Ca să faci bani urcând videoclipurile tale pe YouTube este mult de muncă, dar asta nu înseamnă că nu se poate. De curând, Google a anunțat lansarea serviciului YouTube RO și odată cu acest lucru, posibilitatea de monetizare a conținutului publicat de tine.

E bine de știut pentru toți oportuniștii că videoclipurile care încalcă drepturi de autor nu vor putea fi monetizate. Însă, treaba legată de acest aspect este mult mai simplă acum, pentru că dacă încarci un videoclip care încalcă drepturi de autor, YouTube ți-l va evalua, te va întreba de sănătate, iar dacă nu faci dovada că ai tu toate drepturile de autor, pur și simplu nu va adăuga reclame pe el.

Cum faci bani cu YouTube

Vestea bună este că dacă recunoști că s-ar putea ca videoclipul tău să nu fie eligibil pentru monetizare, nu îți va fi suspendat contul per total, ci pur și simplu nu va fi monetizat videoclipul respectiv. Mi se pare destul de simplu și corect. Totuși, merită să citești câteva aspecte din ghidul de start, ca să fii sigur că nu e nici o problemă.

Suspendarea contului poate veni însă dacă vei da click pe propriile anunțuri sau vei practica lucruri necurate pentru a obține click-uri ireale. Nu merită riscul, mai ales că cei de la Google s-au uns deja cu toate alifiile în ceea ce privește frauda, pentru că au fost foarte mulți băieți deștepți care au tot încercat Marea cu sarea, dar au sfârșit până la urmă cu o frumoasă suspendare de cont. Ba mai mult, am auzit și de suspendări de cont aiurea, dar asta e o altă discuție.

Pentru a face bani pe YouTube trebuie să ai un cont Google și un cont de AdSense legat la respectivul cont de Google. Nu e greu, pentru că e suficient să ai o adresă de email Gmail și automat ai și un cont de Google în spate. Tot ce trebuie să mai faci apoi este să-ți setezi contul de AdSense și să activezi monetizarea în YouTube.

Parcă văd cum deja oameni cu idei bune vor arunca câte un ochi pe ofertele de echipamente video ca să-și pregătească o nouă achiziție. Că de, standardul va crește, iar filmulețele realizate cu telefonul mobil nu vor mai fi suficiente, așa că lumea se va orienta către o cameră video mai bună. Estimez o creștere treptată a video blog-urilor și o orientare mai mare către îmbunătățirea și promovarea videoclipurilor pe YouTube, mai ales că acum se pot câștiga și bani de pe treaba asta.

Iar dacă vreți un ghid detaliat legat de cum să faceți bani cu YouTube, vă recomand să citiți acest articol scris de Costin Cocioabă.


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  12 replies to "Cum faci bani cu YouTube"

  • LaurentiuD1998

   Eu sunt partener cu un network pe Youtube din ianuarie si pana acum am facut cam 20 de dolari dar am primit 10 dolari ca isi pastreaza network-ul.. destul de mult. Cand imi expira contractul o sa aplic la Youtube Romania.. sa pot scoate si eu ceva mai bun din treaba asta, nu c-as face-o pentru bani, dar mai e nevoie pe acolo de un microfon nou si alte echipamente de inregistrat si de ce sa dau din banii mei cand pot face din Youtube, ca asa ma simt si eu bine ca munca n-a fost degeaba facuta :)

   Iar acum cu YTRO reclamele vor fi platite mai bine. De exemplu pentru Romania primesc in jur de 1-2 dolari (fara ce isi pastreaza reteaua) pentru 1000 vizualizari monetizate, iar pentru vizualizarile monetizate din alte tari fac cam vreo 70 de centi pentru 50-100 vizualizari, plus ca mai sunt si reclame in-stream care nu prea sunt disponibile in Romania.. dar pentru care primesc peste 20 de dolari pentru 1000 de astfel de reclame afisate, poate acum o sa imi iasa ceva din treaba asta, dar trebuie sa mai si scot continut nou si de calitate ca deja multi subscriberi incep sa devina inactivi.. (sper sa fie inactivi din cauza ca au scoala si nu pot sta pe net).

  • D-Petre

   Frumos in teorie dar tare cred ca se va umple youtube de clipuri ale unor juvenili (cocalari si pitipoance) care spera sa se imbogateasca fara sa faca mai nimic.

   • Gabriel Ursan

    Asta dacă vor afla cum stă treaba. Și totuși, clipurile respective au de obicei trafic bun. Din păcate.

    • D-Petre

     Da, stiu … din pacate si „abcces di(n)rect” sau „happy/horror hour” au cele mai mari audiente.

  • Yamasha

   exact, dar… stii bine ca astea devin virale… si nu prea poti sa te bati cu ele sau cu…clipurile funny!

  • Chatul Fetelor

   A castigat careva bani, din Youtube?

  • marin

   Prima plata fost 10euro a doua de 30euro, deci se poate daca muncesti.

  • Catalin

   Buna ziua si bun gasit.
   Pentru aceasta metoda You-Tube, ce fel de IP trebue sa am?
   Static sau dinamic?
   Multumesc anticipat.

  • simina

   salutare! imi exipra in curand contul youtube. imi spune cineva cum pot sa l prelungesc? am mare nevoie de el!

Comentează la acest articol