Cu ajutorul lui Dumitru Postolachi am reușit să-mi dau seama că am o problemă cu blogul, datorată plugin-ului WP Super Cache. Tot el m-a ajutat cu câteva sfaturi să o rezolv.
(P) Obține -20% reducere pe viață la comisioanele de tranzacționare crypto pe Binance folosind linkul meu de afiliere. Este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat cu vechime (majoritatea pot oferi doar 10%). Vezi aici lista completă de linkuri cu bonusuri și reduceri. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.
Problema era că la unele articole vizitatorul vedea doar o pagină albă. Nici un mesaj de eroare, nici o afișare ciudată. Doar o pagină albă. Problema și mai mare era că eu nu credeam, pentru că de pe fiecare calculator, dispozitiv, IP și chiar ISP de pe care testam, mie nu-mi apărea această problemă. Credeam că are el o problemă cu furnizorul de internet sau cu laptopul, dar când am început să primesc mesaje pe Facebook prin care eram atenționat de această problemă, am ajuns la concluzia că dacă mai mulți îți spun că ești beat, te duci și te culci.
Așa că astăzi dimineață m-am trezit mai devreme cu o oră ca să rezolv problema. După mai multe încercări, mi-am dat seama că era de la plugin-ul WP Super Cache, plugin de îmbunătățire a vitezei de încărcare a blogului pe care îl recomand în continuare. Numai că trebuie făcute niște setări de reglaj fin.
Cum setezi pluginul WP Super Cache
După ce ai instalat plugin-ul mergi în panoul de adiministrare la setările acestuia și activează-l. Apoi, mergi pe meniul Advanced și selectează mod_rewrite, pentru că oferă cele mai bune performanțe.
Să te asiguri că este debifată opțiunea de comprimare a fișierelor cache în vederea accelerării lucrului, chiar dacă ea apare ca opțiune recomandată. Ea by default vine nebifată, dar eu am zis că n-are ce rău să facă, așa că am bifat-o. Multe servere dau buleli cu această opțiune activă. Se pare că și serverul meu. De aceea, după ce am dezactivat opțiunea respectivă, n-am mai avut nici o urmă de problemă.
Ca să fie mai simplu, setările despre care vorbesc ar trebui să arate ca în print screen-ul de mai jos.
Sunt convins că mai sunt și alte setări de reglaj fin ale plugin-ului WP Super Cache, dar eu m-am rezumat doar la cele default care alături de hosting-ul SSD de la NAMEBOX pe care îl am, fac o echipă bună din punctul meu de vedere. Eu zic că blogul gabrielursan.ro se încarcă destul de repede, chiar dacă l-am încărcat pe alocuri, nu?
Update: se pare că la unele bloguri, eroarea asta se numește WSOD (White Screen Of Death) și este produsă de WP Super Cache. Cică nu prea are leac dacă apare. Momentan am șters de tot plugin-ul WP Super Cache și încerc cu DB Cache Reloaded Fix. Dacă vă apar erori în continuare, apreciez orice ajutor, sfat sau atenționare. Mulțumesc mult!
sal am avut și eu WP Super Cache dar pana ieri =)) hostul nu a mai rezistat adică am 6.843 de articole si CPU era tot la 100% …. acuma nu mai am curaj sa ii dau activare =)) ai rămas tot la DB Cache Reloaded ?
Nu mai folosesc nici un plugin de cache :).
=))
Pluginurile de cache sunt cele mai păcătoase. Eu am reușit să „optimizez” un W3 Total Cache atât de bine încât timp de o luna Google nu mi-a indexat nici o pagina.
Acum pare ok configurat la mine… dar parca tot nu l-as recomanda la alții. E prea mare riscul.
Ce facuse-si gresit la W3 de ai patit asa ceva?
Nu setasem niciun „expire” pentru Browser Cache. Ca atare, daca incarcai o pagina, browserul nu mai simtea nevoia sa citesca de pe server o noua versiune a paginii,
Văleu, nasol. E bine de știut pentru cei care ajung din greșeală la acest articol căutând setări pentru W3 Total Cache.
Iti recomand sa lasi WP Super Cache si-l poti folosi impreuna cu DB Cache Reloaded Fix linistit… si poti cauta si WP Minify…
Detinem propriile servere Intel Xeon si AMD, colocate in cel mai nou si modern datacenter din municipiul Cluj Napoca si o echipa tanara cu o experienta de peste 7 ani in domeniu web care este mereu disponibila sa va ajute.
NAMEBOX este marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci detinand certificatul cu numarul 120663 acordat in temeiul Legii nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice.
Informatii fiscale:
Denumire Firma
SC DATACORE SOLUTION SRL
Registrul Comertului J06/6/2012
Da-mi voie sa fiu sceptic !
Și-au făcut firmă nouă :). Înainte erau ACIP HOSTING. Le-am trimis mail și au răspuns în 10 minute. Monitorizează cazul. Flood cică nu e. Au fost totuși două brute force din România în seara asta: 50 de pe IP de Rusia și 50 de pe IP de Austria :).
Mie nu mi se incarca tocmai bine blogul. Vezi ce ai butonat pe acolo… :)
N-am mai butonat nimic de atunci :). Trebuie sa vorbesc si cu cei de la hosting.
ma asteptam sa fie de la el, am avut si eu probleme cu pluginul asta, tocmai de aceea am ales sa-l dezactivez si sa nu mai folosesc niciun plugin de cache…momentan gazduirea face fata, cand n-o sa faca, o sa ma chinuiesc si cu un plugin de genul.
Si la mine firma de hosting face fata, insa stiam ca identificarea de catre Google a unei metode de cache folosita de gazduire, e un punct in plus la capitolul SEO.
Ai facut cea mai buna alegere (mai este una , ca administratorul server-uiui sa nu permita executarea de comenzi si alte „lucruri” care aduc la o buna functionare a server-ului si in cazul unui bruteforce, sql injection s.a.m.d)
Serverul e administrat de NAMEBOX.ro si inspre binele meu sunt destul de restrictivi la diverse chestii :). Inclusiv a trebuit sa le cer la suport o chestie pe care in mod normal o puteam face pe alte hostinguri.
Salut Gabi,
Iti dau un sfat , daca tot postezi ce plugin-uri folosesti , iti recomand si un backup cel putin zilnic… in rest numai de bine :)
Stiu, riscul de hacking e destul de mare pentru ca fiecare plugin are gaurile lui. Oricum am renuntat la WP Super Cache ca nu-mi merge de nici o culoare. Am din ce in ce mai putine plugin-uri :).
P.S.: Back-up zilnic se face ;).