Bec galben la router

De ce mi se aprinde doar becul galben la router?

Aș fi postat o astfel de întrebare doar pe Facebook, dar vreau să ofer toate detaliile. Am un router UPC care dă net prin porturi Gigabit. La acest router am conectat un alt router mai performant (un Asus RT-N56U – tot porturi Gigabit). Am folosit un cablu care se găsește de obicei în cutiile routerelor wireless. Una mufă băgată în portul 1 de la routerul UPC și una mufă băgată în portul WAN de la routerul Asus. Totul bine până aici. Am setat routerul wireless Asus, internetul a mers din prima, merge bine etc. Însă îmi stă acest pitic pe creier: de ce se aprinde doar becul galben la router și nu se aprinde și becul verde? Becul galben care pâlpâie arată activitate, ceea ce e normal, însă becul verde arată conectivitate (parcă). Chiar și fără becul verde aprins totul merge ok, repet, dar… Oare să fie de la cablu? Chiar nu mă pricep și de aceea și întreb. O poză mai jos. Mulțumesc anticipat pentru un răspuns.Bec galben la router

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

16 Comments

 • Bogdan

  Reply Reply 08/10/2013

  Nu cred ca trebuie conectat la port-ul WAN, ci la unul din cele 4 LAN.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 08/10/2013

   Păi și atunci cum mai configurez routerul Asus ca să emită net wireless? Nu trebuie să-i furnizez net prin portul WAN mai întâi ca să dea net pe Wi-Fi și pe porturile LAN?

   • Andrei V.

    Reply Reply 08/10/2013

    Ar fi posibil si asa, Asus-ul urmand sa functioneze doar in mod AP (Access Point only), iar routarea sa fie facuta de router-ul UPC. Anyway … daca-ti functioneaza in acest setup inseamna ca „ce-a fost de configurat s-a configurat”.
    Totusi, DACA nu esti „legat” de utilizarea router-ului UPC iti sugerez sa conectezi net-ul direct la Asus si sa asigure el SI routarea. Este MULT superior oricarei scule „comerciale” UPC …

    • Gabriel Ursan

     08/10/2013

     Din păcate sunt legat de routerul UPC pentru că netul vine pe cablu TV.

  • Eu cred că cele 2 routere sunt conectate corect. Un LAN de la UPC merge într-un WAN de la Asus.

   Apropos de ledul galben… cel mai probabil @Andrei V are dreptate, probabil indică rețea gigabit între cele 2 routere.

   La final: cum este? Simți diferența în mod real față de conexiunea veche de la RDS?

   • Gabriel Ursan

    Reply Reply 08/10/2013

    Nu, nu simt diferența în mod real. Eu am fost foarte mulțumit și de RDS, după cum am și zis în nenumărate rânduri. Motivele pentru care m-am mutat au ținut de câțiva pitici :).

 • Andrei V.

  Reply Reply 08/10/2013

  Salut,
  Cele 2 LED-uri indica:
  – Yellow LED: 1000 Mbps connection
  – Green LED: 10/100 Mbps connection
  Flashing: Transmitting or receiving data via wired connection.

  UPC Gigabit -> Asus Gigabit => Flashing Yellow LED. Cu alte cuvine totul e OK.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 08/10/2013

   Super! Mulțumesc mult!

  • Yamasha

   Reply Reply 08/10/2013

   esti bine, conectarea intre 2 routere/switch-uri e cu galben/ portocaliu. app, ce zici de noua oferta de la rds?

   • Păi RDS nu are încă o ofertă publică pentru viteze peste 100 MB. Și la ei marele păcat este că totul durează. Odată instalat totul funcționează… dar până instalează…

   • Gabriel Ursan

    Reply Reply 08/10/2013

    Am o părere bună despre ce au anunțat. Din câte am citit este vorba despre infrastructură, deci acum teoretic sunt similare cele două companii la infrastructură. Instalările se vor face de la 1 noiembrie în București și probabil până ajunge treaba și la mine la Galați numai bine ies din perioada contractuală și mă pot abona din nou la ei :).

 • Daniela

  Reply Reply 08/10/2013

  Deloc clar! Mulțumesc

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 08/10/2013

   Bună Daniela. Am lăsat comentariul tău tocmai ca să se poată vedea ce site promovezi și cum îl promovezi :). Să fim serioși, ce nu e clar? Despre ce vorbim? Despre un script automat de mesaje pe bloguri :)?

 • Daniela

  Reply Reply 09/10/2013

  Mesaj automat? Am, de asemenea, modemul Asus acasă!

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 15/10/2013

   Păi tot nu înțeleg. Și net ai tot de la UPC și se aprinde becul galben ca la mine? Dacă da, se pare că e normal. Mie îmi merge ok.

 • adrian

  Reply Reply 01/11/2013

  pentru conectarea unui router la modem upc trebuie sa ai si WAN cu giga, pe modem va fi lumina verde fapt ce iti arata ca ai conexiune pe giga portocaliu conexiune pe 1 Gb, ca sa faci diferenta intre culori conecteaza laptop direct la modem si vei vedea ce culoare iti da la 100 si ce culoare iti da la giga
  verde ok,portocaliu not ok

Leave A Response

* Denotes Required Field