Iata ce imagine a castigat concursul de fotografie National Geographic

Cu greu mă impresionează anumite fotografii și nu din cauza faptului că ele n-ar fi bune, ci din cauza faptului că eu sunt varză la capitolul foto. Însă, există anumite imagini cu adevărat impresionante. Mai jos vă voi prezenta fotografiile care au participat la concursul National Geographic. Sursa: washingtonpost.com

1 Grand Prize The Independence Day
1 Grand Prize The Independence Day

 

2 Second Place First Time
2 Second Place First Time

 

3 Third Place Diver in Magic Kingdom
3 Third Place Diver in Magic Kingdom

 

4 Merit Foggy Small Town
4 Merit Foggy Small Town

 

5 Merit End of the World
5 Merit End of the World

 

6 Merit Ladies in Waiting
6 Merit Ladies in Waiting

 

7 Merit A well earned rest in the Sahara-
7 Merit A well earned rest in the Sahara-

 

08 Merit Divine Makeover
08 Merit Divine Makeover

 

09 Merit Khotso Peace at Devils Knuckles
09 Merit Khotso Peace at Devils Knuckles

 

10 Merit LightSource
10 Merit LightSource

Voi ați fi văzut acest top altfel?

6 comentarii la „Iata ce imagine a castigat concursul de fotografie National Geographic”

 1. Dacă pozele ar fi fost prezentate la un concurs oarecare de fotografi amatori sau cel puțin cu pretenții de fotografi, atunci aș fi înțeles că pozele de mai sus, poze și nu fotografii (diferența între cele două fiind enormă), aș fi înțeles deci că sînt niște tentative de a pune ceva pete colorate pe hârtie. Cînd totuși aceste „fotografii” sînt asociate cu National Geographic atunci sînt două variante: prima, că este o glumă total nesărată și de prost gust, și a doua, că cei de la NG s-or tîmpit, i-o lovit damblaua.
  Cum blogul de față este serios și în care am toată încrederea, rămîne ce-a de a doua variantă. Să fie criza de vină ?! Să-i fi lovit la cap criza și pe cei de la NG ? Nu mai au bani să plătească un fotograf adevărat ? Or ajuns să cerșească mila unor simpli apăsători de buton ? Să fi colapsat complet imaginația și criteriile de selecție și să considere că acele poze bălțate, cu pretenții de fotografii, să fie deci selectate, aprobate și apoi să fie premiate ?! Aveam încredere în NG, pentru mine fiind un etalon de seriozitate, dar acum or ajuns o ruină.
  Dincolo de banalitatea subiectelor abordate, am o impresie că au fost trucate în Photoshop, sau cel puțin manipulate (1, 5, 10), fotografiate forțat, de genul fotografie „la comandă” (2, 8), sau reprezintă o tentativă chinuită de a încerca o tematică fotografică (7, 9). Per total pozele sînt de nota ZERO, sînt niște rebuturi care fac de rușine National Geographic.
  Vai de capul lui fotograf care face poze de astea și care se consideră mare geniu (genist!) în ale fotografiei.

  Răspunde
  • Nu ma pricep la fotografie, dar m-ai facut curios. Inteleg din postarea ta ca aceste fotografii se incadreaza la „asa nu”. Ne-ai putea da un link unde sa putem vedea niste fotografii care sa se incadreze la „asa da” ? Eventual facute de tine.

   Răspunde
   • Sint fotograf amator, cu cunostinte avansate in tehnica fotografierii si cu realizari foto strict personale. Nu am fost si nu o sa fiu angajat sa fotografiez pentru National Geographic! O cautare pe internet cu fotografii realizate de NG (facute de colaboratori NG) va arata adevaratele fotografii, care au o calitate net superioara pozelor de mai sus. Spun asta pentru ca NG are standarde cu mult mai presus decit tentativele de poze de mai sus. Cine nu stie wallpaperele cu National Geographics, le poate cauta pe net, uitati-va la ele, si apoi veti vedea ca NG are o cu totul alta tinuta artistica.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.