Cum văd eu anul 2014?

Se apropie sfârșitul de an și m-a lovit și pe mine melancolia previziunilor :). În cele ce urmează am să aștern niște rânduri legate de cum văd eu anul 2014 din câteva perspective pe care cât de cât le mai stăpânesc. Dacă vă place ideea, preluați-o sub formă de leapșă pe blogurile voastre, că sunt tare curios să aflu și previziunile voastre mai detaliate. O să încep cu cea care îmi place cel mai mult.

Internetul va evolua în același ritm alert. Anul 2013 a fost anul tabletelor pc. Anul 2014 va fi anul ofertelor de internet mobil cu mulți MB de trafic la pachet. Aplicațiile pentru Android, iOS și Windows Phone se vor dezvolta atât de bine încât vom putea să facem mai multe lucruri de pe tabletă sau smartphone decât facem în acest moment. Va crește procentul de populație cu vârsta peste 50 de ani ce va opta pentru un pachet de internet mobil, fie el cât de mic. Chrome OS va înregistra o creștere de cotă de piață, iar Google își va orienta puțin mai mult atenția către produsele proprietare (gen Nexus, Chromebook etc.). Viteza internetului va fi în continuare bună în România, așa cum a fost și până acum.

În România se vor deschide destul de multe bloguri noi. Vor fi bloguri ale unor oameni care vor să lucreze la brandingul personal prin această metodă și bloguri de companii, lansate în urma engagementului din ce în ce mai scăzut pe care îl oferă paginile lor de Facebook. În același timp, blogosfera își va continua ciclicitatea: dispar bloguri mai tinere de 1 an, apar bloguri noi cu entuziasm, entuziasmul scade, în 3-6 luni vom vedea multe bloguri lăsate în paragină, câțiva se vor tria și vor reuși să fie peste medie, iar A-Listerii vor rămâne în continuare A-Listeri (nu prea văd pe cineva nou să intre în acea gașcă). A, și există posibilitatea ca în 2014 să descoperi cu bucurie că și vecinul de la 2 și-a făcut un blog.

Economic vorbind, nu mă pricep. Cred doar că se va înregistra o ușoară creștere economică, iar primăvara economică își va intra cu adevărat în drepturi – citiți acest articol despre anotimpurile economice când aveți timp. În plus, cred că Bitcoin va avea parte de mai multă atenție din partea mass-media. Politic vorbind, nu mă bag că nu-mi place, dar de la distanță se vede ciclicitatea putere & opoziție și acolo. Vom vedea din nou multă mizerie și spălături pe creier pentru oameni mici și mereu nemulțumiți care au rămas și vor rămâne mici pentru că au așteptat mereu să le pice ceva din cer. Iar cum din cer nu pică nimic, nemulțumirea invariabilă este întru totul îndreptățită :). Hai, poate pică ceva în 2014 dacă tot e an electoral.

În ceea ce privește antreprenoriatul, cred că în 2014 vom vedea mai multe idei bune scoase la iveală. Sper din tot sufletul ca niște băieți deștepți să treacă de burtoși și să facă afaceri legale în România, fără să dea șpagă nimănui, impactând pozitiv și comunitatea în același timp. Sună din basme ce zic, dar unii deja o fac. Trebuie doar să fie mai mulți, iar 2014 e un an prielnic. De asemenea, cred că în 2014 vor fi mult mai multe persoane responsabile care își vor da seama că în mileniul 3 noțiunea de stabilitate financiară nu există. Așa că mulți se vor concentra să obțină venituri din mai multe surse, nu doar de la ce înseamnă pentru ei job stabil, fără a afecta în același timp performanța la jobul stabil. Persoanele inteligente își vor da seama că în aceeași ogradă pot exista simultan mai multe vaci de muls.

Eu cam atât am avut de spus în mod generic, că dacă intram în detalii nu avea răbdare nimeni să citească până aici. Voi ce părere aveți? Cum vedeți voi anul 2014? Încurajez un comentariu direct la acest articol sau chiar un post pe blogurile voastre :). Thx!

Previziuni 2014

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Cum văd eu anul 2014?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.