De ce nu fac link exchange

Acesta este un articol pe care m-am propus să-l dau sub formă de link tuturor cererilor de link exchange pe care le primesc. Nu fac link exchange. Nu mai fac link exchange de prin 2009-2010 când încă mai era la modă schimbul de linkuri. Și nu că nu mai fac link exchange din rea voință, ci pentru că pur și simplu nu este benefic pentru nici una dintre părți. În primul rând, oamenii pe care îi am la blogroll se află acolo pentru că așa am simțit eu la un moment dat. Nu trebuie să mă aibă și ei în blogroll, iar unii dintre ei nu mă au. Nu am nici cea mai mică problemă cu asta. Dacă cineva mă citește, mă pune în blogroll-ul său fără să mă anunțe expres despre acest lucru, iar conform Monitor Backlinks unii chiar o fac. Mulțumesc! Cât despre blogroll-ul meu, oamenii de acolo și-au câștigat poziția acolo fără să fi intenționat asta. Îi apreciez eu pentru ceva de se află acolo, nu :)? Înseamnă că am relaționat cu ei în online măcar și îmi sunt dragi. Nu că cei care nu se află în blogroll nu-mi sunt dragi. Uitați exemplu de om drag care nu se află în blogroll. Nu încă. Link exchange nu este bun și nu ajută la nimic. Celor care au intenții cu adevărat bune când cer un link exchange (așa cum eram și eu pe vremuri, scuzați-mă) am să le spun un singur lucru: scrieți conținut de calitate, mult peste ce exisă acum în online-ul românesc, aveți răbdare, promovați-vă fără să deranjați, fără SPAM, fără să vă luați la ceartă cu cineva pentru trafic și abia în cel puțin 3 luni de blogging urmăriți rezultatele. Și scrieți dragilor, că aveți ce spune, că aveți probabil timp (singura resursă irecuperabilă, atenție!) și că aveți talent. Indiferent ce nișă abordezi, scrie cu pasiune și entuziasm, iar rezultatele nu vor înceta să apară. Să ai răbdare cu rezultatele slabe și să continui indiferent ce s-ar întâmpla. Eu atât am de zis. Poate alți bloggeri mai mari vor spune mai multe și mai detaliate așa cum am scris și eu pe aici, dar nu uita: comentariile de la un articol îl desăvârșesc. Așa că băgați cu duiumul :).

4 comentarii la „De ce nu fac link exchange”

  1. Salut Gabriel, aș vrea să te trag puțin de ureche în legătură cu ceea ce ai spus legat de Lucian și de faptul că ”încă” nu se află la tine în blogroll deși tu îl vrei acolo. Ceea ce vrei tu să faci nu este link exchange, pentru că nu v-ați trântit fiecare link unul altuia într-o zi, sau o săptămână. Pe Lucian îl citesc de câteva luni bune și te-am văzut la el în blogroll de ceva vreme, așa că tu dacă-l adaugi acum în blogroll nu este considerat deloc link exchange. Google nu este deloc atât de prost și știe că nu este vorba de metoda asta de link building, însă nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, fiecare face ceea ce dorește și merge pe principiile lui, fie din experiențele personale, fie din experiențele altora sau, de ce nu, fie din auzite.

    Răspunde
    • Iulian, nu are nici o legătură cu ce vroiam să transmit :). Lucian m-a ajutat ca exemplu. Majoritatea din cei pe care îi am în blogroll, oricum mă au și ei la rândul lor în blogroll, deci, nu mi-e frică de Google :).

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.