Cum iti pregatesti masina pentru iarna

A venit iarna, iar prin anumite colțuri ale României deja a nins. Pentru mine e motiv să stau un pic și să mă gândesc ce accesorii auto mi-ar face viața mai ușoară în timpul iernii. Și pentru că cele mai bune articole sunt cele în care dai exemple de accesorii pe care efectiv tu ți le-ai lua, hai să vă spun ce am de gând eu să-mi cumpăr pentru mașină.

Nu voi discuta de anvelope. Anvelope am deja din 2012 și am avut grijă de ele ca de ochii din cap. Pentru că m-au costat foarte mult pe vremea respectivă și observ că sunt destul de scumpe și acum. Este vorba despre aceste anvelope de iarnă: Continental TS830. Le-am luat pentru că auzisem că au câștigat nu știu ce premii internaționale, iar site-urile auto serioase le-au acordat cel mai mare punctaj în teste. Recunosc că își merită fiecare bănuț, deși m-a costat aproape 2.500 lei ca să încalț toată mașina cu aceste anvelope de iarnă.

Să încep și cu lista de accesorii auto pe care eu mi le-aș cumpăra pentru iarnă. O mare parte din ele chiar le voi comanda, pentru că valoare coșului nu e atât de mare. Am ajuns la 134 lei cu transport gratuit. Iată ce compune lista de cumpărături auto pentru iarnă.

Aditiv motorină diesel pentru iarnă. Deși motorina comercializată la Rompetrol (eu de acolo alimentez că mă forțează cardul Fill & Go) este tratată în perioada asta pentru temperaturi scăzute, nu strică un plus de siguranță. Acum temperaturile par blânde, însă anul trecut prin ianuarie îmi amintesc ce geruri erau. Odorizant auto cu miros de portocale pentru a avea aroma sărbătorilor mereu în mașină :)

Eu am un VW Jetta model 2012, cumpărat de nou. Însă nu am încălzire specială în parbriz așa cum am la lunetă. Nu credeam că opțiunea asta e așa importantă. Iată că e, iar la următoarea mașină știu ce am de făcut. Până atunci voi opta pentru un spray degivrant, ca dimineața să pot porni mai repede la drum. În paralel voi folosi un lichid de parbriz special cu teflon, care rezistă până la -30 de grade Celsius. Îmi iau doar 2 litri pentru că nu planific deplasări așa lungi pe timpul iernii, iar 2 litri ar trebui să-mi ajungă.

Închei prin a menționa de instrumentele clasice, de nelipsit, precum acest curățitor cu mâner de aluminiu și racletă. L-am ales pentru că este extensibil, aspect care s-ar putea să-mi fie de folos când nu pot înconjura cu ușurință mașina ca să o deszăpezesc. Plus această lopată de zăpadă care poate fi depozitată cu ușurință în portbagaj. Nu are nimic special și deși sunt oferte cu lopeți de zăpadă mult mai scumpe, asta ar trebui să-și facă treaba. Eu aveam una și anul trecut, dar mi s-a îndoit și nu mai funcționează extensia.

Și închei prin a menționa o super ofertă care nu are nici o legătură cu pregătirea mașinii pentru iarnă, dar dacă tot suntem la capitolul auto, de ce să n-o menționez? Iată ce preț are are trusa asta de scule cu 40 de piese! Să aveți o iarnă fără incidente și să ne vedem sănătoși în trafic.

Despre iarna si locurile de parcare
Mașina mea complet acoperită de zăpadă, anul trecut :)

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Cum iti pregatesti masina pentru iarna”

    • Ai de plm, am ras de m-am rupt. Tare asta de tinut minte, aia cu clesti pentru sfarcuri aviz dizelarilor dupa ce isi consuma bateria toata din cauza bujiilor futute :))

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.