Aș fi postat o astfel de întrebare doar pe Facebook, dar vreau să ofer toate detaliile. Am un router UPC care dă net prin porturi Gigabit. La acest router am conectat un alt router mai performant (un Asus RT-N56U – tot porturi Gigabit). Am folosit un cablu care se găsește de obicei în cutiile routerelor wireless. Una mufă băgată în portul 1 de la routerul UPC și una mufă băgată în portul WAN de la routerul Asus. Totul bine până aici. Am setat routerul wireless Asus, internetul a mers din prima, merge bine etc. Însă îmi stă acest pitic pe creier: de ce se aprinde doar becul galben la router și nu se aprinde și becul verde? Becul galben care pâlpâie arată activitate, ceea ce e normal, însă becul verde arată conectivitate (parcă). Chiar și fără becul verde aprins totul merge ok, repet, dar… Oare să fie de la cablu? Chiar nu mă pricep și de aceea și întreb. O poză mai jos. Mulțumesc anticipat pentru un răspuns.Bec galben la router


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  16 replies to "De ce mi se aprinde doar becul galben la router?"

  • Bogdan

   Nu cred ca trebuie conectat la port-ul WAN, ci la unul din cele 4 LAN.

   • Gabriel Ursan

    Păi și atunci cum mai configurez routerul Asus ca să emită net wireless? Nu trebuie să-i furnizez net prin portul WAN mai întâi ca să dea net pe Wi-Fi și pe porturile LAN?

    • Andrei V.

     Ar fi posibil si asa, Asus-ul urmand sa functioneze doar in mod AP (Access Point only), iar routarea sa fie facuta de router-ul UPC. Anyway … daca-ti functioneaza in acest setup inseamna ca „ce-a fost de configurat s-a configurat”.
     Totusi, DACA nu esti „legat” de utilizarea router-ului UPC iti sugerez sa conectezi net-ul direct la Asus si sa asigure el SI routarea. Este MULT superior oricarei scule „comerciale” UPC …

     • Gabriel Ursan

      Din păcate sunt legat de routerul UPC pentru că netul vine pe cablu TV.

   • Eu cred că cele 2 routere sunt conectate corect. Un LAN de la UPC merge într-un WAN de la Asus.

    Apropos de ledul galben… cel mai probabil @Andrei V are dreptate, probabil indică rețea gigabit între cele 2 routere.

    La final: cum este? Simți diferența în mod real față de conexiunea veche de la RDS?

    • Gabriel Ursan

     Nu, nu simt diferența în mod real. Eu am fost foarte mulțumit și de RDS, după cum am și zis în nenumărate rânduri. Motivele pentru care m-am mutat au ținut de câțiva pitici :).

  • Andrei V.

   Salut,
   Cele 2 LED-uri indica:
   – Yellow LED: 1000 Mbps connection
   – Green LED: 10/100 Mbps connection
   Flashing: Transmitting or receiving data via wired connection.

   UPC Gigabit -> Asus Gigabit => Flashing Yellow LED. Cu alte cuvine totul e OK.

   • Gabriel Ursan

    Super! Mulțumesc mult!

   • Yamasha

    esti bine, conectarea intre 2 routere/switch-uri e cu galben/ portocaliu. app, ce zici de noua oferta de la rds?

    • Păi RDS nu are încă o ofertă publică pentru viteze peste 100 MB. Și la ei marele păcat este că totul durează. Odată instalat totul funcționează… dar până instalează…

    • Gabriel Ursan

     Am o părere bună despre ce au anunțat. Din câte am citit este vorba despre infrastructură, deci acum teoretic sunt similare cele două companii la infrastructură. Instalările se vor face de la 1 noiembrie în București și probabil până ajunge treaba și la mine la Galați numai bine ies din perioada contractuală și mă pot abona din nou la ei :).

  • Daniela

   Deloc clar! Mulțumesc

   • Gabriel Ursan

    Bună Daniela. Am lăsat comentariul tău tocmai ca să se poată vedea ce site promovezi și cum îl promovezi :). Să fim serioși, ce nu e clar? Despre ce vorbim? Despre un script automat de mesaje pe bloguri :)?

  • Daniela

   Mesaj automat? Am, de asemenea, modemul Asus acasă!

   • Gabriel Ursan

    Păi tot nu înțeleg. Și net ai tot de la UPC și se aprinde becul galben ca la mine? Dacă da, se pare că e normal. Mie îmi merge ok.

  • adrian

   pentru conectarea unui router la modem upc trebuie sa ai si WAN cu giga, pe modem va fi lumina verde fapt ce iti arata ca ai conexiune pe giga portocaliu conexiune pe 1 Gb, ca sa faci diferenta intre culori conecteaza laptop direct la modem si vei vedea ce culoare iti da la 100 si ce culoare iti da la giga
   verde ok,portocaliu not ok

Comentează la acest articol