Îți recomand Murdar Podcast, primul podcast de ficțiune din România

Să moară mixu`” dacă podcastul Murdar nu e super tare! Am auzit prima oară de podcastul Murdar de la Marian Hurducaș. Dan Fințescu e vocea dacă asta ați căutat pe Google prima oară :) Să începem…

Miercuri am făcut un drum Galați – București și retur, iar la întoarcere am dat play la acest podcast în mașină. După ce am ascultat primul episod, a urmat și al doilea, apoi și al treilea și tot așa.

Nici nu știu cum a trecut timpul.

Mi-a plăcut foarte mult, iar partea cea mai mișto este că nu am terminat încă de ascultat toate episoadele. Asta mă face un om fericit comparativ cu alții care au terminat și așteaptă următoarele episoade.

Poți asculta Murdar Podcast aici sau pe Apple Podcasts, Spotify și pe aproape orice platformă online mai serioasă care redă podcasturi. Ai o grămadă de opțiuni, fie că asculți pe iPhone, Android sau laptop.


Despre ce este vorba în Murdar Podcast

Despre Podcast Murdar

Înainte de a povesti despre ce e vorba vreau să anunț că: 1. Este un podcast de ficțiune și 2. Este un podcast cu limbaj explicit (18+). Iar când zic ficțiune, atenție, nu mă refer la fantasy cu dragoni, dar nici la înjurături gratuite.

Suntem în București. E mai 2021. De un an și ceva pandemia de Covid-19 ține toată lumea paralizată.

Măsurile de relaxare luate de autorități au adus după ele un val de noi infectări care au reușit, începând din septembrie 2020, să aducă Terra în situația de a avea spor negativ de populație.

Lumea e un amestec dubios de panică, paranoia și obișnuință. Totul pare că s-a schimbat, însă nimeni nu pricepe în ce fel.

Ăsta e contextul în care Șarpe, personajul principal, rămâne fără bani de chirie și ajunge să trăiască pe stradă.

Șarpe e băiat deștept, de viață. A fost DJ și îi mergea chiar bine până să nu-i mai meargă deloc. A ajuns homeless din prea mult optimism și nu prea știe încotro s-o apuce.

Însă lucrurile iau o întorsătură neașteptată.

Șarpe își documentează toata evoluția sa și totodată a poveștii sale pe un reportofon găsit imediat ce a ajuns om al străzii. Așa începe Șarpe să țină un fel de jurnal audio de homeless.

Reportofonul are însă dublu rol. I-a apărut în cale cu un scop, altul decât a-l ajuta pe Șarpe să-și ocupe mintea cu un jurnal de stradă.

MurdarPodcast.ro

Murdar Podcast Actori

Murdar Podcast la inregistrari

Podcastul Murdar este creat excelent. Din punctul meu de vedere este o operă de artă audio care te poate scoate din starea de cyberzombie foto-video doar cu un conținut audio înregistrat și editat perfect.

Dan Fințescu este cel care a creat povestea și este în același timp vocea principală. Marian Hurducaș a conceput strategia de comunicare, iar Vlad Dumitrescu aka Illustrescu a desenat peripețiile lui Șarpe.

Update: Tudor Marciu de la Moving Records e maestrul audio care te face să te simți acolo. Fără el nu ai reuși să înțelegi toate prin care trece Șarpe.

În următorul sezon vor mai fi și alte voci din ce am citit pe net, iar producția nu dă semne să se oprească încă deoarece creativitatea oamenilor din echipa de producție pare să fie de neoprit.

Eu personal consider (sau îmi doresc) că podcastul Murdar va ajunge viral și că are toate șansele să crească considerabil gradul de adopție a podcasturilor în România. Este genul de conținut care poate face asta.

Cine este Șarpe din Murdar Podcast

Sarpe Murdar Podcast

Șarpe este personajul principal din podcastul Murdar. Personal, m-am identificat uneori cu anumite temeri, stări de spirit sau potențiale reacții ale acestui personaj ireal de real. Inclusiv la faza cu licența :)

Șarpe are 26 de ani și fusese unul din cei mai șmecheri DJ din București. Ca să ajungă acolo, muncise mult. De la 16 ani doar asta făcuse. Fusese la facultate, dar nu-și dăduse licența.

Avea prea multe party-uri.

Fusese rezident cam peste tot, pusese și pe la câteva festivaluri, trăia bine, într-o garsonieră veche, de lângă Sala Palatului, cu chirie. Avea și un mix la radio.

Rămăsese orfan – ambii părinți muriseră de coronavirus.

Nu mai câștigase niciun leu de aproape un an.

Ca să poată trăi, vânduse încet-încet tot. Mai întâi mașina. Apoi apartamentul părinților lui pe aproape nimic unui rechin imobiliar care-l și tepuise.

Niciunul din prietenii lui nu o ducea mai bine.

De fapt, nici nu prea mai vorbise cu nimeni. Tot sperase că lucrurile se vor întoarce la normal. Că-și va putea face din nou meseria înainte sa se termine banii de tot.

Când a rămas cu bani doar pentru o lună de chirie, s-a hotărât să își părăsească garsoniera și să traiască pe stradă. Venea vara și spera să găsească pe undeva ceva de lucru.

Orice cât să poată mânca. Apoi, ușor-ușor sa va pune pe picioare.

Șarpe nu-i prost. A și citit câte ceva. Îi merge mintea. E un tip total non-violent, păr lung, barbă, mai degrabă slab, nu foarte înalt, are niște tatuaje. E un tip pozitiv, organizat și optimist.

MurdarPodcast.ro

Concluzie și păreri Murdar Podcast

Pareri Murdar Podcast

Dacă ai citit până aici îți este clar că îmi place podcastul Murdar și că mă declar fan. Mi-ar plăcea să dai o șansă primelor trei episoade și să decizi dacă îți place pe mai departe după ce le-ai ascultat pe bune.

Pe internet există foarte mult conținut mișto care îți poate răpi minute, zeci de minute sau chiar ore în neștire. Poți asculta podcastul Murdar ca pe un teatru radiofonic al zilelor noastre care te va bucura profund.

Să moară mixu` de nu va fi o experiență plină pe alocuri de suspans, dramă, emoție și chiar momente în care vei izbucni în râs gândindu-te în același timp la potențialele tale reacții într-o astfel de poveste.

Descoperă arta pură a zilelor noastre la tine în căști.


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.