Gălăţeni, nu mai blocaţi intersecţia de la Ireg!

Toţi şoferii gălăţeni cunosc destul de bine intersecţia de la Ireg. Mulţi şoferi gălăţeni blochează intersecţia de la Ireg. Locuiesc în zonă şi mereu traverez această interescţie în drumul meu către serviciu. Probabil cei care se luptă cu traficul din Bucureşti zi de zi, zâmbesc când văd câte un amârât de cetăţean al provinciei scriind un astfel de articol pe blog, dar asta nu înseamnă că nu putem încerca să schimbăm lucrurile în mai bine.

Intersecţia de la Ireg este o intersecţie lungă, iar semafoarele sunt dotate cu temporizator astfel încât să îţi poţi da seama ca şofer dacă ai timp să treci sau nu. Totuşi, mai sunt unii care cred că până se face verde la pietoni sau la maşinile din celălalt sens de mers durează vreo 20 de secunde ca să treacă ei. De multe ori mă trezesc că vin dinspre Biserica Sfântul Vasile (strada Anghel Saligny) spre Ireg şi vreau să traversez intersecţia pe verde, dar aceasta e plină. Mai fac câte un flash, câte un semn şi dau prioritate întârziaţilor ca să se elibereze intersecţia şi fiecare să-şi vadă liniştit de drum (mai sunt şi eu în situaţia asta în anumite intersecţii), dar când văd că deja la mine e verde de 5 secunde şi unii încă mai forţează intersecţia mă apucă nervii.

Cum frate să fii atât de tâmpit să crezi că ai timp să treversezi inersecţia de la Ireg când ai deja vreo două maşini întârziate în faţă, iar semaforul e galben, dacă nu chiar roşu? Da, să nu crezi că nu vede nimeni pe faţa ta cât eşti de jenat şi că întorci capul în altă parte ca să nu citeşti pe buzele şoferilor care au verde cum te înjură. Şi asta fac inclusiv şoferii de maxi taxi care sunt disperaţi să stea la fiecare semafor din Galaţi în speranţa că mai prind ceva clienţi, numai la semaforul ăsta nu. În caz că nu e clar, cei care blochează cel mai des intersecţia de la Ireg sunt cei care vin dinspre General către Ireg – Doja – Casa Roşie.

Nu ştiu cât de mulţi gălăţeni îmi citesc blogul şi nu ştiu cât de multor gălăţeni care îmi citesc blogul le pasă de acest aspect, dar dacă suntem comozi şi tăcem mereu de lene nu avem şanse să ne fie mai bine. Părerea mea este că trebuie să acţionăm, nu să reacţionăm la tot ce se întâmplă. Daca aş avea forţa media necesară aş lansa şi astfel de mici campanii la nivel local, dar până atunci mă rezum doar la a publica pe blog. Mesajul e clar şi poate fi cu uşurinţă răspândit de doritori pe canalele de socializare.

Gălăţeni, nu mai blocaţi intersecţia de la Ireg!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Gălăţeni, nu mai blocaţi intersecţia de la Ireg!”

    • Sper măcar ca unii să mai ţină cont, dar din păcate nu cred că vor fi mulţi. Cocalarul cu Mercedes ultimul model care a trecut pe roşu azi şi m-a blocat pe vrede fără ruşine sigur nu-mi citeşte blogul :). Nici măcar nu existam pentru el, dapă-i să mai citească şi astfel de chestii.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.