Sunt destul de hotărât să pun watermark pe o poză ce-mi aparține. Fac poze de rahat în 90% din timp, dar sunt ale mele. Știu că sunt foarte multe metode simple, dar eu o caut pe cea mai simplă. Nu vreau decât să pun un www.gabrielursan.ro pe o poză pe care o fac eu. Indiferent că e o poză cu fiică-mea, o poză cu mine, o poză cu un produs sau pur și simplu o poză cu ceva ce am fotografiat. Și nu e vorba doar de promovare, ci și de faptul că uneori se preiau lucruri parțial așa cum trebuie. Despre cum pun watermark pe videoclipuri vă întreb altă dată :). Momentan vreau doar să aflu cum pun watermark pe o poză. Știu că există Photoshop sau chiar Paint (din Windows), însă mă gândesc că există ceva mai simplu de atât. Adică, iau pozele, fac upload la ele și setez că în coltul din dreapta jos vreau să apară www.gabrielursan.ro cu un anumit font și dimensiune a acestuia (eventual și culoare). Și nu vreau chestia asta neapărat gratis, pentru că sunt dispus să plătesc pentru o asemenea aplicație atâta vreme cât prețul nu este exagerat pentru ce vreau eu să fac (doar watermark). Bănuiesc că ați înțeles cam ce vreau fără să mă acuzați de treaba cu sufletu-n Rai :). Sunt foarte dispus să cumpăr softul. Păcat că managerul foto din Google+ nu poate face treaba asta automat dacă e setat sa cum trebuie pentru că oricum îmi sincronizez toate pozele acolo. Sau poate există vreo aplicație pentru Chrome și nu știu eu. Aș fi și mai fericit dacă aș putea lucra în cloud, dar asta chiar ar fi prea cu sufletu-n Rai. Mulțumesc anticipat pentru direcționări și sugestii. Violați decent câmpul de comentarii de mai jos :)!


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  16 replies to "Care e cel mai simplu mod de a pune watermark pe o poză?"

  • eu folosesc photoshop pentru ca asez logourile acolo unde vreau si cum vreau :)
   dar sunt si variante automate de plugin-uri pentru wordpress, cauta-le.

   peste video nu poti pune automat din ce stiu eu, trebui sa folosesti un editor video si sa refaci vide-ul, e o idee mai complicat, dar merge.

   • Gabriel Ursan

    Opa! Cineva e treaz la ora asta când copilul doarme :)? Nu mă așteptam să fii primul care comentează :).

    Păi în Photoshop le iei la mână și le pui watermark sau e ceva automat? Eu folosesc tool-ul free PAINT.NET acum și face cam aceleași chestii pentru mine (resize, watermark etc.) dacă nu cumva are Photoshop ceva automat și nu știu eu.
    În ceea ce privește video, Youtube văd că are destule opțiuni, însă nu prea m-am jucat cu ele. Sper că are și ceva de watermark pe video sau măcar ceva similar cu link pe video (asta da, știu că nu mă ajută dacă preia vreo televiziune videoul pentru că la linkuri în video de pe Youtube se poate da x cu ușurință).

    • Te complici cu alte programe Gabi, intra in wordpress, si cauta la plugin-uri „watermark”. Sunt multe si cu optiuni diferite. Nu faci nimic decat sa incarci imaginile ca si pana acum, watermarkul e pus automat pe toate imaginile incarcate.

  • spiderpc

   Foloseşte IrfanView, se rezolvă din câteva clicuri: http://youtu.be/MElXJtWjXdg

   • Gabriel Ursan

    Și cu un upload de mai multe fotografii simultan?

    • Marian

     poti folosi lightroom-ul…eu il foloseam cand aveam de pus pe alde 200-300 de poze si le cam terminam in vreo 20-30 min ( la compul meu de pe vremea lu Carol)

  • Yamasha

   ai in lightroom ceva automat. poti sa-l setezi sa iti dea export la mai multe poze fara sa le faci nimic, doar sa le treci prin program. lucrul asta se poate face si in photoshop…

  • Iulia Kelt

   PhotoScape, nice, easy and clean.

  • Bogzilla

   http://www.watermark.ws/ – mai profi de atat nu exista

   cu placere :D

  • Salut Gabriel. Eu folosesc XnView. Așa cum am promis deja, o să scriu tutorialul în curând, scuze de întârziere.

  • dan-t

   http://www.xnview.com/en/xnconvert/
   daca folosesti TC Ultima Prime il gasesti in „Programs”..

  • Dacă dai căutare pe google la „watermark online” vei găsi o groază de site-uri care te ajută cu treaba asta, fără să necesite vreun program instalat. Ăsta, de exemplu, mi se pare foarte fain: http://www.watermark.ws/ Poţi folosi ca watermark un text sau o imagine, poţi lucra la transparenţă şi la alte detalii…

  • Pato Basil

   trebuie sa aleg si eu ceva bun, am avut snagit…dar mi-a expirat ca era trial :(
   E frustrant sa profite cineva de munca ta!

  • Cristian Florea

   Scuze că las link aici, dar e mai simplu decât să mai explic o dată cum se face. :)) http://cristianflorea.ro/cum-sa-adaugi-copyright-pe-un-set-de-poze/

  • Adi Durai

   Eu folosesc FastStone atat pentru comprimare cat si pentru watermark, e gratuit.

Comentează la acest articol