Despre avionul Germanwings care s-a prabusit

Mă știți, sunt un tip mai cerebral. Scriu pe blog despre anumite lucruri la ceva timp după ce ele se întâmplă. Nu trăiesc din asta :) A sosit momentul să scriu câte ceva și despre avionul Germanwings care s-a prăbușit în Franța.

În primul rând, am urmărit subiectul cu teamă. Pentru că am o fobie de nedescris legată de zborul cu avionul. Fobie care nu exista înainte să zbor cu avionul. Am avut patru zboruri până acum. Toate în Germania. De fapt, au fost două dus-întors de au totalizat 4. Prima dată am zburat cu Lufthansa (compania mamă Germanwings) și a doua oară cu Germanwings.

Primele trei zboruri au fost ok. Chiar mă gândeam că zborul cu avionul nu e cine știe ce. De fapt, și acum cred că nu e cine știe ce dacă mă bazez pe statistici. E cel mai sigur mijloc de transport din istoria omenirii. Probabil chiar mai sigur decât mersul pe jos. Însă cu fobiile omului nu te joci. Oricât de cerebral s-ar crede omul. Despre al patrulea zbor care mi-a dezvoltat fobia de zbor cu avionul am scris aici, nu vă mai plictisesc cu poveștile mele. În acest articol am încercat să-mi și explic de ce. Tot n-am scăpat.

Să ne întoarcem la catastrofa aviatică Germanwings din Franța. În primul rând e trist că au murit oameni. Copii. Mereu când mor oameni sunt foarte trist. Când sunt implicați și copii e și mai grav.

Vă spuneam că am urmărit subiectul. Vă invit să citiți comentariile de pe Facebook la cei care au publicat. Sunt șocat să văd adepți de teorie a conspirației care scriu acolo. Germanwings e de vină. Germanwings vrea să mușamalizeze cazul. Au fost probleme la motoare, nu fiți proști. Și exemplele ar putea continua.

E amuzant să vezi ce scriu oameni care probabil nu au zburat în viața lor cu avionul și își dau cu părerea. E trist să-i vezi cum își folosesc timpul pentru asta în loc să pună mâna pe o carte care le-ar putea schimba viața măcar într-o mică măsură. Părerea mea proprie și personală e că lucrurile s-au întâmplat exact așa cum încep să fie povestite. Pentru că sună logic. Pentru că… statistici. Un nebun a prăbușit avionul. Și punct. Că a trecut de teste psihologice, că a rămas singur în cabină etc. sunt alte povești. Triste, de altfel, dar hai să le luăm separat. Germanwings servește acum drept experiență formatoare tuturor companiilor aeriene din lume. E nevoie de noi protocoale. E nevoie de ședințe în care merită să se întrebe toți cum un nebun ar putea găsi o scăpare în sistem ca să prăbușească un avion (companiile mari au ședințe de furt – adică hai să vedem pe unde se poate fura ca să știm ce breșe închidem).

Până atunci vă las cu o serie de aterizări realizate (sau nu) în condiții de vânt puternic. Dacă simțiți nevoia puteți să dați un share. Mai ales dacă ați urmărit până la final colecția din videoclip.

Un comentariu la „Despre avionul Germanwings care s-a prabusit”

  1. Salut ! Am zburat cu Easyjet, Wizzair si Ryanair. La toate zborurile ( total vreo 12) , am observat ca inainte sa iasa un pilot din cockpit , venea un stewart dinspre coada avionului si intra in cockpit in locul (co)pilotului cat timp acesta era la toaleta sau discuta cu stewardesele.De ce la Germanwings nu se aplica un astfel de protocol ? Aveau prea multa incredere in personalul navigant ?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.