Google Plus împlinește 2 ani

Iată ca au trecut 2 ani de când rețeaua de socializare a gigantului Google a fost lansată. Google Plus împlinește 2 ani, iar la această frumoasă vârstă pare să nu renunțe la obiectivul de a fi o rețea de socializare cel puțin la fel de populată și populară ca Facebook. Google Plus a primit de curând un update major de design care nu numai că pare să atragă mai mult, ci pare să facă rețeaua să se încarce mai rapid și totul sa fie mult mai fluid comparativ cu Facebook sau alte rețele sociale similare.

Mie a început să-mi placă din ce în ce mai mult Google Plus, iar dacă până mai ieri aveam un cont acolo doar ca sa fie, acum am început să intru mult mai des, să interacționez și sa urmăresc postările celor din cercurile mele. Mi-aș dori să am mult mai mulți prieteni din zona personală pe Google Plus, nu numai bloggeri sau oameni de online pe care îi urmăresc. Ăsta ar fi singurul și cel mai important aspect care ar transforma Google Plus în rețeaua socială principală pe care aș folosi-o. E oarecum normal, pentru că de asta sunt făcute teoretic rețelele de socializare, să ai pe toată lumea cunoscută acolo. În rest, Google Plus pare să ofere toate facilitățile furnizate de Facebook și chiar câteva facilități în plus. Dacă îmi scapă ceva, vă rog să-mi spuneți.

Îmi place Google Plus

Aspectul pe care eu îl apreciez cel mai mult la Google Plus în acest moment este lipsa reclamelor și lipsa SPAM-ului obsesiv. Asta dacă îți faci curățenie în cercuri și urmărești pe cine trebuie.

Eu așa am făcut după ce adunasem vreo 4.900 de oameni în cercuri din reflexul de a adăuga pe oricine ma adăuga, iar acum pentru mine Google Plus este un loc mult mai liniștit și mai decent.

O altă chestie care îmi place tare la Google Plus este integrarea cu dispozitivele Android. Și nu mă refer la integrările clasice pe care le au și aplicațiile Facebook sau Twitter, ci la uploadul automat de fotografii. Poți seta ca pozele pe care la faci cu smartphone-ul tău Android să se ducă automat pe Google Plus. Și nu sub formă publică, ci numai și numai pentru tine. Dacă vrei ca imaginile să fie stocate în forma inițială, adică la rezoluție mare, ai un spațiu limitat la spațiul de care dispui în Google Drive, însă dacă te mulțumești cu fotografii la dimensiuni maxime de 2048 pixeli ai parte găzduire gratuită nelimitată pentru imagini. Poți seta ca fotografiile să se încarce automat când vrei tu și cum vrei tu. Eu, spre exemplu, am setat să se încarce fotografiile în Google Plus doar atunci când sunt conectat la internet wireless și când am telefonul la încărcat, ca să nu-mi consume nici trafic de date de la operatorul de telefonie mobilă și nici baterie.

Google Plus
Oare așa se va poziționa Google Plus în evoluția rețelelor de socializare?

Ar mai fi multe de spus despre rețeaua de socializare Google Plus, dar pentru asta există câmpul de comentarii la acest articol pe care vă invit să-l folosiți ;). Dacă aveți un cont de Google Plus, nu ezitați să urmăriți blogul www.GabrielUrsan.ro direct pe pagina dedicată de pe Google Plus care se află aici.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Google Plus împlinește 2 ani”

    • Intri din telefon la setări Google (nu setările standard), apoi dai pe fotografii și de acolo poți seta să se sincronizeze fotografiile doar când ai conexiune wireless sau doar când ai conexiune wireless și telefonul este pus la încărcat (ai și varianta asta):

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.