Ghidul cumpărătorului în vremurile Corona #AsteaAșaSeFac

În ultima perioadă, în rarele momente în care ies din casă (gen maximum o dată pe săptămână pentru cumpărături absolut necesare care nu suferă amânare) numesc aceste ieșiri treceri dincolo de zid (fanii Game of Thrones vor înțelege de ce).

Prin urmare, atunci când treci dincolo de zid merită să iei în calcul câteva reguli de bază. Iar dacă tu le știi deja, dă share acestui articol pentru că sigur va ajuta pe cineva. Infuzia de informații corecte repetate la nesfârșit este esențială în aceste perioade.

Cum faci cumpărături acum

Dacă trebuie neapărat să ieși din casă și să mergi la cumpărături în vremurile Coronavirus, ține cont te rog de următoarele pentru că acum #AsteaAșaSeFac.

  1. Evită transportul pe distanțe mari. Fă-ți cumpărăturile din magazine aflate cât mai apropiate de casa ta. Astfel, te vei expune cât mai puțin și vei economisi combustibil dacă vei folosi mașina personală (indicat – dacă ai).
  2. Nu ieși în public decât dacă chiar trebuie. Organizează-te, fă-ți o listă cu ce ai nevoie pe următoarele 1-2 săptămâni (dar mai lasă produse și pentru alții, nu cumpăra tu tot) și rărește tare de tot ieșirile.
  3. Nu intra dacă sunt mulți oameni în magazin. Dacă e aglomerat mai așteaptă puțin până să intri în magazin. Oricum nu prea ai ce face în perioada asta :) Și neapărat păstrează o distanță de 1,5 metri.
  4. Folosește mănușile când manevrezi produse neambalate. Sunt de unică folosință. Le pui, manevrezi produsele neambalate (fructe, legume, semințe, patiserie, alune etc.) și apoi le arunci. Nu le atinge cu mâna goală.
  5. Cumpără strictul necesar. Toate magazinele au marfă suficientă acum și pe rafturi și în depozit și se mai și aprovizionează într-una. Deși multe afaceri au fost afectate, afacerea lor merge bine. Chill.
  6. Evita plata cu bani cash. Banii cash sunt un transportor ideal de viruși și bacterii. Plătește cu cardul, eventual contactless. Eu plătesc spre exemplu cu ceasul și nici nu sunt nevoit să ating POS-ul.
  7. Spală-te pe mâini și înainte și după. Spală-te bine pe mâini 20 de secunde și freacă toate pliurile și unghille și atunci când pleci la cumpărături și atunci când vii de la cumpărături. Clean in, clean out.
  8. Curăță-ți telefonul și gadgeturile. De fiecare dată când intri în casă. Dar nu doar cu spirt sau clor, pentru că ai să îl strici în final. Folosește cel mai bine un șervețel antibacterian și usucă bine.
  9. Nu da mâna cu prieteni, vecini, cunoștințe etc. Nu credeam că voi scrie vreodată asta. Dar da, în vremurile astea dacă te găsești cu un prieten când mergi la cumpărături, salutați-vă din mers de la distanță.
  10. Opțional, dacă ai, poartă corect masca și mănușile. Masca trebuie fixată bine de acasă pe gură și nas. După ce ai pus-o, nu mai umbli la ea. Deloc. La fel și cu mănușile. Se aplică aceleași reguli de mai sus.

Ca să fie totul un pic mai vizual, puteți vedea și da share la imaginea de mai jos.

În plus, nu este necesar nici să ieșiți la cumpărături. Eu cu 280 lei mi-am cumpărat suficiente alimente de bază de aici cu livrare în Galați (livrează oriunde în țară). În maximum 2-3 zile le ai aduse la ușă de către curier, dezinfectezi cutiile în care au fost ambalate dacă vrei să fii 100% sigur și tot e mai sigur decât să mergi personal la cumpărături.

Încă ceva

Pe bune, hai să stăm în casă pe cât posibil. E serioasă treaba. Nu contează ce crezi. Contează că singura variantă de a trece mai repede peste această provocare mondială fără să avem și mai multe pierderi de vieți omenești este să #stamacasa

Ca să revenim mai repede la normal și să înceapă din nou economia să funcționeze. O să se scrie în cărțile de istorie despre ce s-a întâmplat în 2020. Poți scrie o istorie mai bună acum dacă respecți recomandările autorităților.

Iar dacă ai mai mult timp la dispoziție, am creat și un video cu întreaga mea opinie despre criza COVID-19 la finalul căruia îți dau o grămadă de motive ca să vezi și chestii pozitive (argumentate, nu bullshit) în toată situația asta.

Ai grijă de tine și de ai tăi!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.