HTC One, prin martie şi la noi?

HTC One este noul smartphone lansat de către compania HTC, companie care mie personal îmi este foarte dragă, având în vedere că primul smartphone din viaţa mea a fost un HTC. Dar să lăsăm subiectivismul la o parte şi să vorbim un pic despre HTC One.

Dacă intrăm în detaliu, sunt multe de spus, însă acest lucru l-a făct deja foarte bine Radu, care a fost şi la evenimentul de prezentare. Aşa că n-am să apuc să înşir şi eu specificaţii tehnice şi să explic tehnologii. Am să vorbesc despre ce m-a impresionat pe mine.

Design

Designul este superb. HTC One este o bijuterie de telefon la prima vedere. Şi cum nu l-am văzut în realitate până acum, mizez pe experienţele anterioare cu alte produse care mi-au demonstrat că un produs poate arăta mult mai bine în realitate decât în poze. Parcă e o combinaţie de mockup-uri iPhone 5 de care Apple nu a ţinut cont cu mult înainte să conceapă iPhone 5. HTC parcă s-a inspirat din ele, a luat tot ce e mai bun şi a creat un smartphone decent de frumos. Decent de frumos cred că e descrierea perfectă a aspectului exterior.

Cameră

Cameră foto de 4 Mega Pixeli sună nasol. E clar că HTC vrea să înceteze cursa pixelilor aşa cum a menţionat şi Peter Chou. Prin tehnologia UltraPixel, HTC One are 3 senzori puşi unul peste altul, fiecare sensibil la un anumit tip de culoare principală. Asta oferă mult mai puţin zgomot pe fotografii şi imagini de o calitate mult mai bună. Cu toate că acest smartphone va fi mai greu de ales de un necunoscător pentru el ştie că dacă are mulţi Mega Pixeli e şi mai bun, cred că o demonstraţie foto ar convinge pe oricine.

4MP este mai mult decât suficient. Să fim serioşi, de câte ori am avut nevoie de imaginea reală a unei poze de 8MP sau 12MP? În afara faptului că ne mai ocupa şi mult spaţiu pe unitatea de stocare, rezoluţia de 8MP în care era făcută nu oferea cine ştie ce. Aş fi curios să asistăm la o scădere a numărului de Mega Pixeli în viitoarele smartphoneuri şi la concentrarea pe creşterea calităţii fotografiilor. Cu siguranţă toată lumea ar avea numai de câştigat. Uh … în afara producătorilor de camere foto digitale low-range.

Zoe mi se pare că mi se pare cam useless, dar, mă rog, e o opţiune în plus, nu în minus. Zoe permite realizarea a 20 de fotografii simultane pe care le poate ulterior transforma într-un clip de câteva secunde. Fotografiile prind viaţă, însă numai pe dispozitivele HTC, Zoe salvând acele filmuleţe într-o extensie proprietară HTC (din câte am auzit).

Altele

Sunt multe lucruri pe care le pot înşira despre HTC One, însă au făcut-o deja alţi colegi din onlineul românesc şi au făcut-o bine. De asta voi mai nota că apreciez rezoluţia full HD a display-ului şi denisitatea de pixeli de 468, cu toate că un display de 4.7 inchi e prea mare pentru gusturile mele în continuare.

Sunetul BoomSound constă în două difuzoare frontale care reuşesc să ofere sunet de foarte bună calitate. Chiar dacă pe mine nu mă coafează acest aspect, sunt convins că vor fi suficient de multe persoane care se vor bucura de el. Eu dacă ascult muzică la telefon, pe lângă faptul că o fac foarte rar, o fac la căşti.

Despre sistemul de operare nu pot spune decât că va fi cea mai recentă versiune de Android şi dacă nu va fi cea mai recentă, cu siguranţă va fi în scurtă vreme pentru ca va primi update. Cea mai recentă versiune a unui sistem de operare e în general un lucru bun. BlinkFeed este un fel de Flipboard cu alte surse, dar nimic original ca idee pentru că Flipboard este deja o idee foarte bună.

Despre preţ toată lumea se aşteaptă la ceva decent. Dacă daţi o căutare pe Google, veţi găşi şi păreri ale oamenilor care zic că au zvonuri reale legate de preţ şi că sunt dezamăgiţi pentru că HTC One va costa mai mult decât un iPhone 5 16GB. Vom vedea probabil spre finalul lunii martie cu ce preţ va ajunge şi în România, mai ales la operatorii de telefonie mobilă care obişnuiesc să subvenţioneze astfel de telefoane la achiziţa împreună cu un serviciu.

În rest, altceva nu mi-a atras atenţia, cu toate că dacă aşi fi pus în postura de a face un review, aş avea multe de spus. Vă invit să aflaţi mai multe despre HTC One şi de pe siteul oficial. Tot de acolo am preluat şi imaginile din acest articol.

Voi ce părere aveţi de HTC One?

3 comentarii la „HTC One, prin martie şi la noi?”

  1. sincer… designul este frumos…dar din punct de vedere al inovatiilor nu ma impresioneaza cu absolut nimic. Cei de la gsmarena au facut un test al camerelor, camera de pe noul htc one vs camera de pe iphone 5 si……..au ramas cam dezamagiti de camera celor de la htc. In rest dupa cum am mai spus nu aduce nimic nou. Pacat de acest design reusit chiar foarte reusit!!

    Răspunde
    • Corect, designul este foarte reusit. Da senzatia de lux. Camera foto e buna, peste multe alte camere foto de pe piata, insa vorba ta, nu impresioneaza asa mult. Am vazut si testul comparativ al pozelor, insa doar intr-un singur cadru am vazut o poza cu mult mai buna fata de iPhone 5.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.