

    Răspunde
   • NAZÍST, -Ă, naziști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține nazismului, privitor la nazism. 2. S. m. și f. Adept al nazismului, membru al Partidului Național-Socialist German creat de Hitler. – Din nazism.
    Sursa: DEX ’09 (2009) |

    Cred ca cineva este prost informat aici și agresiv pe deasupra. Dacă îndrăznesc sa am opinia proprie trebuie sa mă omor? De ce as fi obligat sa iau homosexualitatea ca normalitate când este o deviere de la normal? O accept dar nu e cazul de agresivitate aici. M-ai văzut aruncând cu invective numai ca nu sunt de acord cu tine? Însăși atitudinea ta de ignoranta te face sa fii prost crescut!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.